Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Κυπριακό Ινστιτούτο για τη Θάλασσα και τη Ναυτιλία: Εκδήλωση ευρωπαϊκού έργου SeaTecHub

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λάρνακα εκδήλωση στα πλαίσια του ευρωπαϊκού έργου SeaTecHub. Διοργανωτής το Κυπριακό Ινστιτούτο για τη Θάλασσα και τη Ναυτιλία (CMMI).

Το έργο, με συνολικό προϋπολογισμό 5 εκατομμυρίων, λαμβάνει χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Προγράμματος Horizon Europe - Ορίζοντας Ευρώπη (GA: 101087162.).

Κύριοι στόχοι του Έργου είναι η ενίσχυση των οικοσυστημάτων καινοτομίας της Κύπρου και της Κροατίας, καθώς και η βελτίωση της πρόσβασης στον τομέα της Έρευνας και της Καινοτομίας μέσω μιας κοινής στρατηγικής, προωθώντας παράλληλα τους κλάδους της γαλάζιας οικονομίας που σχετίζονται με οικολογικές καινοτόμες τεχνολογίες, όπως για παράδειγμα η υδατοκαλλιέργεια και η αλιεία, τα έξυπνα λιμάνια, η ασφάλεια και η προστασία της ναυτιλίας, η έρευνα και η εκπαίδευση και οι θαλάσσιες τεχνολογίες.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κος. Κώστας Χατζηπαναγιώτου, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ολοκληρωμένου Θαλάσσιου Οικοσυστήματος του Υφυπουργείου Ναυτιλίας κος Ιωάννης Τυπάλδος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Κυπριακού Ινστιτούτου για τη Θάλασσα και τη Ναυτιλία, κος. Ζαχαρίας Σιόκουρος, η Επικεφαλής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας, Δρ. Καλυψώ Σέπου, η Εκπρόσωπος Τύπου του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, κα. Θεοδοσία Αποστόλου, καθώς και ο Συντονιστής του έργου SeaTecHub και Διευθυντής Έρευνας Θαλάσσιας Τεχνολογίας του Κυπριακού Ινστιτούτου για τη Θάλασσα και τη Ναυτιλία, Δρ. Ιωάννης Κυριακίδης.

Η εκδήλωση περιλάμβανε παρουσίαση του έργου και διαβούλευση ως προς την ενδυνάμωση των συνεργειών μεταξύ των δύο χωρών για την ανάπτυξη οικολογικών καινοτόμων τεχνολογιών.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://www.cmmi.blue/seatechub/

Δειτε Επισης

Όλα όσα έγιναν στα 2α Κυπριακά Βραβεία Αρχιτεκτονικής (photos)
«Να ενισχύσουμε τις ήδη θετικές εμπορικές σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Ιταλίας»
Πνευματικά δικαιωμάτα: Oι συμφωνίες, οι διαφωνίες και ο κομβικός ρόλος μιας απούσας Βουλής
Ask Wire: Πωλήσεις κατοικιών €119 εκατ. και γης €46 εκατ. στη Λευκωσία
Ειρήνη Μυλωνά-Χρυσοστόμου: Η προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων βασικό κομμάτι της βιομηχανίας
Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για αστικό αναδασμό-Δημιουργείται γη έτοιμη για ανάπτυξη
Μ. Παναγίδης: Η Πνευματική Ιδιοκτησία είναι συνυφασμένη με το επιχειρείν
Το ARIS A Really Inspiring Space υποδέχεται την XM ως χορηγός
Ε. Σταματούδη: Σημαντικές οι αμοιβαίες υποχωρήσεις στο ζήτημα πνευματικής ιδιοκτησίας
Η DP World προωθεί έμπρακτα την επαγγελματική ανέλιξη των γυναικών