Διασφαλίστε την ασφάλεια των δεδομένων της επιχείρησής σας

Η αυξημένη κινητικότητα που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στη δημιουργία επιχειρήσεων οι οποίες έχουν ως βάση τα ηλεκτρονικά δεδομένα και τη διαχείρισή τους, δίνει νέα διάσταση στην αξία και τη σημασία τους. Όσο η ψηφιοποίηση επεκτείνεται σε όλους τους τομείς της οικονομίας, τόσο τα δεδομένα που συλλέγει και διαχειρίζεται μια εταιρεία θα της δίνουν συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Παράλληλα, η αξιοποίηση δεδομένων που προκύπτουν από τους συστηματικούς ελέγχους στα συστήματα μιας επιχείρησης, με γνώμονα τη βελτίωση του επιχειρησιακού μοντέλου λειτουργίας της, αποδεικνύεται σημαντική παράμετρος στη διασφάλιση της βιωσιμότητάς της.

Στο πλαίσιο αυτό, τόσο η αναβάθμιση όσο και ο εκσυγχρονισμός των υποδομών αποθήκευσης δεδομένων, καθίστανται ιδιαίτερα σημαντικά για μια επιχείρηση ή ένα οργανισμό, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς τον ολοένα αυξανόμενο όγκο δεδομένων που καλείται να διαχειριστεί. Άλλωστε στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον, τόσο η διασφάλιση της καλής εταιρικής φήμης όσο και η αποφυγή πιθανών οικονομικών ζημιών που ενδεχομένως να προκληθούν από βλάβες στη διαχείριση δεδομένων, αποτελούν βασικά ζητούμενα.

Οι χώροι φύλαξης των ηλεκτρονικών αυτών δεδομένων, δηλαδή τα Server Rooms ή IT Rooms όπως ονομάζονται, αποτελούν τον εγκέφαλο κάθε μοντέρνας επιχείρησης, γεγονός που καθιστά τη συνεχή επίβλεψη και προστασία τους από πιθανές φθορές ή ζημιές, ιδιαίτερα αποδοτική και χρήσιμη. Σύμφωνα, άλλωστε, με σχετική ερευνά, το 30% του συνολικού χρόνου αιφνίδιας και ανεπιθύμητης προσωρινής διακοπής στη λειτουργία των συστημάτων, αποδίδεται σε παράγοντες όπως η μεταβολή στα επίπεδα θερμοκρασίας, υγρασίας ή/και διακοπή ρεύματος.

Η τεχνολογία έχει φτάσει σε ένα σημείο όπου πλέον παρέχει αξιόπιστες, αποτελεσματικές λύσεις, οι οποίες ταυτόχρονα είναι εύκολες στη χρήση τους αλλά και οικονομικά προσιτές για κάθε επιχείρηση. Μια από αυτές τις λύσεις, οι οποίες βοηθούν στη μείωση της πιθανότητας εκδήλωσης ανεπιθύμητων συμβάντων, τα οποία να προκαλέσουν βλάβη στον εξοπλισμό ενός οργανισμού και κατ’ επέκταση στην απώλεια δεδομένων, είναι το IT Room Monitor. Μέσω αισθητήρων που εγκαθίστανται στα δωμάτια διακομιστών (Server Rooms), το συγκεκριμένο σύστημα παρακολουθεί και συλλέγει δεδομένα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας σε ό,τι έχει να κάνει με αλλαγές στα επίπεδα θερμοκρασίας ή υγρασίας καθώς και για άλλα επείγοντα περιστατικά, όπως η διακοπή ρεύματος. Παράλληλα, παρέχει άμεση ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο, μέσω αποστολής ειδοποιήσεων σε email και κινητά τηλέφωνα (SMS) δίνοντας με τον τρόπο αυτό τη δυνατότητα αποφυγής ή ακόμα και πρόληψης πιθανών ζημιών. Πρόκειται για μια διεθνώς αναγνωρισμένη και απόλυτα ασφαλή λύση καθώς πληροί τα σχετικά πρότυπα ISO. 

Αναφερόμενος στο IT Room Monitor της NEDECO Electronics Ltd, ο Σύμβουλος Τεχνολογικών Λύσεων της εταιρείας, Θεόδωρος Ρούσου, ανέδειξε ότι «η καλή λειτουργία κάθε μοντέρνας επιχείρησης ξεκινά από τα δωμάτια διακομιστών της. Όλοι οι οργανισμοί πλέον αξιοποιούν τα δεδομένα που έχουν στη διάθεσή τους για να σχεδιάσουν τα επόμενα τους βήματα και να διαμορφώσουν τα επιχειρησιακά τους μοντέλα. Ως εκ τούτου, η ανάγκη για την προστασία των υποδομών στις οποίες αποθηκεύονται τα δεδομένα είναι πιο σημαντική από ποτέ. Η λύση του IT Room Monitor αποτελεί εγγύηση για την ασφάλεια τόσο του εξοπλισμού όσο και των δεδομένων μιας εταιρείας. Παράλληλα, μέσω της πλήρους αυτοματοποίησης της παρακολούθησης των δωματίων διακομιστών, μειώνεται η χρήση ενέργειας και κατ’ επέκταση το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και τα λειτουργικά έξοδα ενός οργανισμού». «Πρόκειται», όπως είπε, «για μια οικονομική και εύκολη στην εγκατάσταση λύση, που αποτρέπει δαπανηρές απώλειες σε περίπτωση βλάβης».

Δειτε Επισης

Εκδήλωση CITEA... Στο επίκεντρο η ανάδειξη των μελών του Συνδέσμου
Παγκύπριος Διαγωνισμός Κυβερνοασφάλειας: Μια μοναδική ευκαιρία για νέες και νέους 14-25 ετών
«Σαφάρι» Δημήτρη Σκουρίδη στην Ιαπωνία για ενίσχυση της συνεργασίας σε θέματα έρευνας και καινοτομίας
Με τη συμβολή της Cyta, επέκταση δικτύων υπερυψηλής χωρητικότητας σε υποεξυπηρετούμενες περιοχές
Cloud ERP, AI και βιωσιμότητα θα κυριαρχήσουν το 2024
NEDECO Electronics Ltd και Alcatel-Lucent Enterprise: Νέα εποχή για την επικοινωνία και τα δίκτυα
OpenAI, Google, Meta, Mistral: Έρχονται αναβαθμισμένες εκδόσεις τους για την τεχνητή νοημοσύνη
Epic: Κοντά στις επιχειρήσεις παρουσιάζοντας στην αγορά το Epic Business One
Επίσκεψη ΙδΕΚ στο Ισραήλ για ενδυνάμωση συνεργασιών σε θέματα Έρευνας και Καινοτομίας
Η Huawei απένειμε τις υποτροφίες για το πρόγραμμα Seeds for the Future