Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

Εύσημα στη δημοσιονομική πολιτική της Κυβέρνησης από τον Γενικό Διευθυντή του ESM

Στην ανάγκη όπως εξεταστεί η επέκταση του ρόλου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) δεδομένων των νέων οικονομικών δεδομένων, συμφώνησαν ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός και ο Γενικός Διευθυντής του ESM Πιέρ Γκραμενιά.

Ο κ. Κεραυνός συναντήθηκε στο ΥΠΟΙΚ, με τον ΓΔ του ESM, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο. Ο Λουξεμβούργιος τεχνοκράτης εξήρε τη δημοσιονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, η οποία έχει οδηγήσει στην πρόσφατη αναβάθμιση στην επενδυτική βαθμίδα από τον οίκο αξιολόγησης Moody’s

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, κατά τη συνάντηση ανταλλάγησαν απόψεις σε σχέση τις ευρύτερες γεωπολιτικές εξελίξεις, καθώς και για θέματα που αφορούν τη λειτουργία του Μηχανισμού και τον ρόλο του στο συνεχώς μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον.

O Γενικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας αναφέρθηκε στα εργαλεία που διαθέτει ο Μηχανισμός, με την εισήγηση να εξεταστεί η περαιτέρω ενίσχυση του ρόλου του Μηχανισμού, δεδομένων των νέων οικονομικών δεδομένων.

Επίσης, αναφέρθηκε στην οικονομική κατάσταση της Κύπρου και εξήρε την πολιτική που ακολουθεί η Κύπρος για την οικονομία, η οποία έχει οδηγήσει στην πρόσφατη αναβάθμιση στην επενδυτική βαθμίδα από τον Οίκο Moody’s.

Από πλευράς του, ο Υπουργός Οικονομικών, χαιρέτησε το έργο που επιτελεί ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας σε σχέση με τη διατήρηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στην Ευρωζώνη και την παροχή δικτύου ασφαλείας προς τις χώρες της ζώνης του ευρώ.

Παράλληλα, συμφώνησε με την εισήγηση του ΓΔ του EMS για την ανάγκη εξέτασης επέκτασης του ρόλου του ESM, δεδομένων και των νέων προκλήσεων που προκύπτουν διεθνώς, αναφέρεται.

Δειτε Επισης

Πέρασε ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός του ΧΑΚ-Ανάγκη ολοκλήρωσης των εργασιών για ιδιωτικοποίηση
Άνοιξε τον δρόμο για προσέλκυση ταλέντων η Βουλή-Αλλάζει το πλαίσιο για τις πολιτογραφήσεις
Με ημερήσια κέρδη και μηνιαία άνοδο έκλεισε το ΧΑΚ
Άνοδος δείκτη κύκλου εργασιών στις υπηρεσίες το τρίτο τρίμηνο 2023
Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για τους χαμηλόμισθους του δημοσίου-Το μοναδικό θέμα διαφωνίας
Πλεόνασμα Γενικής Κυβέρνησης 3,1% του ΑΕΠ στο δεκάμηνο 2023
Αυξάνεται το επίδομα ενοικίου για εκτοπισθέντες και παθόντες
Πότε καταβάλλονται μισθός, σύνταξη και 13ος στους δημοσίους υπαλλήλους
Τροποποιήσεις στον προϋπολογισμό - Ανακοινώθηκε η δημιουργία Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου
Γιώργος Γεωργίου: Ο AMCHAM, οι αμερικανικές επενδύσεις, η βίζα και οι απευθείας πτήσεις με ΗΠΑ