Η Samsung επεκτείνει το πρόγραμμα «Wildlife Watch»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων στις 4 Οκτωβρίου, η Samsung ανακοίνωσε την επέκταση του πιλοτικού προγράμματος, «Wildlife Watch» από το αντίστοιχο πρόγραμμα που παρουσιάστηκε το 2021, σε συνεργασία με την Africam και τη Μονάδα Καταπολέμησης της Λαθροθηρίας, Black Mamba, για την αντιμετώπιση της λαθροθηρίας άγριων ζώων στους θαμνότοπους της Νότιας Αφρικής.

Από την έναρξη του προγράμματος το 2021, η τεχνολογία της Samsung χρησιμοποιείται ως ένα ζωντανό «σύστημα παρακολούθησης», ώστε να μπορεί ο καθένας να παρακολουθεί την άγρια ζωή στο φυσικό καταφύγιο Balule, στη Νότια Αφρική, το οποίο αποτελεί μέρος του Εθνικού Πάρκου Kruger. Η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος σημείωσε μεγάλη επιτυχία, αφού συντέλεσε στην διατήρηση της ασφάλειας του ρινόκερου, ενός από τα πιο απειλούμενα είδη ζώων χάρη στους «εικονικούς φύλακες» που ανέλαβαν την παρακολούθηση μαζί με τη Samsung.

image_2_freestyle_projector_being_used_to_teach_a_samsung_animal_insights_initiative_class

Ο Leitah Mkhabela, Black Mamba Ranger, δήλωσε σχετικά: «Από την έναρξη του πιλοτικού προγράμματος δεν έχει παρατηρηθεί καμία απόπειρα λαθροθηρίας ρινόκερων στο καταφύγιο. Ωστόσο, η λαθροθηρία άλλων ειδών άγριας πανίδας δεν έχει εξαλειφθεί στην περιοχή. Ο τουρισμός εξακολουθεί να είναι κάτω από τα επίπεδα κατά την προ-Covid εποχή, η αύξηση του κόστους ζωής έχει οδηγήσει σε αύξηση της φτώχειας και η πρόσληψη νέων δασοφυλάκων είναι δύσκολη λόγω των χαμηλών αμοιβών και των δύσκολων συνθηκών εργασίας».

Με την τελευταία ενίσχυση του προγράμματος, η Samsung θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία που εφαρμόζεται στις συσκευές Galaxy S21 Ultra και S23 Ultra για να μεταδίδει ζωντανά, όλο το εικοσιτετράωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, τα streams άγριων ζώων.

image_4_local_children_being_shown_the_reserve_as_part_of_the_samsung_animal_insights_initiative

Με το εξελιγμένο σύστημα κάμερας και τις επανασχεδιασμένες δυνατότητες νυχτερινών λήψεων, μαζί με τον αισθητήρα των 200MP Adaptive Pixel και τον τηλεφακό με οπτικό ζουμ 10x, οι συσκευές Samsung Galaxy S23 Ultra θα μπορούν να καταγράφουν ζωντανά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Το Galaxy S23 Ultra είναι ανθεκτικό στο νερό και τη σκόνη, έχοντας πιστοποίηση IP68, αποτελώντας τον κατάλληλο σύμμαχο για τους δασοφύλακες, που χρησιμοποιούν τα κινητά τηλέφωνα κατά τις περιπολίες τους στο άγριο περιβάλλον του καταφυγίου.

Ταυτόχρονα, θα δοκιμαστεί και η αποτελεσματικότητα του Galaxy SmartTag για τη βελτίωση της ασφάλειας των δασοφυλάκων, αλλά και το συντονισμό των προσπαθειών διατήρησης του καταφυγίου. Με τη χρήση του SmartThings Find, τα κεντρικά της Black Mamba θα μπορούν να παρακολουθούν πού βρίσκονται οι άνθρωποι μέσα στο καταφύγιο.

image_6_galaxy_s23_ultra_being_used_on_patrol

Η Samsung συνεργάστηκε με τη Black Mamba για τη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού προγράμματος που θα βοηθήσει τους ντόπιους να κατανοήσουν τη σημασία της διατήρησης της άγριας ζωής. Το πρόγραμμα ονομάζεται «The Samsung Bush Babies Animal Insights» και απευθύνεται στους νέους των τοπικών κοινοτήτων, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ποικιλομορφίας της άγριας ζωής, της διατήρησής της και της διατήρησης του καταφυγίου για τις επόμενες γενιές. Ο φορητός προβολέας The Freestyle θα προσφέρει στους ανθρώπους της Black Mamba τη δυνατότητα να μιλούν για την πρωτοβουλία Bush Babies Animal Insights όπου κι αν βρίσκονται.

