Παραιτείται η CEO της Youtube, Susan Wojcicki

Η CEO της YouTube, Susan Wojcicki, αποχωρεί από τη θέση της μετά από εννέα χρόνια κατά τα οποία ηγείτο της υπηρεσίας διαδικτυακών βίντεο της Google, αφήνοντας τα ηνία στο δεύτερο τη τάξει (μέχρι σήμερα) στέλεχος της εταιρείας, Neal Mohan, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Η Wojcicki ανέφερε σε ανάρτηση ιστολογίου της ότι σκοπεύει να ανοίξει "ένα νέο κεφάλαιο" αφοσιωμένο στην οικογένεια, την υγεία και τα προσωπικά της σχέδια. Θα αναλάβει επίσης συμβουλευτικό ρόλο οριζόντια εντός της Google και της μητρικής της τελευταίας, Alphabet.

"Ο χρόνος είναι ο κατάλληλος για μένα και νιώθω έτοιμη να το κάνω γνωρίζοντας πόσο εκπληκτική είναι η ομάδα που ηγείται του YouTube", ανέφερε ακόμη.

Η Wojcicki είναι από τους υπαλλήλους με τη μεγαλύτερη θητεία στην Google και ένα από τις πλέον υψηλόβαθμες γυναίκες - στελέχη στη Silicon Valley. Αφότου είχε δανείσει το γκαράζ της στους ιδρυτές της εταιρείας, είχε αναλάβει στα πρώτα στάδια της εταιρείας διευθύντρια μάρκετινγκ και αναδείχθηκε στις τάξεις του διαφημιστικού βραχίονα της Google.

Το 2014, ο τότε CEO της Google Larry Page ανέθεσε στην Wojcicki να ηγηθεί της YouTube, εταιρείας διαδικτυακών βίντεο την οποία η Google είχε αποκτήσει το 2006. Για χρόνια, η YouTube επεκτεινόταν μανιωδώς, ωστόσο συναντούσε μεγάλη δυσκολία στο να περάσει σε κερδοφορία. Η Wojcicki έθεσε ως στόχο την αγορά τηλεοπτικών διαφημίσεων, δίνοντας ώθηση στα έσοδα.

Ο Mohan έχει υπάρξει Νο2 στην εταιρεία για χρόνια, έχοντας μετακινηθεί κι εκείνος από τον τομέα διαφημίσεων της Google εκεί το 2015. Οι περισσότεροι τον θεωρούσαν φυσικό διάδοχο της προϊσταμένης του.

Δειτε Επισης

Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο
Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου εκτελεστική αντιπρόεδρος στην Energame