Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Τα καταθετικά επιτόκια και η αποταμιευτική κουλτούρα στο Συνταξιοδοτικό Φόρουμ

Το Συνταξιοδοτικό Φόρουμ επιστρέφει για 14η χρονιά για να εντοπίσει και να αναλύσει τις πιο πρόσφατες εξελίξεις και τάσεις του συνταξιοδοτικού οικοσυστήματος. Μέσω αναλύσεων και εμπεριστατωμένων παρουσιάσεων, διακεκριμένοι ομιλητές από την Κύπρο και το εξωτερικό, θα μιλήσουν για τα σημαντικότερα θέματα του τομέα προσφέροντας στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να ενημερωθούν για σημαντικά ζητήματα του Κλάδου. Ανάμεσά τους και έγκυροι ακαδημαϊκοί του τόπου.

Ο Καθηγητής Χρηματοοικονομικής από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, Ανδρέας Μιλιδώνης, είναι ανάμεσα σε αυτούς και η παρουσία του στον θεσμό αναμένεται να είναι καταλυτική. Ειδικότερα, η παρουσία του Καθηγητή, θα προσφέρει στους σύνεδρους τη δυνατότητα να κατανοήσουν ποιες είναι πιθανές λύσεις που αναμένεται να βελτιώσουν τις επενδυτικές επιλογές για τον μέσο καταθέτη ή επενδυτή.

Άλλωστε βρισκόμαστε σε μια χρονική περίοδο όπου οι συνθήκες της σημερινής αγοράς στην Κύπρο είναι ιδιάζουσες, εξαιτίας της πλεονάζουσας ρευστότητας στον τραπεζικό τομέα, της μείωσης του αριθμού των τραπεζών, σε συνδυασμό με τα διαχρονικά χαμηλά επίπεδα χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού και εμπιστοσύνης εντός της εγχώριας οικονομίας.

Όλα τα πιο πάνω έχουν αφήσει την κυπριακή αγορά με περιορισμένες επενδυτικές επιλογές χαμηλού ρίσκου και ο Καθηγητής θα εξηγήσει για ποιο λόγο αλλά και πώς μπορεί να γίνει σωστά η διαχείριση της κατάστασης.

Εκτενής αρθρογραφία και παροχή συμβουλευών

Ο Ανδρέας Μιλιδώνης, είναι Καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Εργάστηκε επίσης στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ (Manchester Business School) και στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Νανιάγκ (Nanyang Business School) στη Σιγκαπούρη. Η επαγγελματική του εμπειρία περιλαμβάνει εκτενείς συμβουλευτικές εμπειρίες (ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Ευρώπη) σε έργα που σχετίζονται με την αξιολόγηση τραπεζικού κινδύνου (π.χ. με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, και την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου), τη διαχείριση κινδύνων, την ασφαλιστική αποτίμηση, την αποτίμηση των συντάξεων και άλλα.

Έχει δημοσιεύσει πέραν των 20 ακαδημαϊκών άρθρων σε ακαδημαϊκά περιοδικά, μερικά εκ των οποίων έχουν βραβευτεί με διεθνείς διακρίσεις. Αρθρογραφεί επίσης συχνά για σημαντικά θέματα της Κυπριακής χρηματοοικονομικής επικαιρότητας. Ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στο θέμα Διαχείρισης Ρίσκου και Ασφάλισης (2007 στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Γεωργίας, ΗΠΑ). Προηγουμένως είχε ολοκληρώσει το πτυχίο του στην Αναλογιστική Επιστήμη και Μαθηματικά στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας (ΗΠΑ) με άριστα.

Το Συνέδριο

Tο Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 9 Νοεμβρίου στο Ξενοδοχείο Hilton Nicosia στην παρουσία και πολιτικών αξιωματούχων και κυβερνητικών στελεχών. Θα επεξηγηθεί η πολιτική της κυβέρνησης για αύξηση της επάρκειας των συντάξεων, ενώ έμφαση θα δοθεί και στις οι εκκλήσεις της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ) για μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, ειδικότερα σε ό, τι αφορά τον πρώτο πυλώνα.

