Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Ι. Φιάκκου: Στο 5,7% του ΑΕΠ τα έσοδα του τομέα τυχερών παιχνιδιών

«Τα περιθώρια έχουν στενέψει και σήμερα όσο ποτέ επιβάλλεται να μιλήσουμε ανοιχτά και με ειλικρίνεια για την ανάγκη να υπάρξει μια πλήρως ρυθμιζόμενη αγορά», ήταν το μήνυμα που έστειλε η Ιωάννα Φιάκκου, Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων (ΕΑΣ).

Σε εναρκτήρια ομιλία της κατά το 6ο Συνέδριο Ασφαλούς Παιχνιδιού είπε πως πέραν από τους μισούς Κύπριους ασχολούνται με το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια, σύμφωνα με την τελευταία παγκύπρια έρευνα που υλοποίησε η Αρχή.

Η Πρόεδρος της Αρχής πρόσθεσε ότι πρέπει να «σταματήσουμε να αναφερόμαστε σε νόμιμη και παράνομη αγορά». Και συνέχισε: «Πρέπει επιτέλους να δούμε τη μεγάλη εικόνα και όχι να εγκλωβιζόμαστε σε μικροπολιτικές». Είπε επ’ αυτού ότι πρέπει να διασφαλιστεί ότι η παροχή των αδειοδοτημένων υπηρεσιών διεξάγεται με δίκαιο και διαφανή τρόπο.

Στο 5,7% η συνεισφορά ΑΕΠ

Σημαντική ανάπτυξη γνώρισε ο τομέας τα τελευταία χρόνια με άμεση συνεισφορά στην οικονομία. Σύμφωνα με την κ.Φιάκκου, τα έσοδα στοιχήματος ανήλθαν στα €375 εκ. κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023 καταγράφοντας αύξηση 26% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2022.

Βάσει της ίδιας έρευνας, το ποσοστό των εσόδων (turnover) του τομέα των τυχερών παιχνιδιών και του στοιχήματος, συμπεριλαμβανομένου του καζίνο, του Κρατικού Λαχείου, της Λέσχης Ιπποδρομιών και των Ορισμένων τυχερών παιχνιδιών που παρέχονται από τον ΟΠΑΠ Κύπρου, ανήλθε το 2022 περίπου στο 5.7% του ΑΕΠ.

Νωρίτερα, αναφέρθηκε στο σχετικό νέο νομοσχέδιο και στην ανάγκη όπως αυτό τύχει θετικής κατάληξης.

Ανέλυσε επίσης τις ενέργειες της ΕΑΣ για προστασία των παικτών στο πλαίσιο των οποίων ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα ανήλικα πρόσωπα. Η εκπαίδευση είναι το εφαλήτριο της πρόληψης είπε και πως η ΑΙ θα αξιοποιηθεί από την Αρχή στο επόμενο διάστημα μεταξύ άλλων ανέφερε σε μια ομιλία που κατέγραψε τα σημαντικότερα μέτρα της ΕΑΣ για προστασία των παικτών.

Δειτε Επισης

Το κληρονομικό δίκαιο στην Κύπρο... Η διαθήκη, τα καταπιστεύματα και η σειρά των κληρονόμων
Cyprus Public Transport: Όλες οι σχολικές διαδρομές κανονικά από τη Δευτέρα
ΕΜΕΛ: Κανονικά από Δευτέρα τα μαθητικά δρομολόγια
St Intertrust: Στήριγμα των επιχειρήσεων στην πορεία προς ανάπτυξή τους
Η Lidl Κύπρου στηρίζει την Κύπρο του μέλλοντος
Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Μνημόνιο συνεργασίας με Υπουργείο Άμυνας
Επιχειρηματική αποστολή και φόρουμ ΚΕΒΕ στην Αυστρία
Στο Ντουμπάι η Μαρίνα Χατζημανώλη-Συμμετέχει σε συνέδριο για θέματα ναυτιλίας
Το City of Dreams Mediterranean υποδέχθηκε την εορταστική περίοδο σε μια μαγευτική εκδήλωση
Lidl, Murex, Exness: Πολύτιμες εισηγήσεις και συμβουλές σε όσους αναζητούν εργασία(vid)