Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

G. Giuliani: Η αγορά ενέργειας προσαρμόζεται από μόνη της

"Η αγορά ενέργειας αυτοπροσδιορίζεται". Αυτή τη θέση εξέφρασε ο Gianpaolo Giuseppe Giuliani, Chief Commercial Officer της Sunlight Group Energy Storage Systems, μιλώντας στο 14ο Limassol Economic Forum.

Αναφέρθηκε στην έλλειψη ειδικών της τεχνολογίας, ενώ κατά τον ίδιο, οι ειδικοί της αγοράς ενέργειας θα κάνουν τη διαφορά. Όσο για τις αρχές ρυθμίσεων, είπε πως η απορρύθμιση είναι η καλύτερη ρύθμιση.

Αρχικά παρουσίασε την εξέλιξη του οικοσυστήματος της ηλεκτρικής ενέργειας, υποδεικνύοντας την αύξηση της χρήσης εναλλακτικών μορφών ενέργειας που εκτιμάται να αυξηθεί μέσα στα επόμενα χρόνια.

Αργότερα προέβη σε σύγκριση της εν λόγω αγοράς ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ε.Ε., παραθέτοντας τις διαφορές ως προς την ικανότητα υποδοχής εναλλακτικών μορφών ενέργειας.

Έκανε εκτενή αναφορά στα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας μπαταριών (ΣΑΕΜ), τονίζοντας πως "τα τοπικά αποθέματα παραγωγής και οι τεχνικοί μειώνουν ουσιαστικά τις διακοπές λειτουργίας", κάνοντας λόγω σε "μείωση του ρίσκου του έργου".

Αργότερα παρουσίασε ορισμένα στοιχεία σχετικά με το όραμα του sunlight. Ο Chief Commercial Officer είπε πως οι ειδικοί της τεχνολογίας δεν αρκούν, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

«Η ευαισθητοποίηση των καταναλωτών είναι το κλειδί», είπε, για να εκφράσει ακολούθως την εκτίμηση πως η καλύτερη ρύθμιση του τομέα γίνεται με την απορύθμιση. «Η αγορά ενέργειας προσαρμόζεται από μόνη της», είπε χαρακτηριστικά.

Δειτε Επισης

Πέρασε ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός του ΧΑΚ-Ανάγκη ολοκλήρωσης των εργασιών για ιδιωτικοποίηση
Άνοιξε τον δρόμο για προσέλκυση ταλέντων η Βουλή-Αλλάζει το πλαίσιο για τις πολιτογραφήσεις
Με ημερήσια κέρδη και μηνιαία άνοδο έκλεισε το ΧΑΚ
Άνοδος δείκτη κύκλου εργασιών στις υπηρεσίες το τρίτο τρίμηνο 2023
Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για τους χαμηλόμισθους του δημοσίου-Το μοναδικό θέμα διαφωνίας
Πλεόνασμα Γενικής Κυβέρνησης 3,1% του ΑΕΠ στο δεκάμηνο 2023
Αυξάνεται το επίδομα ενοικίου για εκτοπισθέντες και παθόντες
Πότε καταβάλλονται μισθός, σύνταξη και 13ος στους δημοσίους υπαλλήλους
Τροποποιήσεις στον προϋπολογισμό - Ανακοινώθηκε η δημιουργία Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου
Γιώργος Γεωργίου: Ο AMCHAM, οι αμερικανικές επενδύσεις, η βίζα και οι απευθείας πτήσεις με ΗΠΑ