Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

Ανάγκη επικοινωνίας Ε.Ε. με τους πολίτες είπε η ΠτΒ στη ΣΕΚ και στον Γραμματέα ETUC

Την ανάγκη ύπαρξης οράματος και συγκεκριμένων πρωτοβουλιών από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να προωθηθούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για τη διασφάλιση του μέλλοντος της και την ενίσχυση της επικοινωνίας της με τους πολίτες, εξέφρασε η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου σε συνάντηση της την Τρίτη με αντιπροσωπεία της Συνομοσπονδίας Εργαζομένων Κύπρου (ΣΕΚ), συνοδευόμενη από τον Συνομοσπονδιακό Γραμματέα της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ETUC) Ludovic Voet.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Βουλής, κατά τη συνάντηση σημειώθηκε εκατέρωθεν η ανάγκη προώθησης συγκεκριμένων πρωτοβουλιών και προτάσεων τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε διεθνές επίπεδο για να αμβλυνθεί η ανασφάλεια των πολιτών και να ενισχυθεί η δημοκρατία και η εμπιστοσύνη προς τους θεσμούς.

Η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε τη θέση ότι, παράλληλα με την αντιμετώπιση των γεωπολιτικών κρίσεων στην Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή, η κοινωνική συνοχή και ο χειρισμός των μεταναστευτικών ροών είναι και πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί προτεραιότητα σε ευρωπαϊκό και σε εθνικό επίπεδο, ώστε να παρασχεθεί στους πολίτες η διαβεβαίωση ότι οι ηγέτες τους έχουν συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυση των ζητημάτων που τους απασχολούν.

Από την πλευρά του, ο κ. Voet ενημέρωσε την Πρόεδρο της Βουλής για τα κύρια σημεία του μανιφέστου της ETUC με ιδιαίτερη αναφορά στις επιπτώσεις της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, στον συνεχιζόμενο διάλογο για τον κατώτατο μισθό και την επέκταση των συλλογικών συμβάσεων, στη σωστή ρύθμιση του νομοθετικού πλαισίου για τη μετανάστευση και στην ανάγκη όπως τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προχωρήσουν με την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση.

Η αντιπροσωπεία της ΣΕΚ απαρτιζόταν από τον Γενικό Γραμματέα  Ανδρέα Μάτσα, τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα Μιχάλη Μιχαήλ, τον Γενικό Οργανωτικό Πανίκο Αργυρίδη, τον Γενικό Ταμία Σάββα Κούλα και τον Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων Ελισσαίο Μιχαήλ.

Δειτε Επισης

Γιώργος Γεωργίου: Ο AMCHAM, οι αμερικανικές επενδύσεις, η βίζα και οι απευθείας πτήσεις με ΗΠΑ
Τζούλι Φίσερ: Ελκυστική αγορά για αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας η Κύπρος-Τι διαβεβαίωσε τον Χριστοδουλίδη
Μηδενική ανοχή σε πρακτικές που εκθέτουν την Κύπρο και δράσεις αποκατάστασης της φήμης της χώρας
Προϋπολογισμός 2024: Πρόσθετες πιστώσεις, μειώσεις και μεταφορές προτεινόμενων πιστώσεων
Συστάσεις και εισηγήσεις Δημοσιονομικού Συμβουλίου στην Κυβέρνηση-Οι κίνδυνοι και η ανησυχία
Βελτιώθηκε τον Νοέμβριο το οικονομικό κλίμα
Μαρίνα Χατζημανώλη: Η Κύπρος προάγει ισότητα στη ναυτιλία
Επιδοτήσεις 60 εκ. ευρώ σε γεωργούς τον Δεκέμβριο μέσω των εκταρικών επιδοτήσεων
Μέχρι 1η Δεκεμβρίου οι αιτήσεις στον Ανεξάρτητο Φορέα Κοινωνικής Στήριξης
Στις 7 Δεκεμβρίου ανακοίνωση Ελεγκτικής για ωφελήματα ΠτΔ την περίοδο 2014-2018