Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

Γενική απεργία δυο εκ των μεγαλύτερων ιταλικών συνδικάτων κατά πολιτικής Μελόνι

Τα συνδικάτα Cgil και Uil, δυο από τα τρία μεγαλύτερα της Ιταλίας, προκήρυξαν για σήμερα γενική απεργία, κατά του προσχεδίου προϋπολογισμού της κυβέρνησης Μελόνι και με αίτημα την αύξηση των μισθών και των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Η απεργία θα διαρκέσει οκτώ ώρες σε όλους τους κύριους τομείς της δημόσιας διοίκησης, από τα σχολεία μέχρι τα νοσοκομεία και τα ταχυδρομεία. Εξαίρεση αποτελεί ο τομέας των δημοσίων μέσων μαζικής μεταφοράς. Ύστερα από απόφαση του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Ματέο Σαλβίνι, να υπογράψει πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων, τα συνδικάτα μείωσαν τη διάρκεια της κινητοποίησης σε μετρό, λεωφορεία και ακτοπλοϊκές συνδέσεις, από τις οκτώ ώρες που είχαν προγραμματιστεί αρχικά, στις τέσσερις. Από τη σημερινή απεργία εξαιρούνται οι αερομεταφορές και η Πυροσβεστική.

Στην κεντρική Ιταλία η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση αφορά και τoν ιδιωτικό τομέα, με κύρια έμφαση στο εμπόριο και στις οικοδομές. Για τις 20 του μηνός έχει προκηρυχθεί  νέα, οκτάωρη απεργία, στο νησί της Σικελίας, στις 27 Νοεμβρίου στη Σαρδηνία,  ενώ στις 24 Νοεμβρίου θα απεργήσουν τα μέλη των συνδικάτων Cgil και Uil που εργάζονται στις περιφέρειες της βόρειας Ιταλίας και την 1η Δεκεμβρίου οι εργαζόμενοι του ιταλικού Νότου.

Συνολικά, πρόκειται για πέντε οκτάωρες κινητοποιήσεις, με συγκεντρώσεις σε πενήντα οκτώ πλατείες της Ιταλίας. Το συνδικάτο Cisl,  παρόλο που ζητά να αλλάξει μεγάλο μέρος του προσχεδίου του κρατικού προϋπολογισμού, θεωρεί λανθασμένη την προσφυγή στη γενική απεργία και, για τον λόγο αυτό, δεν συμμετέχει στις κινητοποιήσεις.

Δειτε Επισης

ΗΠΑ: Μειώθηκε στο 3,7% η ανεργία, η αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή
Κρίση προϋπολογισμού στη Γερμανία- Αισιόδοξος για την έκβαση των συνομιλιών ο Όλαφ Σολτς
Πρώτες σε αγορές χρυσού τον Οκτώβριο οι Κεντρικές Τράπεζες Κίνας, Τουρκίας, Πολωνίας
Ο Πρόεδρος της Κίνας συναντά Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και Σαρλ Μισέλ
Τρίτη ημέρα απωλειών στη Wall Street
ΗΠΑ: Οι εργαζόμενοι της Washington Post θα απεργήσουν για μία ημέρα
Σε συνεργασία Ρωσίας-Ιράν για να ξεπεραστούν οι δυτικές κυρώσεις καλεί η Μόσχα
Η απεργία της Tesla Σουηδίας εξαπλώνεται στη γειτονική Δανία
Τουρκία: Ο ετήσιος πληθωρισμός έτρεχε το Νοέμβριο με ρυθμό 62%
Πέραν των 5 χιλ. ατόμων με αναπηρία ξεκίνησαν δουλειά στη Βουλγαρία εντός 2023