Δημιουργώντας τους αυριανούς ηγέτες της επισιτιστικής βιομηχανίας

Ο εμβολιασμός της νέας γενιάς για να ηγηθεί της επισιτιστικής βιομηχανίας του αύριο, διασφαλίζοντας την ποιότητα, αλλά και γαστρονομική ταυτότητα του τόπου μας, είναι ανάμεσα στους κυριότερους στόχους που έχει θέσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου το οποίο και μας συστήνεται, με την ευκαιρία του μεγαλύτερου Παγκύπριου Γαστρονομικού Φεστιβάλ Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής και της διοργάνωσης της Έκθεσης HO.RE.CA. Gastronomia Expo, η οποία πλέον έχει καταστεί θεσμός.

Η Έκθεσης HO.RE.CA. Gastronomia Expo 2023 είναι υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Τουρισμού.

Επίσημος Χορηγός του Παγκύπριου Διαγωνισμού Μαγειρικής είναι το Υφυπουργείο Τουρισμού.

Υποστηρικτές της Έκθεσης HO.RE.CA. Gastronomia Expo 2023: Παγκύπριος Σύνδεσμος Διευθυντών Ξενοδοχείων (ΠΑΣΥΔΙΞΕ), Σύνδεσμος Ζαχαροπλαστών Κύπρου, Παγκύπριος Σύνδεσμος Οινοχόων και το Cyprus Housekeepers Association.

1.Πέτρος Γαβριήλ-Πρόεδρος

Ως Πρόεδρος του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου από τον Ιανουάριο του 2023, έχω αναλάβει τον ηγετικό ρόλο με στόχο να υπηρετήσω με αφοσίωση και πάθος το κοινό μας σκοπό: την ανάπτυξη και ενίσχυση του συνδέσμου μας.

Καθοδηγώντας το Σύνδεσμο προς μια πιο στερεά και συνεκτική κατεύθυνση, επιδιώκω να προωθήσω τη συνεργασία και την αλληλεπίδραση ανάμεσα στα μέλη μας. Στόχος μου είναι η δημιουργία ενός δυναμικού συνδέσμου, όπου η δημιουργικότητα και η αμοιβαία υποστήριξη να ανθίζει.

Παράλληλα, επιδιώκω να ενισχύσω τις σχέσεις μας με άλλους οργανισμούς, δημιουργώντας γέφυρες συνεργασίας που θα επιφέρουν αμοιβαία οφέλη. Η διαφύλαξη και αποτελεσματική διαχείριση των πόρων του συνδέσμου αποτελούν βασική προτεραιότητα μου, ενώ προσανατολίζομαι στην εξασφάλιση της βιωσιμότητάς μας με μακροπρόθεσμο όραμα.

Ως Πρόεδρος του Συνδέσμου, προσφέρω την προσήλωσή μου σε κάθε ευκαιρία. Σε εκδηλώσεις και γεγονότα, προάγω το κύρος και τη φήμη μας, παρουσιάζοντας με περηφάνια τις επιτυχίες και τις αξίες μας. Με αυτήν την προσέγγιση, σχεδιάζω και καθοδηγώ το μέλλον του αναζητώντας συνεχή ανάπτυξη, πάντα με την ευελιξία και τη δέσμευση προς την επίτευξη των κοινών μας στόχων.

2. Κυριάκος Σωτηρίου-Αναπληρωτής Πρόεδρος

Σαν Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου, επιτελώ σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη του Προέδρου και στην εκτέλεση όποιον αρμοδιοτήτων μου ανατεθούν.

Στα πλαίσια των καθηκόντων μου ως Αναπληρωτής Πρόεδρος, τα τελευταία χρόνια έχω αναλάβει τη διοργάνωση της Έκθεσης HO.RE.CA. Gastronomia Expo. Αυτό περιλαμβάνει τον συντονισμό της διεξαγωγής και την εσωτερική διοργάνωση της έκθεσης, καθώς και την επιμέλεια όλων των λεπτομερειών που σχετίζονται με αυτήν. Έχω αφοσιωθεί στη διασφάλιση της επιτυχούς οργάνωσης όχι μόνο της Έκθεσης, αλλά και κάθε άλλης εκδήλωσης που διοργανώνουμε.

3.Γιώργος Αγρότης-Αντιπρόεδρος Τύπου και Εξωτερικών Σχέσεων

Στόχος μου ως Αντιπρόεδρος Τύπου και Εξωτερικών Σχέσεων, είναι η διατήρηση της αγαστής σχέσης του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων με αδελφικούς συνδέσμους και οργανώσεις του εξωτερικού όπως και η προβολή του έργου που επιτελούμε στο εξωτερικό.

Η εμπλοκή του Συνδέσμου στις εγχώριες Τεχνικές Σχολές Εκπαίδευσης είναι ένας πολύ σημαντικός στόχος τον οποίον έχω θέσει, ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό στην κατάρτιση των δικών μας βλασταριών για να στελεχώνουν και να ηγούνται της επισιτιστικής μας βιομηχανίας διασφαλίζοντας την ποιότητα αλλά και γαστρονομική ταυτότητα του τόπου μας.

