Χορηγία Κατηγορίας Εμπόριο

Ηρέμησε τους αγελαδοτρόφους για την ποσόστοση ο Παπαναστασίου-Τι αποφάσισαν

Παράταση μέχρι την ερχόμενη Τρίτη για λήψη μέτρων αποφάσισε να δώσει η Συντονιστική Επιτροπή  Αγελαδοτρόφων, ύστερα από παρέμβαση του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργου Παπαναστασίου στην Παγκύπρια Συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή.

Η Παγκύπρια Συγκέντρωση Αγελαδοτρόφων συνήλθε σήμερα, αντιδρώντας στο διάταγμα του Υπουργείου Εμπορίου για αύξηση της ποσόστοσης του αιγινού και πρόβειου γάλακτος στην παραγωγή χαλλουμιού από 10% σε 19%.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής, ενώ αρχικά ενημερώθηκαν γραπτώς ότι τόσο ο Υπουργός Ενέργειας, όσο και ο Υπουργός Γεωργίας δεν θα παρευρίσκονταν στην συγκέντρωση, τελικά ο κ. Παπαναστασίου έδωσε το παρών του, με εξηγήσεις που εκ πρώτης όψεως φαίνεται να ικανοποιούν τους αγελαδοτρόφους. 

Σύμφωνα με τον κ. Παπακυριακού, ο Υπουργός Ενέργειας τους ανέφερε ότι τα θέματα εμπορίας του χαλλουμιού πρέπει να τεθούν σε ορθολογιστική βάση από τον καταναλωτή προς την παραγωγή και όχι αντίστροφα.

Τους είπε ακόμα ότι αν θέλουμε να αναπτύξουμε ένα προϊόν δεν πρέπει να λαμβάνονται αποφάσεις που να βάζουν την προοπτική σε κουτιά, δηλαδή να την περιορίζουν και θα πρέπει η Κυβέρνηση να εξετάσει το θέμα στη βάση του και στην προοπτική του.

Ο Υπουργός, όπως είπε ο κ. Παπακυριακού, ζήτησε να μην γίνει η εκδήλωση διαμαρτυρίας για το θέμα, αλλά να παρευρεθούν οι αγελαδοτρόφοι σε συνάντηση με τον Υπουργό Γεωργίας για το θέμα την ερχόμενη Δευτέρα.

Η Συντονιστική Επιτροπή θα κληθεί την ερχόμενη Τρίτη το πρωί να αποφασίσει για τυχόν λήψη μέτρων, αφού προηγηθεί η συνάντηση με τον Υπουργό Γεωργίας στην οποία, όπως ανέφερε ο κ. Παπακυριακού, θα πρέπει να ξεκαθαριστεί από μέρους της Κυβέρνησης η βάση συζήτησης του θέματος η οποία θα πρέπει να είναι στα πλαίσια των δηλώσεων του Υπουργού Εμπορίου για προοπτικές ανάπτυξης του τομέα της γαλακτοβιομηχανίας και όχι περιορισμού του.

Οι αγελαδοτρόφοι δηλώνουν ικανοποιημένοι από τις βασικές αρχές που έθεσε ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας και αναμένουν να δουν πώς και ο  Υπουργός Γεωργίας αντιλαμβάνεται αυτές τις αρχές.

Δειτε Επισης

«Να ενισχύσουμε τις ήδη θετικές εμπορικές σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Ιταλίας»
Ask Wire: Πωλήσεις κατοικιών €119 εκατ. και γης €46 εκατ. στη Λευκωσία
Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για αστικό αναδασμό-Δημιουργείται γη έτοιμη για ανάπτυξη
Ώθηση στη δυναμική του τομέα της τεχνολογίας με το νέο πλαίσιο για πολιτογραφήσεις
Άθως Δίκαιος: Η μεγαλύτερη πρόκληση, το όραμα και η σύγχρονη αρχιτεκτονική
Έδωσε από τη Λευκωσία το στίγμα πορείας της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ ο πρόεδρος της Bundesbank
Οι καταθέσεις και τα δάνεια επιχειρήσεων και νοικοκυριών-Τι λένε οι αριθμοί
ΕΚΚ: Διοικητικές κυρώσεις €6 εκ. τα τελευταία τρία χρόνια-Στόχος η πλήρης συμμόρφωση των εποπτευόμενων
Γιώργος Παπαναστασίου: Παράλληλες διαβουλεύσεις και θετικότητα με Chevron για το «Αφροδίτη»
Απόψε τα Κυπριακά Βραβεία Αρχιτεκτονικής, Aρχιτεκτονικής Εσωτερικού Χώρου και Ανάπτυξης Γης