Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Εναρκτήρια εκδήλωση Σχολής Διοίκησης, Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας του ΤΕΠΑΚ στην Πάφο

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης η εναρκτήρια εκδήλωση της Σχολής Διοίκησης, Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας του ΤΕ.ΠΑ.Κ στην Πάφο, με συνδιοργανωτές της εκδήλωσης  το Τεχνολογικό Πανεπιστημίου Κύπρου και τον Δήμο Πάφου.

Μέρα γιορτής για το ΤΕΠΑΚ, χαρακτήρισε τη χθεσινή ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Παναγιώτης Ζαφείρης, ο οποίος καλωσόρισε τους πρώτους φοιτητές και φοιτήτριες της Σχολής. «Αυτό είναι ένα σημαντικό ορόσημο για το πανεπιστήμιό μας, καθώς σηματοδοτεί την επέκτασή μας σε μια νέα πόλη και τη δέσμευσή μας να παρέχουμε εκπαίδευση και κατάρτιση υψηλής ποιότητας στους τομείς του τουρισμού, της φιλοξενίας και της επιχειρηματικότητας, καθιστώντας το ΤΕΠΑΚ τον κύριο ακαδημαϊκό συνεργάτη της πολιτείας στον νευραλγικό τομέα του Τουρισμού», είπε και σημείωσε ότι «ακόμα ένας Στρατηγικός μας στόχος έχει επιτευχθεί». 

Το ΤΕΠΑΚ μεγαλώνει, συμπλήρωσε. «Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι γιατί το Πανεπιστήμιο μας μέσα σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον αφουγκραζόμενο τις διεθνείς εξελίξεις, με ομαδική δουλειά έχει εξελιχθεί σε ένα φιλόδοξο, τολμηρό και εξωστρεφές πανεπιστημιακό ίδρυμα που παράγει και μεταδίδει επιστημονική γνώση και συμβάλλει στην πρόοδο, στην ανάπτυξη και στην ευημερία του τόπου», τόνισε ο Πρύτανης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πάφου, σε χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Φαίδωνας Φαίδωνος καλωσόρισε με θέρμη στην Πάφο τη Σχολή Διοίκησης, Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας του ΤΕ.ΠΑ.Κ. Ο κ. Φαίδωνος επισήμανε ότι τα μεγάλα έργα, υλικά και άυλα, χρειάζονται όραμα, τόλμη και πολιτική βούληση. Η δημιουργία της νέας Σχολής του ΤΕ.ΠΑ.Κ. για τον τομέα του επιχειρηματικού τουρισμού και των επαγγελμάτων της ξενοδοχειακής βιομηχανίας με ενσωμάτωση του ΑΞΙΚ και η επέκταση του Πανεπιστημίου για πρώτη φορά εκτός Λεμεσού, είναι ένα τέτοιο έργο, συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε πως η ευόδωση του εγχειρήματος δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση, ενώ τόνισε τη σημαντικότητα της ύπαρξης του Πανεπιστημίου για την πόλη της Πάφου. Για το λόγο αυτό ακολούθως, ευχαρίστησε τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Παναγιώτη Ζαφείρη, τον Προέδρο και τα μέλη του Συμβουλίου του ΤΕ.ΠΑ.Κ. και το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του ο Δήμαρχος Πάφου, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην οικογένεια Ιωαννίδου για την δωρεά του μεγαλύτερου μέρους της γης στην οποία ανεγέρθηκε το Κτήριο του ΤΕΠΑΚ.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν επίσης ο Πρόεδρος της Φοιτητικής Ενωσης του ΤΕ.ΠΑ.Κ. κ. Κωνσταντίνος Καρσεράς, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου ο Δρα. Χρίστος Χωματάς και ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού κ. Παύλος Μυλωνάς.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ, Δρ Χρίστος Χωματάς, ανέφερε, μεταξύ άλλων στην ομιλία του, ότι «η συλλογική προσπάθεια, ο προγραμματισμός και το κοινό όραμα του Δήμου Πάφου και του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, μας έφερε απόψε εδώ, να βρισκόμαστε σε ένα κτήριο, που θα αποτελέσει γέφυρα γνώσης, η οποία θα συνδέσει τις φοιτήτριες και τους φοιτητές μας με τα ακαδημαϊκά μας μέλη, θα συνενώσει το Πανεπιστήμιο με την τοπική κοινωνία της Πάφου, και θα συμβάλει στον ενεργό διάλογο, στην ανταλλαγή ιδεών και στην εξωστρέφεια. Θα δώσει, επίσης, σε ένα πολύ νευραλγικό τομέα της οικονομίας, στελέχη ικανά να ανταποκριθούν στις προκλήσεις».

