Ποιος θα είναι ο επόμενος υπουργός Οικονομικών;

Έχοντας εισέλθει για τα καλά στην αντίστροφη μέτρηση για τις προεδρικές εκλογές, πληθαίνουν τα σενάρια αναφορικά με τους υπουργούς που έκαστος των τριών βασικών υποψηφίων Προέδρων θα διορίσει σε περίπτωση εκλογής του.

Με την οικονομία να αποτελεί, μαζί βεβαίως με το Κυπριακό, τον σημαντικότερο πυλώνα πολιτικής επί του οποίου και η επόμενη Κυβέρνηση θα κριθεί, ο διορισμός του προσώπου που θα κληθεί να διαχειριστεί το καυτό χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών, είναι αναμφίβολα πολιτική πράξη εξέχουσας σημασίας και συνάμα κρίσιμη για την επόμενη μέρα της χώρας.

Μέχρι στιγμής, από τους τρεις βασικούς υποψήφιους, μόνο ο Αβέρωφ Νεοφύτου άνοιξε τα χαρτιά του σε σχέση με τον διάδοχο του Κωνσταντίνου Πετρίδη, ο οποίος, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, δεν θα είναι άλλος από τον ίδιο τον κ. Πετρίδη.

Από την άλλη, Νίκος Χριστοδουλίδης και Ανδρέας Μαυρογιάννης, μολονότι δεν δημοσιοποίησαν τις προθέσεις τους επί του συγκεκριμένου διορισμού, φέρονται να έχουν ήδη στο μυαλό τους κατασταλάξει στο προφίλ που θέλουν να έχει ο υπουργός Οικονομικών που θα διορίσουν, ενώ κατά κάποιες πληροφορίες έχουν στα υπόψη και συγκεκριμένα ονόματα.

Το σίγουρο είναι πως απάντηση με βεβαιότητα για το ποιος θα είναι ο επόμενος υπουργός Οικονομικών θα μπορέσουμε να πάρουμε μετά τις 12 Φεβρουαρίου, όταν και θα μάθουμε και τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας…     

Δειτε Επισης

Ισχυρές προσωπικότητες του κυπριακού επιχειρείν στο πλευρό του Χαράλαμπου Προύντζου
Η κριτική και η αναγνώριση του έργου που επιτελεί ο Γιάννης Παναγιώτου
Το μέγεθος της Eurobank ιδίοις ομάσσοι-Μια μοναδική εμπειρία
Η ενιαία εποπτική αρχή και η «μονοκόμματη» στάση του Δικηγορικού Συλλόγου
Οι «δηλητηριασμένες» λέξεις του Χρήστου Στυλιανίδη που εξόργισαν τον John Christodoulou
Η φημολογία για Κεραυνό-Κουμή και η... ψήφος εμπιστοσύνης που πήραν από Χριστοδουλίδη
Επιχειρηματικό κέντρο μάι άς
Έπλεξε το εγκώμιο και έστειλε μηνύματα για τον Διοικητή Ηροδότου ο Αγκαστινιώτης
Τι βρέθηκε στο… μενού εξόρμησης Κωνσταντίνου Πετρίδη και Παύλου Ιωάννου στα ορεινά
Η Black Friday που ατόνησε και ο θεσμός που πρέπει να βρει ξανά την χαμένη του αίγλη