Με το Χρυσό Αστέρι του προξενικού κόσμου βραβεύτηκε ο Αναστασιάδης

Η ύψιστη τιμή του προξενικού κόσμου, το Χρυσό Αστέρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Επίτιμων Προξένων (FICAC), απονεμήθηκε σήμερα στον απερχόμενο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη για το κορυφαίο έργο του στη δεκαετή διακυβέρνηση της Κύπρου, τη συνεισφορά του στην παγκόσμια πολιτική σκηνή και φυσικά την αγαστή και άψογη συνεργασία του με τους επίτιμους προξένους του νησιού.

 

Η απονομή έγινε από τον νεοεκλεγέντα, στο πρόσφατο συνέδριο της Λεμεσού, Πρόεδρο της FICAC κ. Νίκο Μαργαρόπουλο. Η εισήγηση για τη βράβευση του απερχόμενου Προέδρου ανήκει στον επίτιμο αντιπρόεδρο της FICAC κ. Κωστάκη Λευκαρίτη πρόταση που έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας. Η τελετή έλαβε χώρα σήμερα το πρωί στις 11.00 σε μια λιτή τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο παρουσία πέντε μελών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας που ήρθαν στην Κύπρο ειδικά για το σκοπό αυτό. Παρών βάσει του πρωτοκόλλου της Διεθνής Ομοσπονδίας ήταν και ο Πρόεδρος του οικείου κ. Χρίστος Γ. Τσάνος.

 

Από την πλευρά της FICAC ο κ. Λευκαρίτης δήλωσε πως ο απερχόμενος Πρόεδρος υπήρξε διαχρονικός σύμμαχος και άψογος συνεργάτης των πρόξενων που εδρεύουν στο νησί, πάντα πρόθυμος να επιληφθεί οποιουδήποτε ζητήματος θέταμε υπόψη του, όπως επίσης και για τη πολύτιμη συμβολή του στη παγκόσμια πολιτική σκηνή

 

Νωρίτερα η αντιπροσωπεία της FICAC απένειμε τιμητική πλακέτα στον απερχόμενο Υπουργό Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη για το πλούσιο έργο και προσφορά του κατά τη διάρκεια της θητείας του και φυσικά την άψογη συνεργασία του ως επικεφαλής διπλωμάτης με το προξενικό Σώμα της Κύπρου.

 

Το Χρυσό Αστέρι της FICAC θεσπίσθηκε το 2007 και αποτελεί την υψηλότερη Τιμή του προξενικού Σώματος που απονέμεται σε αρχηγούς κρατών, θρησκευτικούς ηγέτες και άλλες προσωπικότητες ως αναγνώριση του εξαίρετου έργου τους. Ανάμεσα στους παραλήπτες της διάκρισης είναι ο μακαριστός Πάπας Βενέδικτος ο 16ος (σε μια σπάνια αποδοχή οποιασδήποτε διάκρισης), ο Πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Δειτε Επισης

Ο Χρ. Πατσαλίδης ειδικός σύμβουλος του Προέδρου Χριστοδουλίδη για θέματα οικονομίας
Ενεπλάκη σε τροχαίο η Λαγκάρντ-Η κατάσταση της υγείας της
Πένθος στο ΤΕΠΑΚ-Έφυγε η καθηγήτρια Χριστιάνα Κούτα
CL8: Καθήκοντα Business Development Manager στον Μιχάλη Τσιστράκη
Η Άντρια Νεοκλέους νέα Εκτελεστική Διευθύντρια του «Hope For Children»
Soula App: Η κυπριακή startup στην οποία επένδυσε η Νατάλια Βοντιάνοβα
Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου: Οι προκλήσεις στην ΑΗΚ και το ταξίδι της Tototheo
Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (Κύπρου)
Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος: Το χρήμα της Εκκλησίας είναι ιερό
Το νέο μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΙΠΕΣ