Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Η καρδιά της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας θα κτυπά στην Κύπρο

Στην Κύπρο, και συγκεκριμένα στη Λεμεσό, θα κτυπά κατά το τριήμερο 23-25 Οκτωβρίου η καρδιά της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας, με την κάθοδο στο νησί μας εκατοντάδων ξένων επενδυτών, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο 9ο International Funds Summit & Expo και στο 36ο ετήσιο διεθνές συνέδριο του International Investment Funds Association (IIFA).

Κορυφαίοι διαχειριστές κεφαλαίων και ειδικοί του τομέα, παγκόσμιας εμβέλειας, αναμένονται στην χώρα μας για να συμμετάσχουν στο 9ο International Funds Summit & Expo, όπου στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθεί το εξελισσόμενο ρυθμιστικό και ολοένα πιο ανταγωνιστικό τοπίο της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων.

Το 9ο International Funds Summit & Expo θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 23-24 του μήνα στο Parklane Hotel στη Λεμεσό, με την πλούσια ατζέντα του συνεδρίου να περιλαμβάνει την επισκόπηση των επενδυτικών φορέων και περιουσιακών στοιχείων, της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και της χρηματοοικονομικής σταθερότητας καθώς και της διασυνοριακής διανομής.

Εκτενείς συζητήσεις θα γίνουν και σχετικά με το πλέον επίκαιρο ζήτημα, αυτό των βιώσιμων επενδύσεων. Κι αυτό, καθότι διανύουμε μια εποχή όπου οι οικονομικές αποφάσεις έχουν αντίκτυπο πέρα από τα περιθώρια κέρδους, με τις πρωτοβουλίες να υπογραμμίζουν τον καίριο ρόλο της βιωσιμότητας στη διαμόρφωση του μέλλοντος των επενδύσεων, μετατρέποντας τα χρηματοπιστωτικά τοπία σε οχήματα θετικής παγκόσμιας αλλαγής.

Τα νεότερα σχετικά με την FinTech αποτελούν ακόμη ένα σημαντικό μέρος των παρουσιάσεων. Η εν λόγω ενότητα θα δώσει έμφαση στη διαχείριση ταμείων στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης και στον αυξημένο ρόλο που κατέχει η τεχνολογία στη διαχείριση κεφαλαίων. Η τεχνολογία μπορεί να υποστηρίξει την επένδυση σε ιδιωτικά περιουσιακά στοιχεία, κάτι που επίσης θα αναδειχθεί στο πλαίσιο του Συνεδρίου.

Μαζική προσέλευση

Στη σκηνή θα ανέβουν πάνω από 30 ομιλητές διεθνούς κύρους, στην παρουσία 500 και πλέον συμμετεχόντων.

Την ίδια ώρα, στην Κύπρο για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί στις 23-25 Οκτωβρίου το 36ο ετήσιο διεθνές συνέδριο του International Investment Funds Association (IIFA).

Το συνέδριο, στο οποίο παρευρίσκονται κάθε χρόνο εκπρόσωποι από τους μεγαλύτερους συνδέσμους επενδυτικών ταμείων και διαχειριστών παγκοσμίως, θεωρείται ένα από τα κορυφαία διεθνή φόρα για τον τομέα.

Οι διαδικασίες για τη διοργάνωση του συνεδρίου, το οποίο απευθύνεται μόνο σε μέλη του IIFA, βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και μήνες, με το ενδιαφέρον να είναι ιδιαίτερα έντονο, τόσο από πλευράς συμμετεχόντων όσο και από πλευράς ομιλητών και επίσημων προσκεκλημένων.

«Μας χαροποιεί ιδιαίτερα που το 36ο συνέδριο του IIFA θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά στην Κύπρο. Αποτελεί ύψιστη τιμή για τον CIFA και τα μέλη του, καθώς πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την Κύπρο να αναδείξει τα πλεονεκτήματα της ως προορισμός για Eπενδυτικά Ταμεία και διαχειριστές», ανέφερε ο σε σχετική του δήλωση ο πρόεδρος του CIFA, Ανδρέας Γιασεμίδης.

«Οι συμμετέχοντες στο συνέδριο», υπογράμμισε, «προέρχονται από κάθε άκρη της υφηλίου και δεν θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερη ευκαιρία για προβολή της χώρας μας ως επενδυτικού προορισμού και διεθνούς επιχειρηματικού κέντρου».

Δειτε Επισης

Ανοικτός ο δρόμος για ιδιωτικές επενδύσεις σε γήπεδα-«Αν κάποιος έχει τη διάθεση, καλώς να ορίσει»
Τα νέα γραφεία της EY Κύπρου-Σημείο αναφοράς για το μέλλον της εργασίας (pics)
Εβδομάδα διαβουλεύσεων και διαλόγου με οργανωμένες ομάδες της Λάρνακας
Η Kyriakides Mushrooms στηρίζει το Ίδρυμα «Μοναδικά Χαμόγελα»
Η Τράπεζα Κύπρου υπογράφει τις Αρχές Υπεύθυνης Τραπεζικής των Ηνωμένων Εθνών
Η περιοδεία του φορτηγού της Coca-Cola για τα Χριστούγεννα
Πέραν των 70 διμερών επιχειρηματικών συναντήσεων στη Διεθνή Εκδήλωση EMC 2023
Αύριο η διεξαγωγή του 11th Banking, Forum & FinTech EXPO
Ολοκληρώθηκε το 1ο Executive Education Programme του University of Cambridge σε συνεργασία με το CIM-Cyprus Business School
Μεγάλο ενδιαφέρον του επιχειρείν στην ετήσια γενική συνέλευση του Invest Cyprus