Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Μνημόνιο Υπ. Γεωργίας-ΤΕΠΑΚ για υπηρεσίες διαστήματος στη γεωργοκτηνοτροφία

Υπογράφηκε σήμερα μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και του Κέντρου Αριστείας «Ερατοσθένης» του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, με σκοπό τη συνεργασία και τον καθορισμό των δυνατοτήτων ανάπτυξης βασικών και εφαρμοσμένων ερευνών, σχετικά με τη διευκόλυνση της καινοτομίας στους τομείς της τηλεπισκόπησης και της διαστημικής παρακολούθησης του περιβάλλοντος, με θεματολογία τη γεωργοκτηνοτροφία της Κύπρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, με το μνημόνιο αναγνωρίζονται οι ωφέλειες που θα προκύψουν από τη σύμπραξη, τη συνεργασία και την αμοιβαία συνεισφορά στην προσπάθεια περαιτέρω προώθησης και κατανόησης της ποιότητας υπηρεσιών Διαστήματος, Παρατήρησης Γης και Γεωπληροφορικής.

Συγκεκριμένα, η συνεργασία θα καλύπτει συνεργασία σε θεμελιώδη, ακαδημαϊκή έρευνα για τη γεωργοκτηνοτροφία της Κύπρου, την παροχή αμοιβαίας πρόσβασης σε εγκαταστάσεις και δεδομένα για σκοπούς θεμελιώδους, ακαδημαϊκής έρευνας, την ενθάρρυνση σύμπραξης και συνεργασίας σε έργα στα οποία συμμετέχει το προσωπικό του ΥΓΑΑΠ και του Κέντρου Αριστείας και την υποστήριξη μεταφοράς τεχνογνωσίας και εκπαίδευσης προσωπικού σε συναφή θέματα.

Επίσης, θα καλύπτει την κοινή διεξαγωγή συνεδρίων, σεμιναρίων και διαλέξεων σε συναφή θέματα, την αξιοποίηση κοινής συμμετοχής σε ερευνητικά προγράμματα σε συναφή θέματα και τη διευκόλυνση στην ανταλλαγή επιστημονικών πληροφοριών και δεδομένων.

Σημειώνεται ότι το μνημόνιο θα ισχύει για περίοδο πέντε ετών.

Το μνημόνιο υπέγραψαν ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Πέτρος Ξενοφώντος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Κέντρου, Διόφαντος Χατζημιτσής.

Δειτε Επισης

Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο στη Ναυτιλιακή Σύνοδο Κορυφής του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου
Lidl Κύπρου: Στηρίζει για ακόμα μια χρονιά το έργο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου
Ενεργή παρουσία της Alpha Bank Cyprus Ltd στο 11ο Banking Forum & FinTech Expo
Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου και η Διεύθυνση Νοσηλευτικών Υπηρεσιών ενώνουν δυνάμεις
EIMF: Παρουσιάζει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Master in Governance, Risk and Compliance
Στην υπηρεσία των πολιτών ο Κόμβος Αστικής Αειφορίας NOUS
ΠΔΣ: Ανάληψη ουσιαστικών μέτρων για πάταξη της διαφθοράς-Υπονομεύει το κράτος δικαίου
Η ετοιμότητα της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου
Το κληρονομικό δίκαιο στην Κύπρο... Η διαθήκη, τα καταπιστεύματα και η σειρά των κληρονόμων
Cyprus Public Transport: Όλες οι σχολικές διαδρομές κανονικά από τη Δευτέρα