Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Ask Wire: Προχωρά με πρόσθετα κεφάλαια για ψηφιοποίηση και ανάλυση ακινήτων σε Κύπρο και Ελλάδα

Η Ask Wire, η εταιρεία ανάλυσης δεδομένων ακινήτων που ειδικεύεται στις αγορές της Κύπρου και της Ελλάδας, ανακοίνωσε την ολοκλήρωση του νέου γύρου άντλησης χρηματοδότησης. Ο τελευταίος γύρος προσέλκυσε τη συμμετοχή τόσο υφιστάμενων όσο και νέων επενδυτών, αναδεικνύοντας την ισχυρή εμπιστοσύνη στα καινοτόμα προϊόντα και την αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας.

Η Ask Wire χρησιμοποιεί δεδομένα από ανοικτές πηγές, κυβερνητικές και ευρωπαϊκές βάσεις δεδομένων, καθώς και δορυφορικές εικόνες υψηλής ανάλυσης για να δημιουργήσει μια καινοτόμο και ενοποιημένη πλατφόρμα η οποία δημιουργεί ένα ολοκληρωμένο προφίλ κάθε ακινήτου σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το όραμα της Ask Wire για μεγαλύτερη διαφάνεια έχει βρει ανταπόκριση σε χρήστες και επενδυτές από την Κύπρο, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Με θεμέλια που χτίστηκαν επί σχεδόν τρία χρόνια, η Ask Wire έχει αναπτύξει ολοκληρωμένες λύσεις λογισμικού και παροχής δεδομένων προσαρμοσμένες στο μοναδικό περιβάλλον ακινήτων στην Κύπρο και την Ελλάδα. Σε αυτές περιλαμβάνονται:

● Real Estate Dynamics (RED): Ένα έξυπνο εργαλείο ανάλυσης της αγοράς που προσφέρει πληροφορίες σχετικά με τις συναλλαγές, τις ζητούμενες τιμές, τις νέες κατασκευές και τον χρόνο παραμονής/ διάθεσης στην αγορά, ώστε να βοηθήσει στη λήψη αποφάσεων για τράπεζες, επενδυτές και μεσίτες ακινήτων. Το RED παρέχει δεδομένα για περισσότερες από 140.000 συναλλαγές και 22.000 ζητούμενες τιμές σε όλη την Κύπρο, τα οποία ενημερώνονται καθημερινά. Στην Ελλάδα, το RED παρέχει δεδομένα για 200.000 συναλλαγές και 450.000 ζητούμενες τιμές, τα οποία επίσης ενημερώνονται καθημερινά.

● Δεδομένα φυσικών και περιβαλλοντολογικών κινδύνων: Αναλυτικά στοιχεία σχεδιασμένα ειδικά για την αξιολόγηση κινδύνων, που αξιοποιούνται από ασφαλιστικές εταιρείες. Αυτά περιλαμβάνουν δεδομένα για σεισμούς, πυρκαγιές, πλημμύρες, κατολισθήσεις κ.λπ. καθώς και δημογραφικά στοιχεία και δεδομένα εγκληματικότητας.

● Lead generation: Μια λύση αιχμής που εντοπίζει τάσεις στην αστική ανάπτυξη και τα δημογραφικά στοιχεία, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να εντοπίσουν ευκαιρίες για να στοχεύσουν πελάτες, να κάνουν στρατηγικές επενδύσεις κ.λπ. Η εταιρεία έχει επίσης αναπτύξει εργαλεία που προσελκύουν πελάτες για πωλητές και εγκαταστάτες φωτοβολταϊκών και για ιδιοκτήτες που θέλουν να βελτιώσουν την ενεργειακή απόδοση των κατοικιών τους.

Η Ask Wire έχει κερδίσει σημαντικούς πελάτες, όπως η κυπριακή κυβέρνηση, τράπεζες, εταιρείες διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων, και ασφαλιστικές εταιρείες. Η εταιρεία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τη νέα χρηματοδότηση για την περαιτέρω ανάπτυξη των υπηρεσιών της και την εδραίωσή της στον τομέα.

Αναλογιζόμενος το ταξίδι της εταιρείας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ask Wire, Παύλος Λοΐζου, σχολίασε:

«Ξεκινήσαμε στην Κύπρο τον Σεπτέμβριο του 2020 και μπήκαμε στην Ελλάδα δύο χρόνια αργότερα. Τώρα εξελίσσουμε αυτό στο οποίο η ομάδα έχει επικεντρωθεί τα τελευταία τρία χρόνια.

Έχουμε κάνει μεγάλα βήματα στην ψηφιοποίηση του οικοσυστήματος δεδομένων ακινήτων της Ευρώπης. Αυτή η νέα επένδυση μας επιτρέπει να διευρύνουμε την παρουσία μας, προσφέροντας αξία, γνώση και εργαλεία στην αυξανόμενη πελατειακή μας βάση».

Δειτε Επισης

Ενώπιον του Υπουργικού την Πέμπτη το θέμα του Ακάμα
Λιγότερες, αλλά με μεγαλύτερη αξία οι άδειες οικοδομής το πρώτο ενιάμηνο
Τα 10+3 έργα που θα αναβαθμίσουν και θα αναζωογονήσουν τη Λεμεσό
Quality Group: Νέα γραφεία στο κέντρο της Λάρνακας
Ο συνιδρυτής των Google Maps επενδύει στην Ask Wire
Ακίνητα: Οι πωλήσεις ανά πόλη-Η ακμάζουσα Λάρνακα και η δυναμική Λευκωσία
ΕΒΕΛ: Απαράδεκτο να μην συμπεριλαμβάνεται η Λεμεσός στα αναπτυξιακά έργα του κράτους
Πωλείται για €7 εκατ. το κτήριο που στεγάζει το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Το penthouse στον πύργο του St. Raphael που ψάχνει ενοικιαστή έναντι €50.000 (pics)
Τα εννέα αναπτυξιακά έργα €620 εκατ. σε δήμους και κοινότητες