Ποια είναι τα επόμενα βήματα όσον αφορά τον δεύτερο πυλώνα και ποιες είναι οι θέσεις της κυβέρνησης για την ενίσχυση του τρίτου πυλώνα; Αυτά και πολλά άλλα θα απαντηθούν από τον Επικεφαλής του αρμόδιου Υπουργείου σε μια συζήτηση που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Οι συμμετέχοντες στο Συνέδριο θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από αρμοδίους και για τις νομοθετικές και κανονιστικές ενημερώσεις στα Ιδρύματα Επαγγελματικών Συνταξιοδοτικών Παροχών (ΙΕΣΠ) όπως και για την πρόταση του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου για ενδυνάμωση του συνταξιοδοτικού εισοδήματος στην Κύπρο.

Τα Ταμεία Προνοίας έχουν αποκτήσει μια δυναμική τα τελευταία έτη με μεγάλους οργανισμούς να επιλέγουν το συγκεκριμένο όχημα χρηματοδότησης συνταξιοδοτικών παροχών. Το 14ο Συνταξιοδοτικό Φόρουμ θα παρουσιάσει την Έρευνα 2023 Συνταξιοδοτικών Προγραμμάτων για τη Κύπρο της Aon, αναδεικνύοντας τις κύριες παραμέτρους σχεδιασμού που ακολουθούν οι εταιρίες καθώς και τις Προτεραιότητες και Προκλήσεις για τα επόμενα χρόνια.

Οι σύνεδροι θα έχουν ακόμη την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συζητήσεις σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές στις επενδυτικές στρατηγικές των συνταξιοδοτικών ταμείων, όπως επίσης και τη Διαχείριση κινδύνου σε περιόδους αβεβαιότητας καθώς και άλλα ζητήματα κοινωνικού περιεχομένου, συντάξεων DC κ.α.

Ποιους ενδιαφέρει

Το Συνέδριο απευθύνεται σε:

  • Μέλη διαχειριστικών επιτροπών Ταμείων Προνοίας και Συντάξεως
  • Διευθυντικό Προσωπικό
  • Συμβούλους Ταμείων
  • Διαχειριστές κεφαλαίων
  • Χρηματοοικονομικούς οργανισμούς
  • Λογιστικά γραφεία
  • Δικηγόρους και νομικούς σύμβουλους
  • Αναλογιστικούς οίκους
  • Αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες
  • Στελέχη ανθρώπινου δυναμικού

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Οργανωτές: Aon και ΙΜΗ

Χορηγός: Ελληνική Τράπεζα, Eurobank Cyprus

Υποστηρικτής: EFFECT (GR)
Χορηγοί Επικοινωνίας: Cyprus Business News (CBN), περιοδικό IN Βusiness, πόρταλ REPORTER

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την IMH:

Τηλέφωνο: 22505555 | Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Τρία χρόνια Capacitor Partners: Επέκταση σε νέες αγορές και υπηρεσίες
Ο όμιλος Υπεραγορών MAS φέρνει στους μικρούς αγωνιστές τη χαρά, με χρώματα αγάπης
Η Harman Kardon παρουσίασε στο κοινό των Αρχιτεκτονικών Βραβείων τα νέα της ηχεία
Πνευματικά Δικαιώματα: Τα κριτήρια που καθορίζουν τις αμοιβές
DHD Insurance: Ενημερωτική ημερίδα για την αξιολόγηση κινδύνων για τις σύγχρονες επιχειρήσεις
Αμοιβές καλλιτεχνών: Έτοιμα τα μαγαζιά να συνεργαστούν-Ποιες οι κόκκινες γραμμές
Όλα όσα έγιναν στα 2α Κυπριακά Βραβεία Αρχιτεκτονικής (photos)
Πνευματικά δικαιωμάτα: Oι συμφωνίες, οι διαφωνίες και ο κομβικός ρόλος μιας απούσας Βουλής
Ειρήνη Μυλωνά-Χρυσοστόμου: Η προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων βασικό κομμάτι της βιομηχανίας
Μ. Παναγίδης: Η Πνευματική Ιδιοκτησία είναι συνυφασμένη με το επιχειρείν