Μικρές αυξήσεις καταθετικών επιτοκίων τον Αύγουστο, μειώσεις στα δανειστικά

Μικρή αύξηση κατέγραψαν τα επιτόκια καταθέσεων στην Κύπρο, τον Αύγουστο του 2023 σε σχέση με τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσιοποίησε την Τετάρτη η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου (ΚΤΚ).

Όσον αφορά τα δανειστικά επιτόκια αύξηση καταγράφηκε μόνο στα καταναλωτικά δάνεια, ενώ στις υπόλοιπες κατηγορίες καταγράφηκε μικρή μείωση.

Συγκεκριμένα το επιτόκιο για καταθέσεις προθεσμίας έως ενός έτους από νοικοκυριά σημείωσε αύξηση στο 0,88%, σε σύγκριση με 0,87% τον προηγούμενο μήνα.

Το αντίστοιχο επιτόκιο για καταθέσεις από μη χρηματοδοτικές εταιρείες παρουσίασε αύξηση στο 1,78%, σε σύγκριση με 1,68% τον προηγούμενο μήνα.

Το επιτόκιο που αφορά καταναλωτικά δάνεια σημείωσε αύξηση στο 6,06%, σε σύγκριση με 5,51% τον προηγούμενο μήνα.

Το επιτόκιο που αφορά δάνεια για αγορά κατοικίας μειώθηκε στο 4,20%, σε σύγκριση με 4,50% τον προηγούμενο μήνα.

Το επιτόκιο που αφορά δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά μέχρι €1 εκ. παρουσίασε μείωση στο 5,56%, σε σύγκριση με 5,65% τον προηγούμενο μήνα. Το επιτόκιο που αφορά δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά άνω του €1 εκ. κατέγραψε μείωση στο 6,10%, σε σύγκριση με 6,33% τον προηγούμενο μήνα.

Δειτε Επισης

Παράταση ενός έτους σε κίνητρα και ελαφρύνσεις προς ώθηση των αναδιαρθρώσεων δανείων
Απόρριψη από το Δικαστήριο νέας αγωγής για το κούρεμα-Το σκεπτικό της απόφασης
Eurobank Κύπρου: Πιστοποιήθηκε με το Πρότυπο Περιβαλλοντικής Διαχείρισης ISO 14001:2015
Καταθετικά προϊόντα με αποδόσεις μέχρι 4% από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (Κύπρου)
Έδωσε από τη Λευκωσία το στίγμα πορείας της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ ο πρόεδρος της Bundesbank
Οι καταθέσεις και τα δάνεια επιχειρήσεων και νοικοκυριών-Τι λένε οι αριθμοί
Γενικό Λογιστήριο: Αίτημα για παράταση στην υλοποίηση του «Οικία» μέχρι τις 30 Ιουνίου 2024
Ικανοποίηση δανειοληπτών για τις συζητήσεις για ΜΕΧ και εκποιήσεις
Ιδού το «ενοίκιο έναντι δόσης»-Οι βασικοί όροι του σχεδίου, τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα
Με νόμο, δυνατότητα στον ΟΧΣ για πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων σε εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων