Με μικρή πτώση, αλλά στην πρώτη δεκάδα των προτιμήσεων των Βρετανών τουριστών η Κύπρος

Νέες τάσεις στα ταξίδια αναψυχής των Βρετανών στο εξωτερικό αναδεικνύει δημοσκόπηση σε δείγμα 2.000 ερωτηθέντων για λογαριασμό του Συνδέσμου Βρετανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ABTA). Σε σχέση με τους πιο δημοφιλείς προορισμούς, στην δέκατη θέση στις προτιμήσεις των Βρετανών βρίσκεται η Κύπρος. 

Από τα βασικά συμπεράσματα είναι η αυξανόμενη τάση για ταξίδια καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με αποφυγή από αρκετούς των πολύ ζεστών πλέον Ιουλίου και Αυγούστου σε δημοφιλείς προορισμούς, όπως οι μεσογειακές χώρες.

Όπως προκύπτει, ο Μάιος και ο Ιούνιος θα είναι οι πιο δημοφιλείς μήνες για διακοπές στο εξωτερικό το επόμενο έτος. 

Κατά την ABTA αυτό έχει να κάνει επίσης με την αναζήτηση της βέλτιστης αναλογίας ποιότητας-τιμής, με εταιρείες ταξιδιών να έχουν παρατείνει τη θερινή περίοδο και να έχουν αυξήσει τη χωρητικότητα σε αυτούς τους περιφερειακούς μήνες για προορισμούς όπως η Ελλάδα και η Τουρκία.

Η δημοσκόπηση έδειξε επίσης ότι στο δωδεκάμηνο μέχρι τον περασμένο Αύγουστο το 52% των Βρετανών πήγε διακοπές στο εξωτερικό, με τον μέσο όρο του αριθμού των ταξιδιών κατ’ άτομο να είναι 1,4 - δηλαδή όσα και πριν από την πανδημία. Δύο στους τρεις ερωτηθέντες είπαν ότι σχεδιάζουν να κάνουν ένα ταξίδι στο εξωτερικό τους επόμενους 12 μήνες. 

Η δημοσκόπηση αποκαλύπτει επίσης πως οι σύντομες διακοπές σε πόλεις του εξωτερικού, τα λεγόμενα city breaks, ξεπέρασαν τις διακοπές στην παραλία σε δημοφιλία. City break έκανε το 40% των ερωτηθέντων, ενώ διακοπές σε παραλία επέλεξε το 34%.

Ως προς τους δημοφιλέστερους προορισμούς των Βρετανών με βάση τις επισκέψεις, η Ισπανία παρέμεινε στην πρώτη θέση. Ακολούθησαν κατά σειρά η Γαλλία, η Ιταλία, οι ΗΠΑ και η Ελλάδα. Στην 8η θέση ανέβηκε η Τουρκία επιστρέφοντας στην κορυφαία δεκάδα, την οποία κλείνει με μικρή πτώση η δέκατη Κύπρος.

Σημειώνεται ότι την ερχόμενη εβδομάδα το Λονδίνο φιλοξενεί την ετήσια μεγάλη τουριστική έκθεση World Travel Market, με έμφαση να δίνεται, μεταξύ άλλων, στις περιβαλλοντικά βιώσιμες διακοπές.

Δειτε Επισης

Πέντε ξεχωριστά εστιατόρια σε πύργους (photos)
Το InBusinessNews στο Re:Invent της AWS-Συμμαχίες τιτάνων με επίκεντρο το Al
Γιώργος Γεωργίου: Ο AMCHAM, οι αμερικανικές επενδύσεις, η βίζα και οι απευθείας πτήσεις με ΗΠΑ
Τζούλι Φίσερ: Ελκυστική αγορά για αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας η Κύπρος-Τι διαβεβαίωσε τον Χριστοδουλίδη
Μηδενική ανοχή σε πρακτικές που εκθέτουν την Κύπρο και δράσεις αποκατάστασης της φήμης της χώρας
Προϋπολογισμός 2024: Πρόσθετες πιστώσεις, μειώσεις και μεταφορές προτεινόμενων πιστώσεων
Στη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών της Αυστρίας συμμετείχε η Κύπρος
Συστάσεις και εισηγήσεις Δημοσιονομικού Συμβουλίου στην Κυβέρνηση-Οι κίνδυνοι και η ανησυχία
Ο οδικός χάρτης της ΕΥΚ για ένα υπεράκτιο ενεργειακό οικοσύστημα στην Κύπρο
«Να ενισχύσουμε τις ήδη θετικές εμπορικές σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Ιταλίας»