Οι νέες ρυθμίσεις στη νομοθεσία για τις τουριστικές μαρίνες και τη διαχείρισή τους

Νέες ρυθμίσεις εισήχθησαν στη νομοθεσία για τις τουριστικές μαρίνες και τη διαχείρισή τους, η οποία συζητήθηκε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου την Τρίτη.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία της Επιτροπής, ο Κυριάκος Χατζηγιάννη, Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου και Βουλευτής ΔΗΣΥ, ανέφερε ότι εισήχθη η ρύθμιση του αγκυροβολίου, καθότι μέχρι σήμερα δεν υπήρχε σχετική πρόνοια, καθώς και πρόνοια για τη δημιουργία κατάλληλων χώρων στις μαρίνες για τα υδροπλάνα, η οποία είναι μια αναγκαιότητα για την Κύπρο και τον τουρισμό της.

«Τα λιμάνια είναι πύλη εισόδου στην ΕΕ, ως εκ τούτου δεν μπορούν να υπάρχουν ‘’τρύπες’’ για παράνομη ή μη ελεγχόμενη είσοδο», είπε. 

«Δεν είμαστε απόλυτοι σε καμία εισήγηση της πρότασης νόμου. Αντιθέτως, είμαστε εδώ για να ακούσουμε πρόσθετες εισηγήσεις και να δώσουμε λύσεις, ώστε ως Κύπρος να υλοποιήσουμε το όραμά μας για ανταγωνιστική λειτουργία των μαρίνων και για ύπαρξη ναυτικού τουρισμού που θα εξυπηρετεί την τουριστική μας δραστηριότητα», διευκρίνισε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου. 

Ο Μιχάλης Γιακουμή, Βουλευτής ΔΗΠΑ, έκανε λόγο για «μια καλή αρχή», προκειμένου «να δουλέψει ορθότερα ο ανταγωνισμός και σε αυτόν τον τομέα». Την ίδια ώρα, ανέφερε ότι πρέπει να αναβαθμισθούν τα υφιστάμενα και πιθανά νέα σημεία, αλλά και οι υποδομές στα επαγγελματικά αγκυροβόλια που αφορούν προσωρινή παραμονή από μεγάλα σκάφη.

«Παράλληλα όμως, οφείλουμε να εμπλουτίσουμε το ναυτικό τουρισμό για σκάφη αναψυχής που αφορούν ολιγοήμερες διακοπές τόσο από ντόπιους όσο και από ξένους επισκέπτες», σημείωσε.

«Πάνω σε αυτό το πλαίσιο θα κινηθούμε εμείς ως ΔΗΠΑ – Συνεργασία και θα προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε τόσο τη νομοθεσία, αλλά την ίδια ώρα να ενθαρρύνουμε περαιτέρω τον ναυτικό τουρισμό», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Bean Bar: Νέο κατάστημα στην Κολωνακίου στη Λεμεσό
Prodea: Αποκτά τον έλεγχο Parklane, Aphrodite Hills και The Landmark Nicosia
Cali Resort: Το νέο πεντάστερο ξενοδοχείο της Louis Hotels για ενήλικες (photos)
Κ. Κουμής: Έκδηλη πλέον η ανάγκη για μόνο στοχευμένες επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού
H Emirates αναδείχθηκε κορυφαία εταιρεία μεταφορών & logistics για το 2023
IATA: Ιστορικό ρεκόρ 4,7 δισ. ταξιδιωτών αναμένουν οι αεροπορικές το 2024
Cyprus Airways: Ξεκινά πτήσεις προς Βρυξέλλες-Όλες οι πληροφορίες
Συγκρατημένη αισιοδοξία Υφυπουργού Τουρισμού και ACTA για 2024
Βασίλης Σταματάρης: Παραδίδω στον επόμενο Πρόεδρο ένα ACTA πιο ισχυρό
Το χριστουγεννιάτικο χωριό στη Μαρίνα Αγίας Νάπας επιστρέφει πιο γιορτινό από ποτέ