Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Ο κόσμος των ψηφιακών πληρωμών και πώς το blockchain προσφέρει ουσιαστικά στις εταιρείες

Την τελευταία δεκαετία το blockchain έχει εισέλθει δυναμικά στη συνείδηση του κοινού, κατακτώντας, τόσο τους πρωτοπόρους της τεχνολογίας όσο και τους επενδυτές. Ωστόσο, παρά την αυξανόμενη δημοτικότητά τους, τα κρυπτονομίσματα παραμένουν ένα θέμα ίντριγκας και συζήτησης.

Ο Peter Drake, director, EMEA head, Institutional Clients Group AML Compliance Risk Management της Citigroup, υποστηρίζει πως το blockchain μπορεί να προσφέρει ουσιαστικά στις εταιρείες.

Ειδικότερα, στην ομιλία του κατά το 9ο International Compliance Forum που παρουσίασε η Τράπεζα Κύπρου, ο κ. Drake μίλησε για τη χρηματοδότηση στο εμπόριο, λέγοντας ότι είναι απαραίτητο για τους οργανισμούς να είναι αποτελεσματικοί, να βελτιώνουν την απόδοση της αλυσίδας εφοδιασμού και να δημιουργούν νέες ευκαιρίες προϊόντων ψηφιοποιώντας διαδικασίες που εξακολουθούν να στηρίζονται, σε μεγάλο βαθμό, σε χειροκίνητη εργασία και χρήση χαρτιού.

«Το blockchain διατηρεί το ιστορικό, καθώς και τις τρέχουσες πληροφορίες, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ενεργειών», είπε.

Ανέπτυξε τις θέσεις του για τον κόσμο των ψηφιακών πληρωμών, συμβουλεύοντας τους επαγγελματίες να αξιοποιήσουν το blockchain για να δημιουργήσουν απρόσκοπτες ψηφιακές λύσεις για τις ροές πληρωμών θεσμικών και καταναλωτικών φορέων, λέγοντας ότι προσφέρει εμπορικές ευκαιρίες για νέες οικονομίες ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Όσον αφορά το ψηφιακό χρήμα σε εθνικό επίπεδο, σχολίασε ότι οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο έχουν εντείνει τον σχεδιασμό για τα δικά τους ψηφιακά νομίσματα κεντρικών τραπεζών (CBDCs) για να λύσουν προβλήματα με τις υπάρχουσες μορφές φυσικού και ηλεκτρονικού χρήματος.

Παρουσίασε αριθμούς, σύμφωνα με τους οποίους 114 χώρες, που αντιπροσωπεύουν πάνω από το 95% του παγκόσμιου ΑΕΠ, διερευνούν επί του παρόντος CBDCs.

"Οι τράπεζες και η "TradFi" διερευνούν τη χρήση της νέας τεχνολογίας για τη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών", είπε χαρακτηριστικά.

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Δεκεμβρίου του IN Business: Οι βραβευθέντες των 10ων ΚΕΒΕ Business Leader Awards
Μαρίνα Χατζημανώλη: Μεγάλη επιτυχία η επανεκλογή της Κύπρου στο Συμβούλιο του ΔΝΟ
Τεράστια επιτυχία για την Κύπρο-Επανεξελέγη στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού
Στην 1η θέση του Συμβουλίου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού η Ελλάδα
Η πράσινη μετάβαση και οι στόχοι της Ε.Ε. σε ημερίδα του Ινστιτούτου Κύπρου
Το Κέντρο Καινοτομίας IDEA δέχεται νέες αιτήσεις για startups
Ο Γιάννης Παναγιώτου στο 2ο Cyprus Job Fair-Το μήνυμά του σε όσους αναζητούν εργασία(pics)
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου και Πανεπιστήμιο Κύπρου ενώνουν δυνάμεις
ΙδΕΚ: Αυξημένο ενδιαφέρον για το Disrupt-Νέα καταληκτική ημερομηνία και επιπρόσθετος προϋπολογισμός
Εθελοντική αιμοδοσία από την Imperio