Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

Η Nintendo αναβάθμισε το outlook και τον στόχο πωλήσεων για τα παιχνίδια

Η Nintendo αύξησε τις προβλέψεις της για το έτος χρήσης που λήγει τον Μάρτιο λόγω των προσδοκιών ότι μπορεί να πουλήσει περισσότερα παιχνίδια στους κατόχους του Switch.

Η εταιρεία με έδρα το Κιότο ανέφερε ότι αναμένει τώρα λειτουργικά έσοδα ύψους 500 δισ. γεν (3,3 δισ. δολάρια), από 450 δισ. γεν προηγουμένως. Η εταιρεία βασίζει τις νέες της προβλέψεις στην ασθενέστερη αξία του γεν από ό,τι προηγουμένως. Η εταιρεία ανέφερε επίσης ότι αναμένει να πουλήσει 5 εκατ. περισσότερα αντίτυπα παιχνιδιών, αυξάνοντας την πρόβλεψή της στα 185 εκατ..

Η Nintendo ανακοίνωσε λειτουργικά κέρδη ύψους 94,5 δισ. γεν και έσοδα ύψους 334,9 δισ. γεν στο τρίμηνο έως τον Σεπτέμβριο, ξεπερνώντας και στα δύο τις προσδοκίες των αναλυτών. Η αδυναμία του γεν βοήθησε τα κέρδη της Nintendo, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων προέρχεται από το εξωτερικό.

"Το Switch είναι διαφορετικό από το hardware του παρελθόντος", δήλωσε ο πρόεδρος της Nintendo Shuntaro Furukawa σε τηλεδιάσκεψη μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. "Έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει διαφορετικά είδη νέας ζήτησης".

Η εταιρεία διατήρησε αμετάβλητες τις προοπτικές για το Switch, στα 15 εκατ. μονάδες για το έτος xr;hshw μέχρι τον Μάρτιο, αν και ο Furukawa δήλωσε ότι ο στόχος αυτός θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί.

Ο Furukawa αρνήθηκε να σχολιάσει τυχόν σχέδια για διάδοχο του Switch. Η κονσόλα αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό από τα μηχανήματα επόμενης γενιάς της Microsoft και κυρίως της Sony, της οποίας το PlayStation 5 ήταν η κονσόλα με τις περισσότερες πωλήσεις στις ΗΠΑ φέτος, σύμφωνα με στοιχεία της Circana, πρώην NPD. Οι μετοχές της Nintendo έχουν αυξηθεί κατά 16% φέτος, αν και εξακολουθούν να υστερούν έναντι των μεγαλύτερων ανταγωνιστών της που έχουν ανανεώσει τις προσφορές τους.

Δειτε Επισης

Ο Πρόεδρος της Κίνας συναντά Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και Σαρλ Μισέλ
Τρίτη ημέρα απωλειών στη Wall Street
ΗΠΑ: Οι εργαζόμενοι της Washington Post θα απεργήσουν για μία ημέρα
Σε συνεργασία Ρωσίας-Ιράν για να ξεπεραστούν οι δυτικές κυρώσεις καλεί η Μόσχα
Η απεργία της Tesla Σουηδίας εξαπλώνεται στη γειτονική Δανία
Τουρκία: Ο ετήσιος πληθωρισμός έτρεχε το Νοέμβριο με ρυθμό 62%
Πέραν των 5 χιλ. ατόμων με αναπηρία ξεκίνησαν δουλειά στη Βουλγαρία εντός 2023
Νέες κυρώσεις από ΗΠΑ για φορτία ρωσικού πετρελαίου-Στο στόχαστρο τρεις οντότητες και τρία πετρελαιοφόρα
Standard & Poor's: Διατηρεί την αξιολόγηση «ΑΑ» της Γαλλίας, με αρνητικές προοπτικές
ΟΠΕΚ: Επεκτείνουν μέχρι Μάρτιο μειωμένη παραγωγή Ριάντ και Μόσχα