Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

Εκπαίδευση: Σημαντική η επένδυση σε υποδομές και χώρους που προάγουν την ανάπτυξη

Είναι σημαντική η επένδυση σε υποδομές και χώρους που προάγουν την ανάπτυξη και την πρόοδο, και ιδιαιτέρως σε σχολικά κτήρια, ανέφερε σήμερα η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Αθηνά Μιχαηλίδου, προσθέτοντας ότι η ανέγερση του Δημοτικού Σχολείου Δροσιάς εκφράζει τη δέσμευση της Πολιτείας για την αναδόμηση του εκπαιδευτικού μας συστήματος και την αναβάθμιση της πολιτιστικής, πνευματικής και αθλητικής δράσης.

Σε χαιρετισμό της στα εγκαίνια του Δημοτικού Σχολείου Δροσιάς (ΚΑ) η Υπουργός ανέφερε ότι σήμερα παραδίδεται ένα μοντέρνο, λειτουργικό και ασφαλές σχολικό κτίριο "αποδεικνύοντας εμπράκτως την έγνοια της Πολιτείας για την ποιότητα της εκπαίδευσης των παιδιών μας. Το έργο ολοκληρώθηκε επί προηγούμενης διακυβέρνησης, ως αποτέλεσμα συλλογικών και μακροχρόνιων προσπαθειών και στεγάζει ήδη τα παιδιά μας και τα όνειρά τους, τις χαρές και τις λύπες τους, τις ελπίδες τους, αλλά και τις δικές μας προσδοκίες, που αφορούν στην εκπαίδευση της νέας γενιάς».

Πρόσθεσε ότι «το έργο περιλάμβανε την κατεδάφιση μιας πτέρυγας, την ανέγερση δύο νέων πτερύγων και στεγάστρου, καθώς επίσης και εργασίες βελτίωσης/συντήρησης άλλης, υφιστάμενης πτέρυγας. Το κόστος των εργασιών ξεπέρασε το 1,5 εκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες υποδομές, ώστε να πληροί τα πρότυπα σχεδιασμού ενός σύγχρονου σχολείου».

Κατά τον σχεδιασμό, συνέχισε «έγινε προσπάθεια να είναι δυνατή η εύκολη και άνετη πρόσβαση και διακίνηση όλων των χρηστών σε όλους τους χώρους τους σχολείου, ενώ, στο πλαίσιο της προσπάθειας βελτίωσης των συνθηκών θερμικής άνεσης για τους χρήστες, τα κτήρια σχεδιάστηκαν και θερμομονώθηκαν κατάλληλα. Τον Οκτώβριο του 2022 ολοκληρώθηκε και η κατασκευή του στεγάστρου του γηπέδου καλαθόσφαιρας».

Όπως είπε η Υπουργός το κτίριο που εγκαινιάζεται σήμερα «αντιπροσωπεύει πολύ περισσότερα από ένα απλό οικοδόμημα. Εκφράζει τη δέσμευση της Πολιτείας για την αναδόμηση του εκπαιδευτικού μας συστήματος και την αναβάθμιση της πολιτιστικής, πνευματικής και αθλητικής δράσης» είπε και σημείωσε πως στο συγκεκριμένο σχολείο «τα παιδιά θα μάθουν, θα αναπτυχθούν, θα εμψυχωθούν, θα εξερευνήσουν τον κόσμο και θα αναπτύξουν τις ικανότητες και δεξιότητές τους.

Ο χώρος τούτος θα φιλοξενήσει πολλές σημαντικές δραστηριότητες, θα υποδέχεται γονείς/ κηδεμόνες και άλλους επισκέπτες στο μέλλον, γράφοντας έτσι, τη δική του ξεχωριστή ιστορία».

Ως Κυβέρνηση, είπε η Δρ. Μιχαηλίδου «κατανοούμε πόσο σημαντικό είναι να συνεχίσουμε να επενδύουμε σε υποδομές και χώρους που προάγουν την ανάπτυξη και την πρόοδο, και ιδιαιτέρως σε σχολικά κτήρια. Είμαστε όλοι υπερήφανοι για το έργο που έχει ολοκληρωθεί».

