Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Ασφαλές στοίχημα: Στην αναζήτηση... κοινής γραμμής και θέλησης η Ευρώπη

Η ανάγκη κοινής γραμμής ανάμεσα στα κράτη-μέλη σε ό,τι αφορά τις έρευνες που ενισχύουν τις προσπάθειες πρόληψης κατά του εθισμού στον παιχνίδι, αναδείχτηκε στο πλαίσιο fireside chat που φιλοξενήθηκε κατά το 6ο Safer Gambling Conference.

Σε συζήτηση μεταξύ του Matthew M. Young, Ph.D. Chief Research Officer, Greo Evidence Insights και η Dr Margaret Carran Associate Professor in Law and Associate Dean (Education), City Law School, City, University of London προέκυψαν σημαντικά συμπεράσματα σχετικά με το ασφαλές παιχνίδι, τη διαφωνία μεταξύ κρατών μελών καθώς και τις προκλήσεις που προκύπτουν.

Σύμφωνα με την κ.Carran οι έρευνες για διάφορες στοιχηματικές δραστηριότητες από παιδιά στην Ευρώπη είναι μεν εφικτό να υλοποιηθούν και να συντονιστούν, χρειάζεται όμως η θέληση.

Επ’ αυτού πρότεινε όπως γίνουν συζητήσεις και οι εμπλεκόμενοι να έρθουν κοντά και να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις. «Πρέπει να υπάρξει πιο ανοιχτή επαφή μέσα από την οποία θα γίνουν κατανοητά τα πλεονεκτήματα από την εναρμόνιση».

Και συνέχισε: «Πρέπει να δούμε από άλλη οπτική, πρέπει να προσπαθήσουμε να δείξουμε τι έχουμε να πετύχουμε από την έρευνα και να το τονίσουμε».

Η καθηγήτρια εξήγησε ακόμη πως οι έρευνες δεν μας λένε τους λόγους που καταγράφονται συγκεκριμένα γεγονότα και ότιι μια τέτοια μεθοδολογία θα βοηθήσει. Είναι σημαντικό συμπλήρωσε να υπάρξει επιβεβαίωση ότι οι μέθοδοι για μέτρα πρόληψης σε διάφορες δικαιοδοσίες είναι επιτυχείς.

Ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλη διαφωνια σε κράτη-μελη για τα θέματα ζημιάς και προβληματικών συμπεριφορών και πως, συχνά, απαιτείται να βρεθεί τρόπος να μετριούνται και να βασίζονται σε αντικειμενικά στοιχεία. «Σε αυτό μπορει να βοηθήσει πολύ το ΑΙ αν και υπάρχει και το ζήτημα του GDPR όπως και το θέμα ότι πολλοί παίκτες παίζουν σε διαφορετικές πλατφόρμες», δήλωσε.

Σημαντικές ήταν οι τοποθετήσεις και του κ.Young οποίος τόνισε πως πρέπει να υπάρξει προσοχή για θέματα σύγκρουσης συμφερόντων και πως οι συμμορφωτές με τους ακαδημαϊκούς είναι σημαντικό να δουν το ζήτημα «χωρίς επιρροή από έξω». Με αυτό τον τρόπο είπε, θα ληφθούν μετρήσεις βασισμένες σε δεδομένα.

Δειτε Επισης

Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο στη Ναυτιλιακή Σύνοδο Κορυφής του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου
Lidl Κύπρου: Στηρίζει για ακόμα μια χρονιά το έργο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου
Ενεργή παρουσία της Alpha Bank Cyprus Ltd στο 11ο Banking Forum & FinTech Expo
Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου και η Διεύθυνση Νοσηλευτικών Υπηρεσιών ενώνουν δυνάμεις
EIMF: Παρουσιάζει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Master in Governance, Risk and Compliance
Στην υπηρεσία των πολιτών ο Κόμβος Αστικής Αειφορίας NOUS
ΠΔΣ: Ανάληψη ουσιαστικών μέτρων για πάταξη της διαφθοράς-Υπονομεύει το κράτος δικαίου
Η ετοιμότητα της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου
Το κληρονομικό δίκαιο στην Κύπρο... Η διαθήκη, τα καταπιστεύματα και η σειρά των κληρονόμων
Cyprus Public Transport: Όλες οι σχολικές διαδρομές κανονικά από τη Δευτέρα