Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

Άνοδος δολαρίου εν αναμονή καθυστέρησης μείωσης επιτοκίων από τη Fed

Το δολάριο σημείωσε άνοδο την Πέμπτη μετά από ένα ευμετάβλητο διήμερο με απότομη πτώση, αφού τα τελευταία οικονομικά στοιχεία υποδεικνύουν μεγαλύτερη καθυστέρηση πριν η Αμερικάνικη Κεντρική Τράπεζα (Fed) προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων

Ο δείκτης του δολαρίου - που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι έξι άλλων μονάδων - σημείωσε άνοδο 0,2% στις 104,53 μονάδες. Είχε υποχωρήσει κατά 1,51% την Τετάρτη στη μεγαλύτερη πτώση για μία ημέρα διαπραγμάτευσης σε ένα χρόνο. Το ευρώ παρέμεινε σταθερό γύρω στα 1,084 δολάρια, ενώ η στερλίνα υποχώρησε 0,2% στα 1,2385 δολάρια. Το δολάριο υποχώρησε 0,1% έναντι του γεν στα 151,27 γεν.

Το δολάριο έλαβε κάποια υποστήριξη από καλύτερες από τις αναμενόμενες λιανικές πωλήσεις σε συνδυασμό με περισσότερες ενδείξεις μείωσης του πληθωρισμού, τροφοδοτώντας σενάρια για μια οικονομική «ήπια προσγείωση», η οποία θα έδινε στη Fed περισσότερο χρόνο πριν μειώσει τα επιτόκια.

Οι επενδυτές παραμένουν σίγουροι ότι τα επιτόκια δεν θα ανέβουν υψηλότερα, αλλά έχουν περιορίσει τις πιθανότητες για μια πρώτη μείωση έως τον Μάρτιο σε λιγότερο από 1 προς  4 σε σχέση με 1 προς 3 την προηγούμενη ημέρα, σύμφωνα με το FedWatch Tool του Ομίλου CME.

«Ενώ ο πληθωρισμός πέφτει, η οικονομία παραμένει εύρωστη, κάτι που θα μπορούσε ακόμη και να επιτρέψει στη Fed να αυξήσει τα επιτόκια εάν το επιλέξει», δήλωσε ο James Kniveton, ανώτερος αντιπρόσωπος FX στην Convera, ενώ σημείωσε ότι δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση για αύξηση επιτοκίων από τους αξιωματούχους της Fed αυτή τη στιγμή.

Δειτε Επισης

ΗΠΑ: Μειώθηκε στο 3,7% η ανεργία, η αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή
Κρίση προϋπολογισμού στη Γερμανία- Αισιόδοξος για την έκβαση των συνομιλιών ο Όλαφ Σολτς
Πρώτες σε αγορές χρυσού τον Οκτώβριο οι Κεντρικές Τράπεζες Κίνας, Τουρκίας, Πολωνίας
Ο Πρόεδρος της Κίνας συναντά Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και Σαρλ Μισέλ
Τρίτη ημέρα απωλειών στη Wall Street
ΗΠΑ: Οι εργαζόμενοι της Washington Post θα απεργήσουν για μία ημέρα
Σε συνεργασία Ρωσίας-Ιράν για να ξεπεραστούν οι δυτικές κυρώσεις καλεί η Μόσχα
Η απεργία της Tesla Σουηδίας εξαπλώνεται στη γειτονική Δανία
Τουρκία: Ο ετήσιος πληθωρισμός έτρεχε το Νοέμβριο με ρυθμό 62%
Πέραν των 5 χιλ. ατόμων με αναπηρία ξεκίνησαν δουλειά στη Βουλγαρία εντός 2023