Η Υπουργός συνεχάρη επίσης «θερμά» τη διεύθυνση και το προσωπικό του σχολείου «για το αξιόλογο, εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό έργο που επιτελούν καθημερινά» και κάλεσε όλους να αρχίσουν «το νέο αυτό κεφάλαιο της ζωής του σχολείου με όραμα, ενθουσιασμό και αισιοδοξία, για να διαμορφώσουμε τις ζωές των παιδιών μας, με στόχο ένα καλύτερο και πιο ελπιδοφόρο αύριο».

Η Διευθύντρια του Σχολείου Τασούλα Κημήτρη απευθυνόμενη στην Υπουργό Παιδείας είπε ότι η παρουσία της στην τελετή των εγκαινίων «σηματοδοτεί και αποδεικνύει το συνεχές ενδιαφέρον και τη σημασία» που αποδίδει προσωπικά «για την αναβάθμιση των Σχολικών Μονάδων της Κύπρου ώστε όλες να είναι λειτουργικά αποτελεσματικές και ολοκληρωμένες».  

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Λάρνακας Πέτρος Χρυσοστόμου στο δικό του χαιρετισμό ανέφερε ότι «το σχολείο που κατεδαφίστηκε ολοκληρώθηκε σε δύο φάσεις, ενώ κατά τη διάρκεια των εργασιών, λειτουργούσε κανονικά με την παροχή από το Υπουργείο Παιδείας λυόμενων αιθουσών». Ωστόσο, συνέχισε «παρά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, εντούτοις με καλή διάθεση, ανοχή και κατανόηση αυτά ξεπεράστηκαν και σήμερα εγκαινιάζεται ένα σχολικό κτίριο που παρέχει στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς ένα σύγχρονο και ασφαλές περιβάλλον για να μπορούν με χαρά και ασφάλεια να εκπληρώνουν με επιτυχία τους μαθησιακούς τους στόχους».

Ανέφερε ακόμα ότι η Σχολική Εφορεία Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λάρνακας και ο ίδιος προσωπικά «θα είμαστε αρωγοί στην όλη προσπάθεια που καταβάλλεται ώστε οι εκπαιδευτικοί μας στόχοι να υλοποιούνται στο μέγιστο δυνατό βαθμό» και εξέφρασε ευχαριστίες σε όλους συνέδραμαν στην διαδικασία κατεδάφισης και ανέγερσης του νέου σχολείου, μεταξύ αυτών και το Υπουργείο Παιδείας και τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου.

Στην τελετή των εγκαινίων, η οποία άρχισε με αγιασμό από τον Μητροπολίτη Κιτίου Νεκτάριο, παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Λάρνακας, βουλευτές και εκπρόσωποι κομμάτων.

Δειτε Επισης

Παρουσιάζει το πρόγραμμα της Κυβέρνησης για το 2024 ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης
Οι συντεχνίες αξιολογούν τα δεδομένα για θέμα χαμηλόμισθων-Καθορίζουν συνάντηση
Έπιασαν δουλειά οι Αμερικανοί εμπειρογνώμονες-Βλέπουν αρμόδιες αρχές και αρμόδιους φορείς
Προκήρυξη για πρόγραμμα στήριξης αμπελοοινικού τομέα
Τα νέα γραφεία της EY Κύπρου-Σημείο αναφοράς για το μέλλον της εργασίας (pics)
«Παγωμένη» με τον ΔΗΣΥ για την αποπαγοποίηση θέσεων η Κυβέρνηση
Μηνύματα στη Βουλή από το Προεδρικό για τις εκποιήσεις- «Ευελπιστούμε ότι…»
Λιγότερες, αλλά με μεγαλύτερη αξία οι άδειες οικοδομής το πρώτο ενιάμηνο
Ενδιαφέρον από επενδυτικά ταμεία κρατών της περιοχής για τον Euroasia
Πολλαπλά οφέλη για τη γεωργία από την εγκατάσταση αγροφωτοβολταϊκών