Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Στην Κύπρο η πιο χαμηλή επιβάρυνση στο κόστος στέγασης στην ύπαιθρο

Μεγαλύτερη στις πόλεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν η επιβάρυνση του κόστους στέγασης το 2021, σύμφωνα με δεδομένα που δημοσίευσε η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην Κύπρο καταγράφηκε το χαμηλότερο ποσοστό επιβάρυνσης του κόστους στέγασης στην ύπαιθρο (1,3%), ενώ όσον αφορά το αντίστοιχο ποσοστό στις αστικές περιοχές αυτό βρισκόταν στο 3,5%, αρκετά κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Σε επίπεδο ΕΕ το 2021 το 10,4% του πληθυσμού της ΕΕ που ζούσαν σε πόλεις επηρεάστηκαν από υπερβολική επιβάρυνση λόγω κόστους στέγασης, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στις αγροτικές περιοχές ήταν 6,2%.

Το ποσοστό υπερβολικής επιβάρυνσης λόγω κόστους στέγασης είναι το ποσοστό του πληθυσμού που ζει σε νοικοκυριά των οποίων το συνολικό κόστος στέγασης (αφού αφαιρεθούν τα επιδόματα στέγασης) αντιστοιχεί σε πάνω από το 40% του συνολικού διαθέσιμου εισοδήματος (αφού αφαιρεθούν τα επιδόματα στέγασης).

Το υψηλότερο ποσοστό επιβάρυνσης του κόστους στέγασης στις πόλεις μεταξύ των κρατών μελών καταγράφηκε το 2021 στην Ελλάδα (32,4%), ενώ ακολουθούσαν η Δανία (21,9%) και οι Κάτω Χώρες (15,3%).

Τα χαμηλότερα ποσοστά για αστικές περιοχές καταγράφηκαν στη Λιθουανία (1,6%), τη Μάλτα (2,9%) και την Ουγγαρία (3,1%).

Όσον αφορά τις αγροτικές περιοχές, το ποσοστό ήταν υψηλότερο στην Ελλάδα (22,0%) και ακολουθούσαν η Βουλγαρία (13,3%) και η Ρουμανία (10,8%).

Τα χαμηλότερα ποσοστά όσον αφορά τις αγροτικές περιοχές καταγράφηκαν στην Κύπρο (1,3%), και ακολουθούσαν η Ιρλανδία (1,6%) και η Ουγγαρία (2,2%).

Γενικότερα το 2021, η επιβάρυνση του κόστους στέγασης ήταν υψηλότερη για τους κατοίκους των πόλων από ότι για τους κατοίκους της υπαίθρου σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, με εξαίρεση τη Βουλγαρία, την Κροατία, τη Λετονία, τη Λιθουανία και τη Ρουμανία.

Δειτε Επισης

Επιτυχής η παρουσία του ομίλου Λεπτός στην MIPIM 2024
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023
Κ. Ονησιφόρου: Οι εξελίξεις αναδιαμορφώνουν τον τομέα των ακινήτων
Κ. Ιωάννου: Οι εξελίξεις στα ακίνητα, το νέο σύστημα αδειοδότησης και οι προτεραιότητες της κυβέρνησης
To κορυφαίο παγκοσμίως project της Property Gallery στο MIPIM 2024