Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Στο μικροσκόπιο ο ανταγωνισμός στην ασφάλιση αυτοκινήτων σε περιπτώσεις ατυχημάτων

Τον ανταγωνισμό στον κλάδο της ασφάλισης αυτοκινήτων σε περιπτώσεις ατυχημάτων συζήτησε σε συνεδρία της την Τρίτη η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου. Ακόμη, αναφέρθηκε ότι η Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού (ΕΠΑ) θα προβεί σε αυτεπάγγελτη εξέταση του ζητήματος.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνεδρίας της Επιτροπής, ο Κυριάκος Χατζηγιάννη, Πρόεδρος της Επιτροπής και Βουλευτής ΔΗΣΥ, υποστήριξε ότι σε περιπτώσεις ατυχημάτων, όπου κρίνεται αναγκαίο να γίνουν επιδιορθώσεις, παρατηρείται μια συμπεριφορά των ασφαλιστικών εταιρειών που προκαλεί των αντιδράσεις των συντεχνιών και όσων δραστηριοποιούνται στον κλάδο. 

Ακόμη, ο κ. Χατζηγιάννη ανέφερε ότι η Επιτροπή Εμπορίου κάλεσε την ΕΠΑ, η οποία θα προχωρήσει σε αυτεπάγγελτη εξέταση του ζητήματος για να δει αν υπάρχει παραβίαση των προϋποθέσεων του σωστού και υγιούς ανταγωνισμού.

«Δεν μπορεί να πληρώνει τη νύφη ο καταναλωτής που εμπλέκεται σε ατύχημα, όταν δεν λαμβάνει την αποζημίωση που αναλογεί στα ασφάλιστρα που πληρώνει», τόνισε, προσθέτοντας ότι η ΕΠΑ είχε σχετικές καταγγελίες πριν από τη συζήτηση στη Βουλή. 

Απαντώντας σε ερώτηση για τη στάση των ασφαλιστικών εταιρειών κατά τη διάρκεια της συνεδρίας της Επιτροπής Εμπορίου, ο κ. Χατζηγιάννη ανέφερε ότι οι εταιρείες είπαν πως δεν είχαν χρόνο να μελετήσουν το θέμα. «Θα τους σταλεί υπόμνημα για να το μελετήσουν και να επανέλθουν με απαντήσεις», διευκρίνισε. 

«Πρέπει να διασφαλιστούν οι συνθήκες του υγιούς ανταγωνισμού και ο καταναλωτής να δικαιωθεί σε περίπτωση ατυχήματος», κατέληξε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου.

Δειτε Επισης

3 Χρόνια Capacitor Partners: Επέκταση σε νέες αγορές και υπηρεσίες
Ο όμιλος Υπεραγορών MAS φέρνει στους μικρούς αγωνιστές τη χαρά, με χρώματα αγάπης
Η Harman Kardon παρουσίασε στο κοινό των Αρχιτεκτονικών Βραβείων τα νέα της ηχεία
Πνευματικά Δικαιώματα: Τα κριτήρια που καθορίζουν τις αμοιβές
DHD Insurance: Ενημερωτική ημερίδα για την αξιολόγηση κινδύνων για τις σύγχρονες επιχειρήσεις
Αμοιβές καλλιτεχνών: Έτοιμα τα μαγαζιά να συνεργαστούν-Ποιες οι κόκκινες γραμμές
Όλα όσα έγιναν στα 2α Κυπριακά Βραβεία Αρχιτεκτονικής (photos)
Πνευματικά δικαιωμάτα: Oι συμφωνίες, οι διαφωνίες και ο κομβικός ρόλος μιας απούσας Βουλής
Ειρήνη Μυλωνά-Χρυσοστόμου: Η προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων βασικό κομμάτι της βιομηχανίας
Μ. Παναγίδης: Η Πνευματική Ιδιοκτησία είναι συνυφασμένη με το επιχειρείν