Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Εξισορροπώντας τη χρήση της τεχνολογίας στο σπίτι - Ενημερωτικό σεμινάριο και συζήτηση στρογγυλής τραπέζης

Στη σημερινή ψηφιακή εποχή, η επίτευξη της σωστής ισορροπίας μεταξύ της τεχνολογίας και των πραγματικών εμπειριών είναι ιδιαίτερα σημαντική για την υγιή ανάπτυξη των παιδιών μας. Η διάχυτη παρουσία της τεχνολογίας στη ζωή μας παρουσιάζει πολλές ευκαιρίες αλλά και προκλήσεις. Η τεχνολογία μπορεί να εμπλουτίσει τις εκπαιδευτικές εμπειρίες, να τονώσει τη δημιουργικότητα και να συνδέσει τα παιδιά με έναν κόσμο πληροφοριών και ιδεών, όμως ενέχει και τον κίνδυνο απομόνωσής τους από τις διαπροσωπικές αλληλεπιδράσεις, περιορισμού της φυσικής δραστηριότητας και ενδεχομένως να τα εκθέσει σε περιεχόμενο ακατάλληλο για την ηλικία τους.

Το σεμινάριο "Εξισορροπώντας τη χρήση της τεχνολογίας στο σπίτι" που διοργανώνει το Education Creativity Centre (ECC) σε συνεργασία με το Hope For Children" CRC Policy Center, έχει ως στόχο να παράσχει πολύτιμες γνώσεις σχετικά με τα οφέλη της ελεγχόμενης χρήσης της τεχνολογίας από την οικογένεια, ενώ παράλληλα διαπραγματεύεται τους πιθανούς κινδύνους που σχετίζονται με την υπερβολική έκθεση στην οθόνη. Η εκδήλωση περιλαμβάνει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, με στόχο την αλληλεπίδραση συμμετεχόντων από διαφορετικά υπόβαθρα, αλλά με τον κοινό στόχο της προώθησης μιας ισορροπημένης ενσωμάτωσης της τεχνολογίας στη ζωή των παιδιών μας. Αναγνωρίζοντας τη σημασία αυτής της ισορροπίας, το σεμινάριο θα εμβαθύνει σε πρακτικές στρατηγικές για τους γονείς και φροντιστές παιδιών, ώστε να μπορέσουν διασφαλίσουν ότι τα παιδιά μπορούν να αξιοποιήσουν τα οφέλη της τεχνολογίας, διατηρώντας παράλληλα μια ισχυρή σύνδεση με τις φυσικές και κοινωνικές πτυχές της ζωής τους.

«Η τεχνολογία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας, επομένως είναι σημαντικό να βρούμε τη σωστή ισορροπία μεταξύ του χρόνου που αφιερώνεται στην οθόνη και των πραγματικών εμπειριών για τα παιδιά μας", υπογραμμίζει ο Παντελής Χαραλάμπους, Διευθυντής του ECC, προσθέτοντας: «Στο ECC, πιστεύουμε ότι η αξιοποίηση των δυνατοτήτων της τεχνολογίας, διασφαλίζοντας παράλληλα τη σωματική, συναισθηματική και κοινωνική ευημερία των μικρών μας παιδιών, αποτελεί κοινή ευθύνη και η ενδυνάμωση των γονέων και των κηδεμόνων αποτελεί μέρος της αποστολής μας εδώ στο Κέντρο».

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα, την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023, από τις 18:00 έως τις 20:00, στο χώρο του ECC που βρίσκεται στη Λεωφόρο Προδρόμου 105ζ, Κατάστημα 2, Στρόβολος 2063. Το κόστος συμμετοχής στο σεμινάριο ανέρχεται στα 30 ευρώ. Για να διασφαλιστεί η μέγιστη και άμεση συμμετοχή των συμμετεχόντων, το σεμινάριο είναι περιορισμένο σε 40 θέσεις. Ως εκ τούτου, ενθαρρύνουμε τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή χρησιμοποιώντας το παρεχόμενο έντυπο εγγραφής.

Το Education Creativity Center (ECC), ένα νέο κέντρο επαγγελματικής ανάπτυξης και έρευνας στην Κύπρο, ιδρύθηκε το 2023 με σκοπό την παροχή πρωτοποριακής κατάρτισης σε εκπαιδευτικούς, λειτουργούς εκπαίδευσης, συμβούλους, και γονείς. Αποστολή του Κέντρου είναι να προσφέρει πρακτικές λύσεις σε όλους τους συμμετέχοντες, στη βάση σύγχρονων ερευνών και πρακτικών. Θα υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης των σεμιναρίων του ECC με φυσική παρουσία ή/και υβριδική και πλήρως διαδικτυακή μορφή, καθώς και μέσω σύγχρονων και ασύγχρονων μορφών μάθησης, διασφαλίζοντας τη μεγαλύτερη δυνατή ευελιξία για όλους τους εκπαιδευόμενους.

Για περισσότερες πληροφορίες για το ECC και τα επερχόμενα σεμινάριά του, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Κέντρου www.ecc.com.cy.

Δειτε Επισης

DHD Insurance: Ενημερωτική ημερίδα για την αξιολόγηση κινδύνων για τις σύγχρονες επιχειρήσεις
Αμοιβές καλλιτεχνών: Έτοιμα τα μαγαζιά να συνεργαστούν-Ποιες οι κόκκινες γραμμές
Όλα όσα έγιναν στα 2α Κυπριακά Βραβεία Αρχιτεκτονικής (photos)
Πνευματικά δικαιωμάτα: Oι συμφωνίες, οι διαφωνίες και ο κομβικός ρόλος μιας απούσας Βουλής
Ειρήνη Μυλωνά-Χρυσοστόμου: Η προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων βασικό κομμάτι της βιομηχανίας
Μ. Παναγίδης: Η Πνευματική Ιδιοκτησία είναι συνυφασμένη με το επιχειρείν
Το ARIS A Really Inspiring Space υποδέχεται την XM ως χορηγός
Ε. Σταματούδη: Σημαντικές οι αμοιβαίες υποχωρήσεις στο ζήτημα πνευματικής ιδιοκτησίας
Η DP World προωθεί έμπρακτα την επαγγελματική ανέλιξη των γυναικών
Π. Λευτέρη: Πνευματικά Δικαιώματα-Win win μέσα από ειλικρινή συζήτηση