Ποιος θα είναι ο επόμενος υπουργός Οικονομικών;

Έχοντας εισέλθει για τα καλά στην αντίστροφη μέτρηση για τις προεδρικές εκλογές, πληθαίνουν τα σενάρια αναφορικά με τους υπουργούς που έκαστος των τριών βασικών υποψηφίων Προέδρων θα διορίσει σε περίπτωση εκλογής του.

Με την οικονομία να αποτελεί, μαζί βεβαίως με το Κυπριακό, τον σημαντικότερο πυλώνα πολιτικής επί του οποίου και η επόμενη Κυβέρνηση θα κριθεί, ο διορισμός του προσώπου που θα κληθεί να διαχειριστεί το καυτό χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών, είναι αναμφίβολα πολιτική πράξη εξέχουσας σημασίας και συνάμα κρίσιμη για την επόμενη μέρα της χώρας.

Μέχρι στιγμής, από τους τρεις βασικούς υποψήφιους, μόνο ο Αβέρωφ Νεοφύτου άνοιξε τα χαρτιά του σε σχέση με τον διάδοχο του Κωνσταντίνου Πετρίδη, ο οποίος, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, δεν θα είναι άλλος από τον ίδιο τον κ. Πετρίδη.

Από την άλλη, Νίκος Χριστοδουλίδης και Ανδρέας Μαυρογιάννης, μολονότι δεν δημοσιοποίησαν τις προθέσεις τους επί του συγκεκριμένου διορισμού, φέρονται να έχουν ήδη στο μυαλό τους κατασταλάξει στο προφίλ που θέλουν να έχει ο υπουργός Οικονομικών που θα διορίσουν, ενώ κατά κάποιες πληροφορίες έχουν στα υπόψη και συγκεκριμένα ονόματα.

Το σίγουρο είναι πως απάντηση με βεβαιότητα για το ποιος θα είναι ο επόμενος υπουργός Οικονομικών θα μπορέσουμε να πάρουμε μετά τις 12 Φεβρουαρίου, όταν και θα μάθουμε και τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας…     

Δειτε Επισης

Ήρθε και στο διαδίκτυο... η πιλόττα
Πασχαλιάτικο Playstation…
Καλείται να αποφασίσει τον αντικαταστάτη του Κεραυνού ο Χριστοδουλίδης
Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022