4. Εύη Χιώτη-Αντιπρόεδρος Εκπαιδεύσεων και Εκδόσεων

Η γαστρονομία αποτελεί αναπόσπαστο και σημαντικό κομμάτι της ζωής του πολιτισμού και της οικονομίας της Κύπρου. Είναι ένας δυναμικός και δημιουργικός χώρος με συνεχή εξέλιξη ο οποίος αναδεικνύει την ταυτότητα και τον αυθεντικό χαρακτήρα της χώρας μας. Ως Αντιπρόεδρος Εκπαιδεύσεων και Εκδόσεων, στόχος μου είναι η συνεχής εκπαίδευση και ενημέρωση των επαγγελματιών μαγείρων, η ενθάρρυνση και έμπνευση των νέων για την άρτια τεχνική και θεωρητική τους κατάρτιση, με απώτερο σκοπό να αναδείξουμε περήφανα την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά και την βιώσιμη ανάπτυξη της Κύπρου.

5. Μιχάλης Μιχαηλίδης-Γενικός Γραμματέας

Ως Γενικός Γραμματέας του συνδέσμου πρώτιστος στόχος μου είναι η οργάνωση του γραφείου σε συνεργασία με το μόνιμο προσωπικό του ΣΑΚ. Σημαντικό κομμάτι των καθηκόντων μου είναι η συνεχής ενημέρωση του μητρώου των μελών του συνδέσμου.

Η οργάνωση της γραμματείας στην Έκθεση HO.RE.CA Gastronomia Expo είναι επίσης ένα από τα πιο σημαντικά καθήκοντα μου. Συνεχής στόχος μου είναι να αναπτύσσεται επαγγελματικά ο Σύνδεσμος Αρχιμαγείρων Κύπρου.

6.Παναγιώτης Χαραλάμπους - Γενικός Ταμίας

Από την θέση μου ως Γενικός Ταμίας είμαι υπεύθυνος για τη διαχείριση και την εκτέλεση οικονομικών καθηκόντων, την καταγραφή, τη διαχείριση και τον έλεγχο των οικονομικών συναλλαγών του ΣΑΚ. Αυτό περιλαμβάνει τη διαχείριση του ταμείου, των τραπεζικών λογαριασμών και την εκτέλεση πληρωμών προς προμηθευτές, υπαλλήλους και άλλους δικαιούχους.

Επίσης, συνεργάζομαι με όλους τους Επαρχιακούς αλλά και τους Διευθυντές των Εθνικών Ομάδων Μαγειρικής Κύπρου για την εκπόνηση και την παρουσίαση του προϋπολογισμού, αναλαμβάνοντας την εκτίμηση των εσόδων και εξόδων του εκάστοτε έτους.

7.Χριστίνα Αυξεντίου-Εκπρόσωπος Λευκωσίας

Προτεραιότητες μου ως επαρχιακός Λευκωσίας είναι η ενημέρωση των συναδέλφων για τον σύνδεσμο και τις δράσεις του, η εγγραφή και στήριξη των νέων μελών αλλά και η συνεχής ενημέρωση για τις δράσεις του συνδέσμου.

Οι στόχοι της επαρχίας Λευκωσίας είναι ο εμπλουτισμός των φιλανθρωπικών μας δράσεων, καθώς και η ενδυνάμωση και αναβάθμιση της κυπριακής γαστρονομίας στον διεθνή γαστρονομικό χάρτη.

8.Άριστος Αντωνίου-Εκπρόσωπος Λεμεσού

Οι στόχοι και ο σκοπός μου σαν Επαρχιακός Λεμεσού είναι η επαφή με όλα τα μέλη της επαρχίας μου, διοργανώνοντας εκπαιδευτικές εκδρομές, φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και τοπικές συναντήσεις.

Ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στόχος μου είναι να μεταφέρω ιδέες, απόψεις και προβληματισμούς από τα μέλη της επαρχίας στο Διοικητικό Συμβούλιο.

9.Αντώνης Χαραλάμπους-Εκπρόσωπος Λάρνακας

Βρίσκομαι στη θέση του Επαρχιακού Λάρνακας τα τελευταία χρόνια. Μαζί με την ομάδα της επαρχίας μου, συνεργαζόμαστε αρμονικά και με συνέπεια, στην κοινή προσπάθεια για να ανεβάσουμε τον Σύνδεσμο εκεί που του αξίζει.

Δουλεύουμε ακούραστα, αμερόληπτα, εθελοντικά, και πορευόμαστε με ένα κοινό όραμα και σκοπό. Να εντάξουμε όλους τους επαγγελματίες του κλάδου κάτω από την ομπρέλα του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου προσφέροντας τους επαγγελματική εκπαίδευση και αναβάθμιση.

10.Αντώνης Τζιαμπουρής-Εκπρόσωπος Αμμοχώστου

Ως Επαρχιακός Αμμοχώστου στοχεύω στη συσπείρωση όλων των μελών της επαρχίας μου, κάτω από την ομπρέλα του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου.

