Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

Ικανοποίηση Κυβέρνησης για την έγκριση του νομοσχεδίου για τον φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα

Η Κυβέρνηση διά του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη χαιρέτισε την ομόφωνη έγκριση από την Βουλή των Αντιπροσώπων χθες του νομοσχεδίου για μείωση των συντελεστών ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα. 

Ο κ. Λετυμπιώτης, στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των ΜΜΕ στο Προεδρικό είπε ότι το μέτρο, το οποίο εντάσσεται στη δέσμη 17 μέτρων συνολικού κόστους 196 εκατ. ευρώ που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο για τη στήριξη της κοινωνίας, στοχεύει στην ανακούφιση των κυπριακών νοικοκυριών σε μια περίοδο που οι τιμές των καυσίμων παρουσιάζουν νέα αύξηση. 

Το κόστος από την εφαρμογή αυτού του μέτρου ανέρχεται στα 26 περίπου εκατ. ευρώ.

Ανέφερε ότι οι ρυθμίσεις που αφορούν τα καύσιμα κίνησης θα ισχύουν από 3 Νοεμβρίου 2023 μέχρι 3 Μαρτίου 2024 και για το πετρέλαιο θέρμανσης από 15 Νοεμβρίου 2023 μέχρι την 31η Μαρτίου 2024.

Σύμφωνα με τον ΚΕ, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης έχει ήδη υπογράψει τον νόμο και έχει δημοσιευτεί στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας και τίθεται σε ισχύ σήμερα.

"Με τους ελέγχους που διενήργησε σήμερα η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή διαφάνηκε ότι τα πρατήρια έχουν μειώσει τις τιμές τους κατά απόλυτο βαθμό μετά και την μείωση του φόρου κατανάλωσης. Η υπηρεσία θα παρακολουθεί την αγορά συστηματικά  τόσο για το θέμα της μείωσης του φόρου κατανάλωσης για καύσιμα όσο και όσον αφορά την ορθή εφαρμογή του μειωμένου ΦΠΑ", ανέφερε.

Ο Εκπρόσωπος συνέχισε λέγοντας ότι η δέσμη 17 μέτρων στήριξης της κοινωνίας περιέχει μέτρα για άμεση ανακούφιση των νοικοκυριών, αλλά και μόνιμες, ουσιαστικές λύσεις αντιμετώπισης της ενεργειακής ακρίβειας που ταλανίζει τα κυπριακά νοικοκυριά τα τελευταία χρόνια. 

"Όραμά μας ως Κυβέρνηση, σύμφωνα και με το πρόγραμμα διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι η παροχή λύσεων μόνιμων και διαχρονικών, όχι στη βάση προσωρινών επιδοματικών πολιτικών αλλά που να απελευθερώνουν τους συμπολίτες μας από επαναλαμβανόμενες δαπάνες και που καλύπτουν ριζικά τις βασικές τους ανάγκες", ανέφερε.

Δειτε Επισης

Το έκτακτο προσωπικό στην Εκπαιδευτική Υπηρεσία αύξησε την απασχόληση στο δημόσιο
«Ενδιαφέρον μεγάλων επενδυτών για Great Sea Interconnector, προσανατολίζεται σε συμμετοχή η Κ.Δ.»
Τρ. Κύπρου: Αλλαγές στα Διοικητικά Συμβούλια-Παραίτηση Σοφιανού και νέοι διορισμοί
Μ. Κεραυνός: Η αναβάθμιση από Fitch, το νέο πλαίσιο για τις εκποιήσεις και το κρατικό μισθολόγιο
Κωνσταντίνος Ηροδότου: To ψηφιακό ευρώ δεν θα είναι απειλή
Διορία μέχρι 31 Μαρτίου στη Chevron για βέλτιστο σχέδιο ανάπτυξης του «Αφροδίτη»
Ετοιμάζονται για να υπογράψουν συμφωνία αποφυγής διπλής φορολογίας Κύπρος και Ιράκ
Νέα εποχή στις οικονομικές σχέσεις Κύπρου-Γαλλίας με νέα συμφωνία αποφυγής διπλής φορολογίας
Απεργία ταχυδρομικών διανομέων μελών της «Ισότητας» μέχρι την Παρασκευή
Bean Bar: Νέο κατάστημα στην Κολωνακίου στη Λεμεσό