Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

Carlsberg: Ακυρώνει τις άδειες χρήσης των brands της στη Ρωσία

Η δανέζικη ζυθοποιία Carlsberg A/S ακυρώνει όλες τις συμφωνίες αδειοδότησης για την πώληση των brands της στη Ρωσία, τονίζοντας πως δεν βλέπει πιθανή εύρυθμη διέξοδο από τη χώρα η οποία θα συμπεριλαμβάνει διαπραγμάτευση, μετά από την κατάσχεση των ρωσικών περιουσιακών της στοιχείων από την κυβέρνηση της χώρας.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να επιτρέπει στη ρωσική επιχείρηση Baltika να παράγει, να εμπορεύεται και να πωλεί προϊόντα του ομίλου Carlsberg: «Αρνούμαστε να εκβιαστούμε σε μία συμφωνία με απαράδεκτους όρους».

Η ζυθοποιία ανακοίνωσε πως θα υπάρξει μία περίοδος «εκκαθάρισης» μέχρι τον Απρίλιο του 2024, κατά τη διάρκεια της οποίας το υπάρχον στοκ θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την Baltika. Η Carlsberg δήλωσε ότι θα απομειώσει πλήρως την αξία της επιχείρησής της στη Ρωσία.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Ρωσία και η Ουκρανία εκπροσωπούσαν περίπου το 13% των εσόδων του ομίλου και περίπου το 9% των λειτουργικών κερδών σύμφωνα με στοιχεία του 2021. Η εταιρεία απασχολούσε περίπου 8.400 άτομα στη Ρωσία και είχε ήδη διαχωρίσει τις εκεί δραστηριότητές της από αυτές στον υπόλοιπο όμιλο.

Η Heineken NV δήλωσε τον Αύγουστο ότι ολοκλήρωσε μια συμφωνία για την πώληση των περιουσιακών της στοιχείων και την αποχώρησή της από τη Ρωσία. Ο κολοσσός αποτελεί μία από τις λίγες εταιρείες οι οποίες αποχώρησαν με επιτυχία από τότε που η κυβέρνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν άλλαξε τους κανόνες για να καταστήσει την έξοδο από τη χώρα πιο δύσκολη.

Δειτε Επισης

ΟΠΕΚ: Επεκτείνουν μέχρι Μάρτιο μειωμένη παραγωγή Ριάντ και Μόσχα
Παράταση τηλεργασίας στον ιδιωτικό τομέα στην Ιταλία για γονείς
Αργεντινή: Η νέα ΥΠΕΞ λέει πως η χώρα της δεν θα ενταχθεί στην ομάδα BRICS
Microsoft: Καμία πιθανότητα υπερευφυούς τεχνητής νοημοσύνης εντός 12 μηνών
Αυξάνονται οι δισεκατομμυριούχοι που κληρονομούν τις περιουσίες τους (έρευνα)
Βρετανία: Το λιανεμπόριο προετοιμάζεται για απογοητευτικά Χριστούγεννα
Η κλιματική αλλαγή «έκοψε» 3 δισ. δολάρια από την παγκόσμια οικονομία
Η Greenpeace κάνει λόγο για «πράσινο ξέπλυμα» μεγάλων εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου
Νέο δίκτυο κρυπτονομισμάτων στη χρηματοδότηση ομάδων κατά του Ισραήλ
Κίνα: Ετήσια αύξηση 6,9% κατέγραψαν τα μεικτά έσοδα της βιομηχανίας τηλεπικοινωνιών