Οι στόχοι μας σαν επαρχία Αμμοχώστου είναι η συνέχιση των φιλανθρωπικών μας δράσεων και η ενδυνάμωση και αναβάθμιση της κυπριακής γαστρονομίας, στηρίζοντας τα διάφορα φεστιβάλ της επαρχίας μας.

11.Χάρης Φιλίππου-Εκπρόσωπος Πάφου

Ως Εκπρόσωπος της Επαρχίας Πάφου πρώτιστο μέλημά μου είναι η εγγραφή νέων μελών και η συνεχής ενημέρωση και εμπλοκή τους στις δράσεις του ΣΑΚ.

Στόχος της επαρχίας είναι η καθιέρωση μιας αιμοδοσίας και ενός φεστιβάλ με τοπικά προϊόντα και τοπικού κυπριακού οίνου.

12. Παναγιώτης Παπακώστας-Διευθυντής Εκπαίδευσης

Ως Διευθυντής Εκπαίδευσης οι προτεραιότητες και στόχοι μου είναι η υλοποίηση των προγραμματισμένων σεμιναρίων του εκάστοτε έτους με επιτυχία και απαρτία, η χρήση της εφαρμογής SurveyMonkey με ερωτηματολόγιο για τον προγραμματισμό εκπαιδευτικών σεμιναρίων που έχουν περισσότερο ενδιαφέρον για την επόμενη χρονιά, καθώς και όποια άλλα έργα μου ανατεθούν με θέμα την εκπαίδευση.

13.Πανίκος Νεάρχου-Διευθυντής Εθνικής Ομάδας Μαγειρικής Κύπρου

Ο στόχος μου είναι να αναδείξω το ταλέντο των σεφ, να προβάλλουμε την κυπριακή γαστρονομία και να ενισχύσουμε την παράδοση και την πολιτιστική κληρονομιά μας.

Επιδιώκω επίσης να προωθήσω την αειφορία στη μαγειρική και να επιτύχουμε αναγνώριση σε παγκόσμιους διαγωνισμούς. Μέσω συνεργασιών και εκπαίδευσης, να δημιουργήσουμε μια ενωμένη ομάδα που θα εκπροσωπεί με υπερηφάνεια την Κύπρο σε διεθνές επίπεδο. Επιπλέον, να προωθήσουμε τη συνεχή εκπαίδευση και επαγγελματική ανάπτυξη των μελών της εθνικής ομάδας μαγειρικής μέσω σεμιναρίων και μαθημάτων που θα επικεντρώνονται σε νέες τεχνικές, γεύσεις και εξελίξεις στον χώρο της γαστρονομίας.

14.Σταύρος Κακοφεγκίτης-Διευθυντής Εθνικής Ομάδας Νέων Μαγειρικής Κύπρου

Ως Διευθυντής της Εθνικής Ομάδας Νέων Μαγειρικής Κύπρου, έχω ως στόχο τη δημιουργία γερής βάσης η οποία θα αποτελείται από νεαρούς αρχιμάγειρες, ώστε να η χώρα μας να προβάλλεται στο εξωτερικό με αξιώσεις.

Οι νεαροί αρχιμάγειρες και μέλη της Εθνικής Ομάδας Νέων Μαγειρικής Κύπρου μέσω της εκπαίδευσης θα αποτελέσει την μελλοντική Εθνική Ομάδας Μαγειρικής Κύπρου. Μέσω της εκπαίδευσης, οι νεαροί αρχιμάγειρες γίνονται όλο και καλύτεροι επαγγελματίες στο χώρο της γαστρονομίας βάζοντας και την Κύπρο μας στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη.

Δειτε Επισης

Το κληρονομικό δίκαιο στην Κύπρο... Η διαθήκη, τα καταπιστεύματα και η σειρά των κληρονόμων
ΠτΔ: Επιβεβαιώνεται η πορεία προόδου-Οι οίκοι αξιολόγησης αναγνωρίζουν τον κυβερνητικό σχεδιασμό
Ο Κεραυνός για την αναβάθμιση-«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει την οικονομία με υπεύθυνο τρόπο»
Θετικά μαντάτα από Fitch με αναβάθμιση της προοπτικής της κυπριακής οικονομίας σε θετική
Το brand story της Loacker και τα 40 χρόνια παρουσίας στην κυπριακή αγορά
Tο ψηφιακό τοπίο των τραπεζών: Τα μυστικά των πρωταγωνιστών για επιτυχή μετασχηματισμό
Προχωρά με τον διορισμό Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου ο Πρόεδρος-«Δύο-τρία πρόσωπα στο μυαλό μου»
Νόμος για απεγκλωβισμό των εγκλωβισμένων αγοραστών ακινήτων-Τι προνοεί και τι αλλάζει
Στα χέρια των καταναλωτών το e-kalathi με ομόφωνη ψήφιση από τη Βουλή-Τι προβλέπει ο νόμος
Όσα ψήφισε η Βουλή για τις εκποιήσεις και οι τοποθετήσεις κομμάτων και βουλευτών