Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

Ryanair: Βλέπει κέρδη-ρεκόρ για το 2023-Δεσμεύθηκε για μέρισμα

Ετήσια κέρδη-ρεκόρ βλέπει η Ryanair και υποσχέθηκε να καταβάλει στους επενδυτές μέρισμα για πρώτη φορά μετά την εκτίναξη των ναύλων κατά 24% κατά τη βασική καλοκαιρινή περίοδο.

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης με βάση τον αριθμό των επιβατών ανακοίνωσε ότι αναμένει κέρδη μετά από φόρους μεταξύ 1,85 δισ. και 2,05 δισ. ευρώ για το έτος έως το τέλος Μαρτίου, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ της, που ήταν 1,45 δισ. ευρώ το 2018.

Η εταιρεία κέρδισε 2,18 δισ. ευρώ στο α' εξάμηνο του οικονομικού της έτους, μια αύξηση 59% σε σύγκριση με το προηγούμενο ρεκόρ της πέρυσι.

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία αυξάνει τη χωρητικότητά της πολύ ταχύτερα από τους περισσότερους ανταγωνιστές της για να επωφεληθεί από την ταξιδιωτική έκρηξη που ακολούθησε τα lockdown για τον κορονοϊό. Τα 105 εκατομμύρια επιβάτες που πέταξαν την περίοδο αυτή με τη Ryanair σήμανε αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 11%.

"Το ΔΣ πιστεύει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να προχωρήσουμε σε μια τακτική μερισματική πολιτική", δήλωσε κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Michael O'Leary. Ενώ η αεροπορική εταιρεία έχει καταβάλει στο παρελθόν ειδικά μερίσματα, πάντοτε απέφευγε την τακτική καταβολή μερίσματος.

Το τακτικό μέρισμα ύψους 400 εκατ. ευρώ αναμένεται να κατανεμηθεί με μια ενδιάμεση πληρωμή 200 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο και το υπόλοιπο ποσό των 200 εκατ. ευρώ να καταβληθεί τον Σεπτέμβριο του επόμενου έτους.

Για τα επόμενα οικονομικά έτη, η Ryanair σχεδιάζει να επιστρέψει περίπου το 25% των κερδών μετά από φόρους του προηγούμενου έτους με τη μορφή τακτικού μερίσματος, δήλωσε η αεροπορική εταιρεία.

Δειτε Επισης

ΟΠΕΚ: Επεκτείνουν μέχρι Μάρτιο μειωμένη παραγωγή Ριάντ και Μόσχα
Παράταση τηλεργασίας στον ιδιωτικό τομέα στην Ιταλία για γονείς
Αργεντινή: Η νέα ΥΠΕΞ λέει πως η χώρα της δεν θα ενταχθεί στην ομάδα BRICS
Microsoft: Καμία πιθανότητα υπερευφυούς τεχνητής νοημοσύνης εντός 12 μηνών
Αυξάνονται οι δισεκατομμυριούχοι που κληρονομούν τις περιουσίες τους (έρευνα)
Βρετανία: Το λιανεμπόριο προετοιμάζεται για απογοητευτικά Χριστούγεννα
Η κλιματική αλλαγή «έκοψε» 3 δισ. δολάρια από την παγκόσμια οικονομία
Η Greenpeace κάνει λόγο για «πράσινο ξέπλυμα» μεγάλων εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου
Νέο δίκτυο κρυπτονομισμάτων στη χρηματοδότηση ομάδων κατά του Ισραήλ
Κίνα: Ετήσια αύξηση 6,9% κατέγραψαν τα μεικτά έσοδα της βιομηχανίας τηλεπικοινωνιών