Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

Στήριξη στους χαμηλόμισθους δημόσιους υπαλλήλους από «Ισότητα»-Ποιο το αίτημά τους

Την απόλυτη στήριξή του στο αίτημα της Ομάδας Πρωτοβουλίας Χαμηλόμισθων Δημοσίων Υπαλλήλων για σύντμηση του χρόνου που απαιτείται για την ανέλιξη στις συνδυασμένες κλίμακες Α2-Α5-Α7(ii), εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκύπριας Συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ.

Σε ανακοίνωση με αφορμή την προγραμματισμένη απεργιακή κινητοποίηση της Ομάδας Πρωτοβουλίας Χαμηλόμισθων Δημοσίων Υπαλλήλων στις 18 Οκτωβρίου 2023, η Παγκύπρια Συντεχνία ΙΣΟΤΗΤΑ αναφέρει ότι «η ραγδαία αύξηση του κόστους ζωής έχει οδηγήσει τους χαμηλόμισθους συναδέλφους σε απόγνωση» και προσθέτει πως «η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο».

«Η Κυβέρνηση οφείλει να τηρήσει επιτέλους τις προεκλογικές δεσμεύσεις και εξαγγελίες της και να προχωρήσει άμεσα σε ουσιαστικό διάλογο για επίλυση του ζητήματος», προσθέτει.

Η συντεχνία αναφέρει ότι άνω των χιλίων μελών της, εκ των οποίων οι πλείστοι στις κλίμακες Α2-Α5-Α7(ii), εδώ και 4 χρόνια, έχουν προσφύγει στο Διοικητικό Δικαστήριο για τις περικοπές μισθών και την αποστέρηση πέντε προσαυξήσεων στους μισθούς των εργαζομένων του Δημόσιου και του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα. Προσθέτει ότι η εκδίκαση των υποθέσεων βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Τέλος, η Παγκύπρια Συντεχνία ΙΣΟΤΗΤΑ καλεί τα μέλη της να στηρίξουν δυναμικά την απεργιακή κινητοποίηση της 18ης Οκτωβρίου. «Μόνο ενωμένοι μπορούμε να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε», καταλήγει.

Δειτε Επισης

Τη Δευτέρα η τελική θέση της Κυβέρνησης για τους χαμηλόμισθους στο δημόσιο
Υποχωρεί το κόστος δανεισμού κρατών Ευρωζώνης μετά την πτώση του πληθωρισμού
Eγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός της Βουλής για το 2024
Πέρασε ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός του ΧΑΚ-Ανάγκη ολοκλήρωσης των εργασιών για ιδιωτικοποίηση
Άνοιξε τον δρόμο για προσέλκυση ταλέντων η Βουλή-Αλλάζει το πλαίσιο για τις πολιτογραφήσεις
Με ημερήσια κέρδη και μηνιαία άνοδο έκλεισε το ΧΑΚ
Άνοδος δείκτη κύκλου εργασιών στις υπηρεσίες το τρίτο τρίμηνο 2023
Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για τους χαμηλόμισθους του δημοσίου-Το μοναδικό θέμα διαφωνίας
Πλεόνασμα Γενικής Κυβέρνησης 3,1% του ΑΕΠ στο δεκάμηνο 2023
Αυξάνεται το επίδομα ενοικίου για εκτοπισθέντες και παθόντες