Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

«κτίΖΩ»: Υπογράφηκε το συμβόλαιο για τις κατεδαφίσεις πολυκατοικιών στα Λατσιά

Υπογράφηκε την Τρίτη, στο Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, Συμβόλαιο για το έργο «Κατεδάφιση 5 πολυκατοικιών στους Κυβερνητικούς Οικισμούς Άγιος Ελευθέριος και Απόστολος Ανδρέας στα Λατσιά, Λευκωσία, στα πλαίσια του Σχεδίου Χορηγιών «κτίΖΩ» (στις οδούς Δωδεκανήσου 13, Οδυσσέως 11 και Μαχαιρά 4 στον Κυβερνητικό Οικισμό Άγιος Ελευθέριος στα Λατσιά, Λευκωσία, και στις οδούς Τήνου 1 και 3 στον Κυβερνητικό Οικισμό Απόστολος Ανδρέας στα Λατσιά, Λευκωσία)».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, το Συμβόλαιο υπογράφηκε έναντι του ποσού των €84.600,00 συν Φ.Π.Α.. Οι εργασίες κατεδάφισης των πολυκατοικιών αναμένεται να συμπληρωθούν, σύμφωνα με το Συμβόλαιο, σε περίοδο 5 μηνών.

Το έργο εμπίπτει στο πλαίσιο εφαρμογής του Σχεδίου Χορηγιών «κτίΖΩ». Το εν λόγω Σχέδιο Χορηγιών αφορά την παροχή χορηγίας σε δικαιούχους διαμερισμάτων σε 358 πολυκατοικίες στους κυβερνητικούς οικισμούς στέγασης εκτοπισθέντων, με στόχο την επιδιόρθωση/ενίσχυσή τους ή την αναδόμηση νέων εάν απαιτείται. Το Σχέδιο υλοποιείται σε τρεις φάσεις με συνολική διάρκεια 10 ετών και συνολικό κόστος πέραν των €130 εκ..

Σημειώνεται ότι οι πέντε πολυκατοικίες στους κυβερνητικούς οικισμούς Αγίου Ελευθερίου και Αποστόλου Ανδρέα στα Λατσιά είναι οι πρώτες που θα κατεδαφιστούν στο πλαίσιο του εν λόγω Σχεδίου. Οι νέες πολυκατοικίες θα ανεγερθούν σε κενούς χώρους εντός των ίδιων οικισμών ή στο ίδιο τεμάχιο, όπου αυτό είναι εφικτό χωροταξικά.

Στο παρόν στάδιο, αναφέρεται, το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως ετοιμάζει έγγραφα για την προκήρυξη διαγωνισμού για την κατεδάφιση των υπόλοιπων 15 πολυκατοικιών, οι οποίες έχουν αξιολογηθεί ως άμεσης επικινδυνότητας και είναι στο στάδιο της εκκένωσης.

Με την κατακύρωση του Διαγωνισμού αυτού, συνεχίζει η ανακοίνωση, αναμένεται πως σε πρώτο στάδιο θα κατεδαφιστούν οι πολυκατοικίες που βρίσκονται στους κυβερνητικούς οικισμούς του Δήμου Στροβόλου (Στρόβολος Γ’ και Κόκκινες) και θα ακολουθήσουν οι κατεδαφίσεις των πολυκατοικιών τους οικισμούς Χρυσοσπηλιώτισσας στην Κοινότητα Δευτεράς, Πλατύ στον Δήμο Αγλαντζιάς και Αγίου Σπυρίδωνα στον Δήμο Κάτω Πολεμιδιών.

Το Συμβόλαιο για το Έργο υπογράφτηκε από τον Διευθυντή του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως Κυριάκο Κούνδουρο, εκ μέρους του Εργοδότη που είναι το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, καθώς και από τους Διευθυντές της Κοινοπραξίας METAXOTOS LTD & SANDWORKS (ORMIDHIA) LIMITED JV Παναγιώτη Νικηφόρου και Γιώργο Γεωργίου, εκ μέρους της Αναδόχου Εταιρείας.

Δειτε Επισης

Δεύτερη προκήρυξη σχεδίου χορηγιών για φοιτητικές εστίες στην εντός των τειχών Λευκωσία
Λιγότερες, αλλά με μεγαλύτερη αξία οι άδειες οικοδομής το πρώτο ενιάμηνο
Τα 10+3 έργα που θα αναβαθμίσουν και θα αναζωογονήσουν τη Λεμεσό
Quality Group: Νέα γραφεία στο κέντρο της Λάρνακας
Ο συνιδρυτής των Google Maps επενδύει στην Ask Wire
Ακίνητα: Οι πωλήσεις ανά πόλη-Η ακμάζουσα Λάρνακα και η δυναμική Λευκωσία
ΕΒΕΛ: Απαράδεκτο να μην συμπεριλαμβάνεται η Λεμεσός στα αναπτυξιακά έργα του κράτους
Πωλείται για €7 εκατ. το κτήριο που στεγάζει το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Το penthouse στον πύργο του St. Raphael που ψάχνει ενοικιαστή έναντι €50.000 (pics)
Τα εννέα αναπτυξιακά έργα €620 εκατ. σε δήμους και κοινότητες