Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

Κατώτερες των προσδοκιών της αγοράς οι εξαγωγές και οι εισαγωγές της Γερμανίας

Οι εξαγωγές της Γερμανίας μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Αύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία της ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας, που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη, καθώς η ασθενής ζήτηση παγκοσμίως πλήττει τις εξαγωγές της χώρας.

Οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 1,2% τον Αύγουστο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία, σε σύγκριση με την πρόβλεψη μείωσης 0,4% σε δημοσκόπηση του Reuters.

Ο Αύγουστος ήταν ο δεύτερος συνεχόμενος μήνας που σημειώθηκε μείωση των εξαγωγών, μετά από μια αναθεωρημένη προς τα κάτω πτώση 1,9% τον Ιούλιο.

Remaining Time-0:00FullscreenMute

Ο οικονομολόγος της ING Carsten Brzeski είπε ότι η μείωση της παγκόσμιας ζήτησης επιδεινώνει τα διαρθρωτικά προβλήματα: "Ως αποτέλεσμα, το εμπόριο δεν είναι πλέον ο ισχυρός ανθεκτικός μοχλός ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας όπως ήταν, αλλά μάλλον ένα βαρίδι", είπε, προσθέτοντας ότι τα στοιχεία των εξαγωγών αυξάνουν τον κίνδυνο διολίσθησης της οικονομίας σε ύφεση στην τρίτο τέταρτο.

Οι εισαγωγές επίσης μειώθηκαν απροσδόκητα κατά 0,4% τον μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία. Είχε προβλεφθεί να αυξηθούν κατά 0,5%.

Το ισοζύγιο εξωτερικού εμπορίου παρουσίασε πλεόνασμα 16,6 δισ. ευρώ (17,45 δισ. δολάρια) τον Αύγουστο, έναντι ανοδικά αναθεωρημένου πλεονάσματος 17,7 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Εκτός από την Κίνα, οι εξαγωγές σε όλους σχεδόν τους προορισμούς που σχετίζονται με τις γερμανικές εταιρείες μειώθηκαν τον Αύγουστο, με σημαντική μείωση 2,6% στις εξαγωγές της ευρωζώνης και στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 1,3%. Οι εξαγωγές προς την Κίνα αυξήθηκαν κατά 1,2%, ανέφερε το γραφείο.

Το κλίμα στη γερμανική εξαγωγική βιομηχανία ήταν αισθητά χειρότερο τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με έρευνα του Ifo τον περασμένο μήνα, καθώς οι εξαγωγές σε όλες τις βασικές περιοχές μειώνονται επί του παρόντος.

Δειτε Επισης

Βρετανία: Το λιανεμπόριο προετοιμάζεται για απογοητευτικά Χριστούγεννα
Η κλιματική αλλαγή «έκοψε» 3 δισ. δολάρια από την παγκόσμια οικονομία
Η Greenpeace κάνει λόγο για «πράσινο ξέπλυμα» μεγάλων εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου
Νέο δίκτυο κρυπτονομισμάτων στη χρηματοδότηση ομάδων κατά του Ισραήλ
Κίνα: Ετήσια αύξηση 6,9% κατέγραψαν τα μεικτά έσοδα της βιομηχανίας τηλεπικοινωνιών
Διευρύνουν τις απώλειες οι τιμές πετρελαίου μετά την αναβολή της συνεδρίας ΟΠΕΚ
Ολοταχώς για νέα συρρίκνωση και στο δ΄ τρίμηνο η οικονομία της Ευρωζώνης
Αμετάβλητα στο 4% διατήρησε τα επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα της Σουηδία
American Express: Οι πέντε κορυφαίοι προορισμοί με την ταχύτερη ανάπτυξη το 2023
Το Ευρωκοινοβούλιο άναψε πράσινο για τον προϋπολογισμό της Ε.Ε.