Χορηγία Κατηγορίας Εμπόριο

Ανέβηκαν οι ολικές πωλήσεις στα καύσιμα, έπεσαν οι πωλήσεις στα πρατήρια

Μικρή ετήσια αύξηση παρουσίασαν το Σεπτέμβριο οι συνολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών, με τις πωλήσεις από τα πρατήρια να καταγράφουν μείωση εν μέσω των αυξημένων τιμών των καυσίμων.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε την Παρασκευή η Στατιστική Υπηρεσία, οι συνολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών έφτασαν τους 130.673 τόνους τον Σεπτέμβριο, καταγράφοντας μικρή άνοδο 1,8% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2022.  Κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2023, οι ολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών σημείωσαν οριακή άνοδο 0,1% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Αύξηση καταγράφηκε στις προμήθειες πετρελαίου σε αεροπλάνα τον Σεπτέμβριο με 6,7%, καθώς και στις πωλήσεις βαρέως μαζούτ με 219,9%, κηροζίνης με 33,2% και ελαφριού μαζούτ με 11,7%.

Αντίθετα, μείωση σημειώθηκε στις προμήθειες πετρελαίου σε πλοία σε ποσοστό 0,9%, καθώς και στις πωλήσεις ασφάλτου 9,4%, του πετρελαίου θέρμανσης με 3,4%, βενζίνης με 2,2%, πετρελαίου κίνησης με 2,1% και υγραερίου με 1,9%.

Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, όσον αφορά ειδικότερα στις πωλήσεις από πρατήρια πετρελαιοειδών, αυτές παρουσίασαν μικρή μείωση της τάξης του 1,6% και υποχώρησαν στους 56.289 τόνους.  Οι πωλήσεις της αμόλυβδης βενζίνης παρουσίασαν μείωση 1,6% και του πετρελαίου κίνησης κατά 1,6% σε ετήσια βάση.

Σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2023, οι ολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών κατά τον μήνα Σεπτέμβριο 2023 σε σύγκριση με τον Αύγουστο 2023 σημείωσαν άνοδο 4,7%. Ενδεικτικά, αυξήθηκαν οι προμήθειες πετρελαίου σε πλοία (39,0%) και οι πωλήσεις πετρελαίου κίνησης (8,3%) ενώ μειώθηκαν οι προμήθειες πετρελαίου σε αεροπλάνα (-6,6%) και οι πωλήσεις βενζίνης (-1,1%).

Δειτε Επισης

«Να ενισχύσουμε τις ήδη θετικές εμπορικές σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Ιταλίας»
CTC: Αύξηση τζίρου, αλλά και ζημιών
Επίσκεψη Προέδρου Χριστοδουλίδη στην Mitsides Point Σερβίας
Μειώθηκαν οι πωλήσεις πετρελαιοειδών τον Οκτώβριο
Το Hyundai IONIQ 5-N αυτοκίνητο της χρονιάς από το TopGear.com
Πιο λαμπερή από ποτέ η φωταγώγηση χριστουγεννιάτικων δέντρων των Υπεραγορών Αλφαμέγα (pics)
Black Friday: Κάθε πέρσι και καλύτερα-Οι λόγοι του μουδιάσματος
Mall of Limassol: Το τοπίο της Λεμεσού επαναπροσδιορίζεται με το σύγχρονο εμπορικό κέντρο
Μουδιασμένη Black Friday, αισιόδοξοι για τη χριστουγεννιάτικη περίοδο οι λιανέμποροι
Η νέα εκστρατεία της Alambra Fresh Milk «Μίλα μου για γάλα»