Γ. Ιωάννου: Αποκτά σύντομα δύο υπερπολυτελείς πύργους η Πάφος

Ως ασταθές, χαρακτηρίζει το σκηνικό για το πώς θα κινηθεί η αγορά ακινήτων στην Κύπρο ο CEO της Korantina Homes, Γιώργος Ιωάννου, σημειώνοντας πως αν δεν διαφοροποιηθούν τα δεδομένα, ο πόλεμος στην Ουκρανία θα συνεχίσει να διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις, επηρεάζοντας, τόσο το αυξανόμενο κόστος των κατασκευαστικών υλικών, εντείνοντας το ενεργειακό πρόβλημα και επηρεάζοντας τις πληθωριστικές τάσεις.

Σε συνέντευξή του στο InBusinessNews, στο πλαίσιο του «IN Business Forecasting 2023», ο κ. Ιωάννου χαρακτηρίζει τη ρωσική αγορά ως πολύ σημαντική για την Κύπρο, εκφράζοντας συναφώς την εκτίμηση ότι ο αποκλεισμός μιας τόσο σημαντικής αγοράς θα οδηγήσει σε συρρίκνωση της ζήτησης ακινήτων. 

Σημαντική, σύμφωνα με τον ίδιο, θα είναι η εξέλιξη μετά τις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου, αφού-όπως επισημαίνει- κάθε νέα κυβέρνηση χαράζει τη δική της πολιτική, ενεργοποιεί τα δικά της προγράμματα και θέτει τις δικές τις φορολογίες.

Σε σχέση με την Korantina Homes, ο κ. Ιωάννου αναφέρει ότι το SOHO resort με τους δύο υπερπολυτελείς πύργους βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση, ενώ, έχει ήδη δρομολογηθεί η επέκταση του εμβληματικού Cap St George.

Διαβάστε ακόμη:

Πώς αναμένετε να κινηθεί η κυπριακή οικονομία και η αγορά κατά το 2023;

Οι εκτιμήσεις διεθνώς δείχνουν ότι πιθανόν το 2023 θα βρεθούμε εκ νέου ενώπιον μιας παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης, ειδικά λόγω και του πολέμου στην Ουκρανία ο οποίος είχε σημαντικό αντίκτυπο στις οικονομίες των ευρωπαϊκών χωρών.

Υπάρχουν κοινωνικό-οικονομικές και ενεργειακές προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Κύπρος αυτή τη στιγμή, αφού η άνοδος των τιμών στις πρώτες ύλες, η ξαφνική αύξηση στα τραπεζικά επιτόκια και γενικά η ακρίβεια ασκούν μεγάλη πίεση σε αρκετά νοικοκυριά.

Η μείωση της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών, σε συνδυασμό με την ενεργειακή κρίση, ίσως ρίξει τους ρυθμούς ανάπτυξης και πιθανόν να οδηγήσει τον πληθωρισμό σε υψηλότερα επίπεδα.

Όπως αντιλαμβάνεστε αναμένουμε πως αντίβαρο σε όλη αυτή την κατάσταση θα αποτελέσει η δυναμική και ευέλικτη οικονομία του τόπου μας, η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί από την προσαρμοστικότητα απέναντι στις εξελίξεις.

Ποιες είναι οι προβλέψεις σας για τον τομέα σας για το 2023; Ποια τα γεγονότα και οι εξελίξεις που πρέπει να προσεχθούν στον τομέα δραστηριοποίησής σας;

Αναφερθήκαμε και προηγουμένως στον πόλεμο στην Ουκρανία, ο οποίος, αν δεν διαφοροποιηθούν τα δεδομένα, θα συνεχίσει δυστυχώς να διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις, επηρεάζοντας τόσο το αυξανόμενο κόστος των κατασκευαστικών υλικών, εντείνοντας το ενεργειακό πρόβλημα και επηρεάζοντας τις πληθωριστικές τάσεις.

Σημαντική επίδραση θα έχει στη ρωσική αγορά που είναι πολύ σημαντική για την Κύπρο, με ανησυχία ότι οι Ρώσοι επενδυτές με τις κυρώσεις που έχουν υποστεί απειλούνται να αποκλειστούν από την αγορά ακινήτων. Ο αποκλεισμός μιας τόσο σημαντικής αγοράς θα οδηγήσει σε συρρίκνωση της ζήτησης ακινήτων και σε συνδυασμό και με το αυξανόμενο κόστος κατασκευής, και τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις, καθίσταται ασταθές το σκηνικό για το πώς θα κινηθεί η αγορά ακινήτων.

Επίσης, σημαντική θα είναι η εξέλιξη μετά τις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου, αφού κάθε νέα κυβέρνηση χαράζει τη δική της πολιτική, ενεργοποιεί τα δικά της προγράμματα και θέτει τις δικές τις φορολογίες. Ευελπιστούμε ότι η νέα κυβέρνηση θα θέσει σε ισχύ νέα σχέδια και προγράμματα για τα ακίνητα, τα οποία θα μπορούν να προσελκύσουν και το διεθνές ενδιαφέρον .

Η Korantina Homes

Τι να αναμένουμε για τον δικό σας όμιλο το 2023; Ποιοι είναι οι στόχοι σας;

Στόχος μας είναι η διατήρηση και επέκταση της πορείας της εταιρείας μας, λανσάροντας στην αγορά πολλά νέα projects που θα  διαδεχθούν την επιτυχία του εμβληματικού μας έργου Cap St George, του οποίου έχει ήδη δρομολογηθεί η επέκτασή του.

Επίσης, το μοναδικό για τα δεδομένα της Πάφου SOHO Resort, που βρίσκεται στην παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος και αποτελείται από δύο υπερπολυτελείς πύργους, αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2023. 

Ακόμη, ο σχεδιασμός καινούργιων οικιστικών resort τα οποία θα φέρουν την υπογραφή της Korantina Homes, είναι σε εξέλιξη. Πάντα σε ιδιαίτερα επιλεγμένες γεωγραφικές θέσεις, συνδυάζοντας πολυτελείς επαύλεις και διαμερίσματα με μια σειρά από πεντάστερες υπηρεσίες και εγκαταστάσεις.

Δειτε Επισης

Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη