Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

Ενημέρωση νέων αγροτών στο Υπ. Γεωργίας για τα σχέδια χρηματοδότησης

Εκδήλωση για την ενημέρωση περίπου 150 νέων αγροτών πραγματοποιείται σήμερα στις 6 το απόγευμα στο Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, σχετικά με τη χρηματοδότηση για την οποία έχουν εγκριθεί, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, η οποία ανέρχεται συνολικά στο ποσό των €70 εκατομμυρίων.

Όπως ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπροσώπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, κατά την τακτική ενημέρωση των ΜΜΕ, στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Κυπριακό Οργανισμό Αγροτικών Πληρωμών και τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το μέτρο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, για δραστηριοποίηση στον πρωτογενή τομέα.

«Η κυβέρνηση στηρίζει κάθε πρωτοβουλία για δραστηριοποίηση νέων αγροτών, μέσω της οποίας επιτυγχάνεται και η ενίσχυση των κοινοτήτων μας», ανέφερε ο κ. Λετυμπιώτης.

Πρόσθεσε, ακόμα, ότι υπήρξε ιδιαίτερα υψηλό ενδιαφέρον κατά την πρόσφατη προκήρυξη του μέτρου για την ενίσχυση πρώτης εγκατάστασης νέων γεωργών καθώς και του μέτρου για τη στήριξη επενδύσεων στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις.

«Ως αποτέλεσμα, το Υπουργικό Συμβούλιο μετά από εισήγηση του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, ενέκρινε όλες τις αιτήσεις που πληρούσαν τα κριτήρια επιλεξιμότητας, συνολικού ποσού €70 εκατομμύρια σε σχέση με €36 εκατομμύρια που προέβλεπαν οι αρχικές προκηρύξεις», σημείωσε.

«Η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα στην χώρα μας αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση και στη βάση του προγράμματος διακυβέρνησης», ανέφερε ο κ.Λετυμπιώτης.

«Θα συνεχίσουμε να παρουσιάζουμε μέτρα και πολιτικές που στοχεύουν στην απόκτηση σημαντικής δυναμικής και αναγέννησης του τομέα, με την αξιοποίηση της τεχνολογίας και άλλων δράσεων, ούτως ώστε να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια διεύρυνσης της παραγωγικής βάσης της οικονομίας μας», κατέληξε.

Δειτε Επισης

ΠτΔ: Επιβεβαιώνεται η πορεία προόδου-Οι οίκοι αξιολόγησης αναγνωρίζουν τον κυβερνητικό σχεδιασμό
Ο Κεραυνός για την αναβάθμιση-«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει την οικονομία με υπεύθυνο τρόπο»
Θετικά μαντάτα από Fitch με αναβάθμιση της προοπτικής της κυπριακής οικονομίας σε θετική
Πιάνουμε τα προαπαιτούμενα για τις δόσεις μας από το Ταμείο Ανάκαμψης-«Το προσεγγίζω ως ένα μνημόνιο»
Πράσινο Βουλής σε συμπληρωματικές πιστώσεις άνω των €390 εκατ. στον προϋπολογισμό
Κέρδη για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα στο ΧΑΚ
Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2011 η ανεργία στην Κύπρο-Υποχώρησε στο 5,8%
Νόμιμος ο διορισμός της Λουκίας Χριστοδούλου ως προέδρου της ΕΠΑ για 2η θητεία
Οι τρεις πιο σοβαροί κίνδυνοι για την οικονομία... Έρευνα του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας
Εξουσιοδότηση μελών στις συντεχνίες για πιθανές κινητοποιήσεις στην ΑΗΚ