Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης EIMF για επαγγελματικές δεξιότητες και οικονομική ανάπτυξη

Το European Institute of Management and Finance (EIMF), φιλοξένησε συζήτηση με τη συμμετοχή εκπροσώπων των εμπλεκομένων φορέων της αγοράς και οικονομίας με τίτλο, «Η επένδυση στις επαγγελματικές δεξιότητες ως επιταχυντής της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης».

Η εκδήλωση εντασσόταν στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων. Στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννης Παναγιώτου τόνισε την ανάγκη αλλαγής της επαγγελματικής και οργανωσιακής κουλτούρας με στόχο την υιοθέτηση μιας νέας που θα αντανακλά τις αρχές της πράσινης, ψηφιακής, ποιοτικής και ασφαλούς εποχής εργασίας στην οποία θέλουμε να εισέλθουμε. Ο Ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), και εισηγητής του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων, Λουκάς Φουρλάς τόνισε από πλευράς του ότι η ταχεία μεταβαλλόμενη οικονομία επιβάλλει την έμφαση στις δεξιότητες, την κατάρτιση και τη μετεκπαίδευση.

eimfdsexiotites3pat

Στην παρουσίασή της η αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, Δρ. Αλεξία Παναγιώτου επισήμανε ότι οι αλλαγές σε διοίκηση και οικονομία μπορούν να γεφυρώσουν ανισότητες και εξήρε τη σημασία που έχουν οι εγκάρσιες δεξιότητες για τη νέα γενιά καθώς και για τους εργαζόμενους στην επαγγελματική τους ανέλιξη και πρόοδο. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στη σημασία της δεξιότητας της προσαρμοστικότητας σε αλλαγές και της ανθεκτικότητας σε δύσκολες καταστάσεις ως απαραίτητα στοιχεία ηγεσίας.

eimfdsexiotites2

Ακολούθησε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τη συμμετοχή και τις τοποθετήσεις εκπροσώπων των ΑνΑΔ, Κέντρου Παραγωγικότητας - ΥπΕΚΑ, ΚΕΒΕ, ΟΕΒ, ΣΕΚ, ΠΕΟ, Οργανισμού Νεολαίας, ΣΕΛΚ, Κυπριακό Σύνδεσμο Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού και Κυπριακό Σύνδεσμο Διεύθυνσης Μισθοδοσίας.

eimfdsexiotites4four

Συμπερασματικά, η προσέγγιση που κυριάρχησε ήταν η ανάγκη διασύνδεσης της οικονομίας με την εκπαίδευση αλλά και αντίστροφα της εκπαίδευσης με την οικονομία για να μπορέσουν φορείς και επιχειρήσεις να ανταποκριθούν στις ανάγκες κατάρτισης και μετεκπαίδευσης στο ταχέα μεταβαλλόμενο οικονομικό και ανταγωνιστικό περιβάλλον. Επιπλέον η πολιτική βούληση αποτελεί το κλειδί για καλύτερο συντονισμό, αναβάθμιση και επικαιροποίηση των μεθοδολογιών εντοπισμού και παροχής νέων δεξιοτήτων με τρόπο δίκαιο και αποτελεσματικό.

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Δεκεμβρίου του IN Business: Οι βραβευθέντες των 10ων ΚΕΒΕ Business Leader Awards
Μαρίνα Χατζημανώλη: Μεγάλη επιτυχία η επανεκλογή της Κύπρου στο Συμβούλιο του ΔΝΟ
Τεράστια επιτυχία για την Κύπρο-Επανεξελέγη στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού
Στην 1η θέση του Συμβουλίου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού η Ελλάδα
Η πράσινη μετάβαση και οι στόχοι της Ε.Ε. σε ημερίδα του Ινστιτούτου Κύπρου
Το Κέντρο Καινοτομίας IDEA δέχεται νέες αιτήσεις για startups
Ο Γιάννης Παναγιώτου στο 2ο Cyprus Job Fair-Το μήνυμά του σε όσους αναζητούν εργασία(pics)
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου και Πανεπιστήμιο Κύπρου ενώνουν δυνάμεις
ΙδΕΚ: Αυξημένο ενδιαφέρον για το Disrupt-Νέα καταληκτική ημερομηνία και επιπρόσθετος προϋπολογισμός
Εθελοντική αιμοδοσία από την Imperio