Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

Μάκης Κεραυνός: Τα ζητούμενα από το νέο πλαίσιο οικονομικής διακυβέρνησης της Ε.Ε.

Τη σημασία όπως, το νέο πλαίσιο οικονομικής διακυβέρνησης της Ε.Ε., διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους και την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης σε όλα τα κράτη μέλη, μέσω μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων προς την ψηφιακή και ενεργειακή μετάβαση, τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός κατά τη Σύνοδο του Συμβουλίου των Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (Ecofin).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Κεραυνός, ο οποίος, πέραν του Ecofin, συμμετείχε και στη συνεδρίαση του Eurogroup, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 16 και 17 Οκτωβρίου, στο Λουξεμβούργο, «αναγνώρισε, στο πλαίσιο αυτό, την ανάγκη να επιτευχθεί συμβιβαστική συμφωνία εντός του 2023, προκειμένου το νέο πλαίσιο να μπορεί να τεθεί σε ισχύ από το 2024, οπόταν και τερματίζεται η προσωρινή παρέκκλιση από τις δημοσιονομικές απαιτήσεις που ισχύει από το 2020, λόγω των συνθηκών που επέβαλε η πανδημία».

Το Συμβούλιο ενέκρινε, επίσης, τα αναθεωρημένα σχέδια ανάκαμψης και ανθεκτικότητας για πέντε κράτη μέλη, τα οποία περιλαμβάνουν πρόσθετα μέτρα προς αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων που επέφερε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup, οι Υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις με την Υπουργό Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών (ΗΠΑ) Janet Yellen, επικεντρώνοντας τη συζήτησή τους στις οικονομικές προοπτικές και τις προκλήσεις για τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, στο σημερινό εξαιρετικά ασταθές παγκόσμιο περιβάλλον.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως αναφέρεται, και αφού αξιολόγησαν τις αλληλένδετες οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, συμφώνησαν ως προς τη σημασία της συνέχισης του υπερατλαντικού οικονομικού διαλόγου, προκειμένου να διασφαλίζεται η αποτελεσματική αντιμετώπισή τους. 

Στο περιθώριο του Συμβουλίου ο κ. Κεραυνός είχε διμερή συνάντηση με την Υπουργό Οικονομικών της Λιθουανίας Gintarė Skaistė για τρέχοντα ευρωπαϊκά θέματα, με έμφαση στη μεταρρύθμιση του πλαισίου οικονομικής διακυβέρνησης της ΕΕ.

Δειτε Επισης

Τροποποιήσεις στον προϋπολογισμό - Ανακοινώθηκε η δημιουργία Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου
Γιώργος Γεωργίου: Ο AMCHAM, οι αμερικανικές επενδύσεις, η βίζα και οι απευθείας πτήσεις με ΗΠΑ
Τζούλι Φίσερ: Ελκυστική αγορά για αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας η Κύπρος-Τι διαβεβαίωσε τον Χριστοδουλίδη
Μηδενική ανοχή σε πρακτικές που εκθέτουν την Κύπρο και δράσεις αποκατάστασης της φήμης της χώρας
Προϋπολογισμός 2024: Πρόσθετες πιστώσεις, μειώσεις και μεταφορές προτεινόμενων πιστώσεων
Συστάσεις και εισηγήσεις Δημοσιονομικού Συμβουλίου στην Κυβέρνηση-Οι κίνδυνοι και η ανησυχία
Βελτιώθηκε τον Νοέμβριο το οικονομικό κλίμα
Μαρίνα Χατζημανώλη: Η Κύπρος προάγει ισότητα στη ναυτιλία
Επιδοτήσεις 60 εκ. ευρώ σε γεωργούς τον Δεκέμβριο μέσω των εκταρικών επιδοτήσεων
Μέχρι 1η Δεκεμβρίου οι αιτήσεις στον Ανεξάρτητο Φορέα Κοινωνικής Στήριξης