Teddy Sagi: Θέλει να αποκτήσει το 100% της Kape Technologies

Την πρόθεσή του να αποκτήσει το 100% της Kape Technologies (KAPE.L) στην οποία ήδη κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών (54,8%), ανακοίνωσε ο Ισραηλινός επιχειρηματίας, κάτοχος κυπριακού διαβατηρίου, Teddy Sagi.

Η πρόταση για εξαγορά του συνόλου των μετοχών της εταιρείας ανέρχεται στις 285 πένες ανά μετοχή, με τις μετοχές της εταιρείας να καταγράφουν άλμα 12,5% στο χρηματιστήριο του Λονδίνου με το άκουσμα της δήλωσης-πρόθεσης του Teddy Sagi.

Η Kape είναι εταιρεία λογισμικού ψηφιακής ασφάλειας και απορρήτου (digital security and privacy software business), η οποία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου και η συνολική της αξία αποτιμάται στα 1,51 δισ. δολάρια.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δήλωσή του ο Teddy Sagi, ανέφερε ότι η εταιρεία θα λειτουργεί καλύτερα ως ιδιωτική (private), κάτι που σύμφωνα με αναλυτές καταδεικνύει πως ο Ισραηλινός επιχειρηματίας έχασε τη πίστη του στις δημόσιες αγορές του Λονδίνου.

Η εξαγορά του συνόλου των μετοχών της Kape, θα γίνει μέσω της δικής του αποκλειστικής ιδιοκτησίας εταιρεία, Unikmind Holdings Limited.

Επισημαίνεται ότι ο Teddy Sagi υπέβαλε και στο πρόσφατο παρελθόν πρόταση εξαγοράς του συνόλου των μετοχών της Kape έναντι 265 πενών ανά μετοχή, η οποία ωστόσο κρίθηκε ως ανεπαρκής.  

Μετά τη νέα πρόταση, η Kape προέτρεψε τους μετόχους της να μην προβούν σε καμία ενέργεια σχετικά με την προσφορά.

  • Ποιος είναι ο Teddy Sagi

Για τη συμβολή του στο κυπριακό επιχειρείν, ο Teddy Sagi τιμήθηκε στο πλαίσιο των 9ων Invest Cyprus International Investment Awards.

Ο Teddy Sagi άρχισε το επιχειρηματικό του ταξίδι το 1999 με την ίδρυση της Playtech. Σήμερα, 23 χρόνια μετά, κατατάσσεται ως 539ος στην λίστα του Forbes με τους δισεκατομμυριούχους ανά το παγκόσμιο, και 4ος στην λίστα με τους πλουσιότερους Ισραηλινούς, με εκτιμώμενη καθαρή αξία 5.5 δισ. δολάρια.

Ήταν μεγαλομέτοχος στον διαδικτυακό πάροχο online πληρωμών SafeCharge, το οποίο εισήχθη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου στην αγορά εναλλακτικών επενδύσεων. Το 2019, αγοράστηκε από τη Nuvei για σχεδόν 1 δισ. δολάρια. Σήμερα είναι μεγαλομέτοχος στην Kape Technologies plc, AIM-listed, διαδικτυακή εταιρεία που προσφέρει λύσεις ασφαλείας.

Ο Teddy Sagi κατέχει ένα διεθνές χαρτοφυλάκιο με ακίνητα στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, το Ισραήλ, τη Ρουμανία, την Κύπρο, την Ελλάδα, που σχετίζονται κυρίως με τον τουρισμό, οικιστικές και εμπορικές αναπτύξεις, συμπεριλαμβανομένων των Camden Market, Stables Market, Camden Lock Developments, Holborn Estate και Victoria House στο Λονδίνο.

Ο Teddy Sagi εισηγάγε την Labs brand εμπειρία στη Λευκωσία, μέσα από τη λειτουργία του Labs Tower, ενός κτηρίου υψηλής τεχνολογίας και άνεσης με 21 ορόφους στην καρδιά της πρωτεύουσας.

Το Labs Tower προσφέρει ευέλικτους εργασιακούς χώρους και διαμερίσματα, όπου  στεγάζονται επίσης και κάποιες από τις δικές του εταιρείες και επιχειρήσεις. 

Η Κύπρος αποτελεί εδώ και καιρό την κορυφαία επιλογή του Teddy Sagi ως επενδυτικού προορισμού, λόγω της ξεχωριστής γεωγραφικής τοποθεσίας του νησιού, του γεγονότος ότι είναι μέλος της Ε.Ε., των φορολογικών και νομικών υποδομών, αλλά και των πολλών επαγγελματιών υψηλού επιπέδου. Αυτοί είναι οι λόγοι που η Globe Invest Limited, η εταιρεία που διαχειρίζεται τα περιουσιακά του στοιχεία, έχει την βάση της στην Κύπρο.

Για τους στόχους του δηλώνει ότι «θα συνεχίσω τις επιτυχημένες του επιχειρηματικές δραστηριότητες, επηρεάζοντας θετικά τις ζωές των ανθρώπων», προσφέροντάς τους θέσεις εργασίας και ευκαιρίες ανέλιξης, ποιοτικές υπηρεσίες και προϊόντα, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στους τομείς της εκπαίδευσης, της υγείας, του πολιτισμού και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Ακολουθεί το βίντεο από τη βράβευσή του στα 9α Invest Cyprus International Investment Awards

 

Δειτε Επισης

Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο
Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου εκτελεστική αντιπρόεδρος στην Energame