Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

Τεχνολογία, επιχειρηματικότητα και το μέλλον της εργασίας

Η τεχνολογία μεταμορφώνει με ταχείς ρυθμούς τον τρόπο με τον οποίο ζούμε και εργαζόμαστε. Ομάδα εμπειρογνωμόνων διερεύνησε τις τελευταίες τάσεις και εξελίξεις σε αυτούς τους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των αναδυόμενων τεχνολογιών, ανατρεπτικά επιχειρηματικά μοντέλα και τη μεταβαλλόμενη φύση της εργασίας.

Πρόκειται για τους Roman Biller, Vice President, Technology EMEA-East της Oracle Απόστολο Λεωνιδόπουλο, Managing Director της Kyndryl Greece & Cyprus και ο Ηλία Νεοκλέους, Managing Partner, Elias Neocleous &Co LLC., που συμμετείχαν σε πάνελ του 14ου Limassol Economic Forum.

Ο κ. Νεοκλέους είπε πως μεγάλη πρόκληση είναι η ταχύτητα με την οποία αλλάζουν τα δεδομένα, ειδικά με την είσοδο της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ).

«Το ότι μιλάμε για τις αλλαγές είναι θετικό», είπε, σημειώνοντας λίγο αργότερα ότι χρειάζεται να συνεργαστεί δημόσιος και ιδιωτικός τομέας και μαζί να δουν πώς μπορεί να υπάρξει ένα περιβάλλον συμμόρφωσης. «Πρέπει να θυμόμαστε ότι η διαταραχή έρχεται αργά, αλλά όταν έρθει γίνεται με μεγάλη ταχύτητα», είπε εξάλλου.

Τη θέση ότι η ΤΧ μάς ενεργοποιεί και ταυτόχρονα μάς δίνει νέες προοπτικές και ευκαιρίες, εξέφρασε στη συνέχεια ο Roman Biller. Ο ίδιος σχολίασε τον θετικό αντίκτυπο και στα προϊόντα του οργανισμού, αλλά και στις υποδομές του.

Η συμβολή θα είναι τόσο μεγάλη που σύντομα οι γιατροί με την επίσκεψή μας θα λαμβάνουν μέσω της ΤΝ οδηγίες ακόμη και για τη θεραπεία μας, σχολίασε σε μια προσπάθεια να αναδείξει τις σαρωτικές αλλαγές που η νέα τεχνολογία θα φέρει.

Ο Απόστολος Λεωνιδόπουλος αναφέρθηκε στην τεχνολογία χαρακτηρίζοντάς την ηγέτιδα της αλλαγής. Η τεχνολογία πάντα ήταν δύναμη αλλαγής, επισήμανε ωστόσο.

«Η προσαρμογή έχει προκλήσεις», είπε, τονίζοντας την ανάγκη συνεργασίας, αλλά και εξειδίκευσης, έτσι ώστε να αντεπεξέρχονται στην ταχύτητα των αλλαγών. «Να μοιραζόμαστε εμπειρίες και λύσεις».

Και συνέχισε λέγοντας ότι η εταιρεία βρίσκει λύσεις με γνώμονα την παγκόσμια γνώση, καθιστώντας την διαθέσιμη σε όλους τους πελάτες.

Συντονιστής του πάνελ ήταν ο τέως Υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κυριάκος Κόκκινος.

Δειτε Επισης

Βελτιώθηκε τον Νοέμβριο το οικονομικό κλίμα
Μαρίνα Χατζημανώλη: Η Κύπρος προάγει ισότητα στη ναυτιλία
Επιδοτήσεις 60 εκ. ευρώ σε γεωργούς τον Δεκέμβριο μέσω των εκταρικών επιδοτήσεων
Μέχρι 1η Δεκεμβρίου οι αιτήσεις στον Ανεξάρτητο Φορέα Κοινωνικής Στήριξης
Στις 7 Δεκεμβρίου ανακοίνωση Ελεγκτικής για ωφελήματα ΠτΔ την περίοδο 2014-2018
Μεταρρυθμίσεις για να ενισχυθεί η ανάπτυξη-Ποιες οι αντιλήψεις των Κυπρίων
Αυτό είναι το προτεινόμενο νέο πλαίσιο για υπηκοότητα σε επαγγελματίες υψηλής ειδίκευσης
Καταβολή συντάξεων και επιδομάτων πριν από τα Χριστούγεννα
Στις Βρυξέλλες για το μέλλον της Πολιτικής Συνοχής της Ε.Ε. ο Μάκης Κεραυνός
Αυξήθηκε κατά 7,2% το διαθέσιμο εισόδημα νοικοκυριών και ΜΚΙ