Χορηγία Κατηγορίας Εμπόριο

Πυρ και μανία οι τυροκόμοι για το χαλλούμι-Πλήρως αντίθετοι με την εισήγηση του Υπ. Γεωργίας

Έκτακτη γενική συνέλευση συγκάλεσε για σήμερα ο Σύνδεσμος Τυροκόμων Κύπρου προκειμένου να αποφασίσει για τη λήψη μέτρων κατά της «μονομερούς», όπως αναφέρει, απόφασης του Υπουργείου Γεωργίας να αυξήσει την ποσόστωση του αιγοπρόβειου γάλακτος στην παραγωγή χαλουμιού στο 19%, από 10% που είναι σήμερα.

Η συνέλευση έχει οριστεί για τις 14:00.

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος εκφράζει κατηγορηματικά την πλήρη αντίθεση του με την απόφαση του Υπουργείου «αφού αυτή είναι πλήρως αναιτιολόγητη, έχει ληφθεί χωρίς να προηγηθεί δέουσα έρευνα και οδηγεί ουσιαστικά στην σταδιακή κατάρρευση του κλάδου».

Ο Σύνδεσμος σημειώνει ότι με δυσκολία ικανοποιείται σήμερα η ποσόστωση του 10% αιγοπρόβειου γάλακτος, για την παραγωγή χαλουμιού.

Σημειώνει ακόμη ότι αρμόδιος φορέας για τη λήψη τέτοιας απόφασης είναι το Υπουργείο Εμπορίου, Ενέργειας και Βιομηχανίας και όχι το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

«Συνεπώς, ο Σύνδεσμος Τυροκόμων Κύπρου καλεί τον Υπουργό Εμπορίου, Ενέργειας και Βιομηχανίας, όπως ολοκληρώσει την διαδικασία διαβούλευσης με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, πριν από τη λήψη της τελικής απόφασης», καταλήγουν οι Τυροκόμοι.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση

Σε συνέχεια της χθεσινής ανακοίνωσης του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος αναφορικά με τη εισήγηση του, για άμεση εφαρμογή αύξησης του ποσοστού συμμετοχής του αιγοπρόβειου γάλακτος στην παραγωγή χαλλουμιού στο 19%, χωρίς την απαραίτητη διαβούλευση με όλα τα εμπλεκόμενα και επηρεαζόμενα μέρη, ο Σύνδεσμος Τυροκόμων Κύπρου, εκφράζει κατηγορηματικά την πλήρη αντίθεση του, αφού αυτή είναι πλήρως αναιτιολόγητη, έχει ληφθεί χωρίς να προηγηθεί δέουσα έρευνα και οδηγεί ουσιαστικά στην σταδιακή κατάρρευση του κλάδου.

Σημειώνεται δε ότι με δυσκολία ικανοποιείται σήμερα η ποσόστωση του 10% αιγοπρόβειου γάλακτος, για την παραγωγή Χαλλουμιού.

Ως εκ τούτου, ο Σύνδεσμος Τυροκόμων Κύπρου συγκαλεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση για σήμερα, Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023, και ώρα 2:00μμ, κατά την οποία αναμένεται να συζητηθεί η κρίσιμη κατάσταση και τα μέτρα που θα ληφθούν από τα μέλη του, ενάντια στην εν λόγω μονομερή αυτή ενέργεια του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Υπογραμμίζεται ότι αρμόδιος φορέας για τη λήψη τέτοιας απόφασης είναι το Υπουργείο Εμπορίου, Ενέργειας και Βιομηχανίας και όχι το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Συνεπώς, ο Σύνδεσμος Τυροκόμων Κύπρου καλεί τον Υπουργό Εμπορίου, Ενέργειας και Βιομηχανίας, όπως ολοκληρώσει την διαδικασία διαβούλευσης με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, πριν από τη λήψη της τελικής απόφασης.

Δειτε Επισης

Mallouppas & Papacostas: Στις οικογένειες Μαλλούππα και Παπακώστα σχεδόν το 100% της εταιρείας
Η ΑΛΑΜΠΡΑ κρατά τις παραδόσεις και μοιράζει δώρα... Φέρνει τον «Γαλατά των Χριστουγέννων»
«Να ενισχύσουμε τις ήδη θετικές εμπορικές σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Ιταλίας»
CTC: Αύξηση τζίρου, αλλά και ζημιών
Επίσκεψη Προέδρου Χριστοδουλίδη στην Mitsides Point Σερβίας
Μειώθηκαν οι πωλήσεις πετρελαιοειδών τον Οκτώβριο
Το Hyundai IONIQ 5-N αυτοκίνητο της χρονιάς από το TopGear.com
Πιο λαμπερή από ποτέ η φωταγώγηση χριστουγεννιάτικων δέντρων των Υπεραγορών Αλφαμέγα (pics)
Black Friday: Κάθε πέρσι και καλύτερα-Οι λόγοι του μουδιάσματος
Mall of Limassol: Το τοπίο της Λεμεσού επαναπροσδιορίζεται με το σύγχρονο εμπορικό κέντρο