Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

Βαφεάδης καλεί κοινό για διορισμό στο Δ.Σ. της Αρχής Λιμένων Κύπρου

Ανοιχτό κάλεσμα στο κοινό για υποβολή ενδιαφέροντος στο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο για διορισμό στο Διοικητικό Συμβούλιο της Αρχής Λιμένων Κύπρου, απηύθυνε από το βήμα της Βουλής ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξης Βαφεάδης.

Ο Υπουργός ανέφερε ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέσω της ιστοσελίδας του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου, gnomodotiko.gov.cy, που τέθηκε σε λειτουργία από εχθές το μεσημέρι.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου, ο κ. Βαφεάδης ανέφερε ότι μέσα από την σελίδα αυτή, ο πολίτης μπορεί να εκδηλώσει ενδιαφέρον για επιλογή και διορισμό σε Διοικητικά Συμβούλια ημικρατικών οργανισμών. Πρόσθεσε ότι οι δηλώσεις για την Αρχή Λιμένων γίνονται δεκτές μέχρι 30 Οκτωβρίου και κάλεσε όσους πληρούν τα κριτήρια και ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στα κοινά, να απευθύνουν την αίτησή τους, για να μπορέσει να αρχίσει και η επιλογή των προσώπων.

«Η δράση αυτή υλοποιεί ένα σημαντικό άξονα του προγράμματος διακυβέρνησης του Προέδρου για πολιτικές ανασύνταξης του κράτους και στην προώθηση θεσμικών μεταρρυθμίσεων, ενισχύει τη διαφάνεια, την αξιοκρατία στη δημόσια ζωή», σημείωσε ο Υπουργός, προσθέτοντας ότι «η αποστολή του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου είναι να εντοπίσει τους καλύτερους δυνατούς υποψηφίους για τα διοικητικά συμβούλια των ημικρατικών οργανισμών».

Ανέφερε, ακολούθως, ότι η αξιοποίηση της εξειδίκευσης των γνώσεων των ανθρώπων, που θα διοριστούν μέσα από αυτή τη διαδικασία, θα συμβάλει στο έργο που επιτελούν οι οργανισμοί, οι οποίοι είναι βραχίονες του κράτους και βοηθούν στην υλοποίηση του προγράμματος διακυβέρνησης.

«Σαν κυβέρνηση πιστεύουμε ακράδαντα στη συμμετοχική δημοκρατία και καλούμε το κοινό να συμμετέχει ενεργά και να μας βοηθήσει πάρουμε τη χώρας μας μπροστά και να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής», υπογράμμισε ο κ. Βαφεάδης.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν τα άτομα με εξειδικευμένες γνώσεις, θα καταδεχθούν να υποβάλουν το ενδιαφέρον τους και αν θα έπρεπε η Kυβέρνηση να μπορεί να προσεγγίσει συγκεκριμένους ανθρώπους, ο κ. Βαφεάδης είπε ότι η διαδικασία αυτή απευθύνεται σε όλους οι οποίοι πληρούν τα κριτήρια. «Θέλουμε να το ανοίξουμε αυτό και να μπορούν όλοι να συμμετέχουν», εξήγησε. «Είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς να εκδηλώσουν ενδιαφέρον όλοι οι οποίοι θεωρούν τους εαυτούς τους κατάλληλους για να συμμετέχουν στα κοινά», κατέληξε ο κ. Βαφεάδης.

Δειτε Επισης

Το έκτακτο προσωπικό στην Εκπαιδευτική Υπηρεσία αύξησε την απασχόληση στο δημόσιο
«Ενδιαφέρον μεγάλων επενδυτών για Great Sea Interconnector, προσανατολίζεται σε συμμετοχή η Κ.Δ.»
Τρ. Κύπρου: Αλλαγές στα Διοικητικά Συμβούλια-Παραίτηση Σοφιανού και νέοι διορισμοί
Μ. Κεραυνός: Η αναβάθμιση από Fitch, το νέο πλαίσιο για τις εκποιήσεις και το κρατικό μισθολόγιο
Κωνσταντίνος Ηροδότου: To ψηφιακό ευρώ δεν θα είναι απειλή
Διορία μέχρι 31 Μαρτίου στη Chevron για βέλτιστο σχέδιο ανάπτυξης του «Αφροδίτη»
Ετοιμάζονται για να υπογράψουν συμφωνία αποφυγής διπλής φορολογίας Κύπρος και Ιράκ
Νέα εποχή στις οικονομικές σχέσεις Κύπρου-Γαλλίας με νέα συμφωνία αποφυγής διπλής φορολογίας
Απεργία ταχυδρομικών διανομέων μελών της «Ισότητας» μέχρι την Παρασκευή
Bean Bar: Νέο κατάστημα στην Κολωνακίου στη Λεμεσό