Εξάλλου στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού Παύλος Μυλωνάς ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «ως Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού χαιρόμαστε ιδιαιτέρως που βλέπουμε να υλοποιείται αυτή η προσπάθεια, στην οποία βάλαμε κι εμείς, ως νομοθετικό σώμα, το δικό μας λιθαράκι για να πραγματοποιηθεί».

Η ενίσχυση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε τομείς που θα εξυπηρετήσουν, είπε ο κ. Μυλωνάς, την τουριστική μας βιομηχανία είναι εξαιρετικά σημαντική και αποφασιστικό βήμα προόδου για τη χώρα μας γενικότερα. Είμαστε σίγουροι, συνέχισε, ότι η νέα αυτή σχολή θα συμβάλει στον μέγιστο βαθμό στη βελτίωση της ποιότητας του τουριστικού μας προϊόντος και στην προβολή του τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Ο κ. Μυλωνάς χαρακτήρισε ως κομβικής σημασίας το γεγονός ότι για πρώτη φορά το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου επεκτείνεται εκτός Λεμεσού. «Η αναβάθμιση της πόλης της Πάφου είναι δεδομένη, καθώς ξεκινά τις εργασίες της για πρώτη φορά δημόσια πανεπιστημιακή σχολή στην πόλη. Με την ολοκλήρωση και των εντυπωσιακών κτηριακών υποδομών της νέας σχολής, έπειτα από μήνες εντατικών προσπαθειών, για τις οποίες οι υπεύθυνοι αξίζουν θερμών συγχαρητηρίων, η Πάφος αποκτά πλέον και κρατικό ακαδημαϊκό ίδρυμα», κατέληξε.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τα προγράμματα σπουδών της Σχολής από τον αναπληρωτή καθηγητή Αντώνη Θεοχάρους.

Ακολούθως οι μελετητές του έργου παρουσίασαν το Κτήριο της Σχολής.

Στην τελετή παρέστησαν μέλη των αντιπροσωπειών των τριών Πανεπιστημίων της Πάφου και μέλη των Τοπικών Αρχών, αξιωματούχοι, ακαδημαϊκοί και φοιτητές από τα τρία πανεπιστημιακά ιδρύματα της Πάφου.

Ακολούθησε η εκδήλωση – πάρτι υποδοχής των φοιτητών και φοιτητριών της Σχολής, το οποίο διοργανώθηκε από την Φοιτητική Ένωση Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

«Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος στο πλαίσιο του Πολιτικής Συνοχής «θΑλΕΙΑ 2021-2027» με τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Κόμβος Αστικής Αειφορίας NOUS
Με επίκεντρο το παιδί, η ΕΚΟ Κύπρου χαρίζει και φέτος μία «Ζεστή Αγκαλιά»
Επανεκλέγηκε Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ ο Παναγιώτης Ζαφείρης
Μεγάλης σημασίας συζήτηση για Πνευματικά και Συγγενικά Δικαιώματα
Soft Skills Bootcamp: Το πρώτο Bootcamp για ανάπτυξη δεξιοτήτων στο Πανεπιστήμιο Κύπρου
Με νέες ανατρεπτικές εμπειρίες πλαισίωσε και το φετινό Audi & Wine η Innovation Leo Burnett
Στην Κύπρο ο διεθνώς διακεκριμένος ψυχολόγος Emeritus Professor Les Greenberg από τον Καναδά
Άνοιξε τις πύλες του το Cyprus Job Fair: Εκατοντάδες οι επισκέπτες κατά την 1η μέρα διεξαγωγής
Πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τα 2α Κυπριακά Βραβεία Αρχιτεκτονικής
Η πιο παράδοξη μαγική περιπέτεια ξεκινά στο Paradox Museum Limassol