Ο Mark Holloway, Επικεφαλής MX Director του Category Management, στη Samsung Ευρώπης σημείωσε ότι: «Το πιλοτικό πρόγραμμα Wildlife Watch της Samsung ενθάρρυνε χιλιάδες ανθρώπους σε όλον τον κόσμο να ενδιαφερθούν για την αποτροπή της λαθροθηρίας στους αφρικανικούς θαμνότοπους. Το πρόγραμμα αναδεικνύει το θετικό ρόλο που διαδραματίζει η τεχνολογία στην αντιμετώπιση των προκλήσεων του πραγματικού κόσμου. Για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων και όχι μόνο, η Samsung επιθυμεί να συνεχίσει να ευαισθητοποιεί τους ανθρώπους για τη σημασία της διατήρησης της άγριας ζωής και τους ενθαρρύνει να υποστηρίξουν τον αγώνα της Black Mamba για την προστασία της φύσης».

Φέτος, καλούνται όλοι να κάνουν τη δική τους «Σκοπιά» και να γίνουν ένας εικονικός δασοφύλακας, συμβάλλοντας στην προστασία των απειλούμενων ζώων από τη λαθροθηρία. Μπορούν να παρακολουθούν τα ζώα σε πραγματικό χρόνο στο φυσικό τους περιβάλλον, ενώ εκείνοι βρίσκονται στο σπίτι τους.

image_7_galaxy_s23_ultra_being_used_on_patrol

Καθώς οι ενδιαφερόμενοι γίνονται εικονικοί δασοφύλακες και αναλαμβάνοντας «σκοπιές» στο wildlife-watch.com, μπορούν να ειδοποιήσουν τους δασοφύλακες του καταφυγίου εάν τα ζώα βρίσκονται σε κίνδυνο ή αν αντιληφθούν σημάδια λαθροθηρίας πατώντας στο κάτω μέρος της σελίδας ζωντανής ροής, να μοιραστούν αυτά που βλέπουν στα social media για να ενθαρρύνουν κι άλλους ανθρώπους να συμμετάσχουν στις προσπάθειες ή ακόμα και να κάνουν δωρεές στη Μονάδα Καταπολέμησης της Λαθροθηρίας, Black Mamba. Με τις διαφορετικές οπτικές αγωνίες που εξασφαλίζουν οι κάμερες, η σκοπιά δεν είναι ποτέ ίδια, αφού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν ελέφαντες, λιοντάρια ή ακόμα και καμηλοπαρδάλεις στη φύση, από όπου κι αν βρίσκονται εκείνοι.

Οι Εικονικοί Δασοφύλακες που επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για τα σημάδια της λαθροθηρίας μπορούν να παρακολουθήσουν το «The Black Mambas Boot Camp». Η σειρά αποτελείται από έξι διαφορετικά τμήματα και παρέχει συμβουλές από τους δασοφύλακες σχετικά με τα σημεία και τους ήχους που πρέπει να προσέχουν, όταν αναλαμβάνουν σκοπιά, ενώ ταυτόχρονα εξηγεί το σημαντικό έργο που επιτελούν στις περιπολίες τους.

Για να παρακολουθήσετε τη ζωντανή μετάδοση, να βοηθήσετε στην προστασία των ζώων υπό απειλή και να κάνετε δωρεές για τους Black Mambas επισκεφθείτε το wildlife-watch.com.

image_8_galaxy_s23_ultra_being_used_on_patrol

Δειτε Επισης

Πέντε ξεχωριστά εστιατόρια σε πύργους (photos)
Το InBusinessNews στο Re:Invent της AWS-Συμμαχίες τιτάνων με επίκεντρο το Al
Κρις Θεοφιλίδης: Η αναπτυξιακή πορεία της Celestyal και οι προοπτικές του τομέα της κρουαζιέρας
Γιώργος Γεωργίου: Ο AMCHAM, οι αμερικανικές επενδύσεις, η βίζα και οι απευθείας πτήσεις με ΗΠΑ
Τζούλι Φίσερ: Ελκυστική αγορά για αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας η Κύπρος-Τι διαβεβαίωσε τον Χριστοδουλίδη
Μηδενική ανοχή σε πρακτικές που εκθέτουν την Κύπρο και δράσεις αποκατάστασης της φήμης της χώρας
Προϋπολογισμός 2024: Πρόσθετες πιστώσεις, μειώσεις και μεταφορές προτεινόμενων πιστώσεων
Συστάσεις και εισηγήσεις Δημοσιονομικού Συμβουλίου στην Κυβέρνηση-Οι κίνδυνοι και η ανησυχία
Ο οδικός χάρτης της ΕΥΚ για ένα υπεράκτιο ενεργειακό οικοσύστημα στην Κύπρο
«Να ενισχύσουμε τις ήδη θετικές εμπορικές σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Ιταλίας»