Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

Ισραήλ: Γνωστές high-tech εταιρείες σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

130 ισραηλινές ιδιωτικές επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και γνωστές εταιρείες high-tech ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους στις αντικυβερνητικές εκδηλώσεις κατά της νομοθετικής μεταρρύθμισης για την μείωση των αρμοδιοτήτων της δικαστικής εξουσίας.

Συγκεκριμένα, αύριο Τρίτη οι ιδιωτικές επιχειρήσεις που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις θα επιτρέψουν σε όσους εργαζομένους τους το επιθυμούν, να απεργήσουν για ορισμένες ώρες σε ένδειξη διαμαρτυρία για τα νομοθεσία που προωθεί η κυβέρνηση Νετανιάχου. Η πρωτοβουλία ανήκει στην «Επιτροπή Αγώνα κατά της Πολιτειακής Εκτροπής».

Ήδη ανακοινώθηκε ότι το ερχόμενο Σάββατο θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο του Τελ Αβίβ νέα αντικυβερνητική διαδήλωση, με στόχο να συγκεντρωθούν αυτή τη φορά πάνω από 130.000 πολίτες.

Πρόκειται για την πρώτη απεργιακή κινητοποίηση που εκδηλώνεται κατά των νομοθετικών μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση Νετανιάχου.

Νωρίτερα χθες το πρωί, ο Μοσέ Γιααλόν, που είχε διατελέσει κατά το παρελθόν Υπουργός Άμυνας και αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό ραδιόφωνο, κάλεσε την γενική συνομοσπονδία εργαζομένων να συμμετάσχει στις αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις, τονίζοντας ότι η νομοθετική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση για την λειτουργία της δικαστικής εξουσίας «οδηγεί τη χώρα σε δικτατορικό καθεστώς».

«Εάν η κεντρική συνομοσπονδία των ισραηλινών εργαζομένων καταλάβει ότι θα επιβληθεί δικτατορία στη χώρα, τότε και καθαυτός ο δικός της ρόλος στην κοινωνία θα πάψει να υφίσταται», κατέληξε ο ισραηλινός πρώην ΥΠΑΜ.

Δειτε Επισης

Σε συνεργασία Ρωσίας-Ιράν για να ξεπεραστούν οι δυτικές κυρώσεις καλεί η Μόσχα
Η απεργία της Tesla Σουηδίας εξαπλώνεται στη γειτονική Δανία
Τουρκία: Ο ετήσιος πληθωρισμός έτρεχε το Νοέμβριο με ρυθμό 62%
Πέραν των 5 χιλ. ατόμων με αναπηρία ξεκίνησαν δουλειά στη Βουλγαρία εντός 2023
Νέες κυρώσεις από ΗΠΑ για φορτία ρωσικού πετρελαίου-Στο στόχαστρο τρεις οντότητες και τρία πετρελαιοφόρα
Standard & Poor's: Διατηρεί την αξιολόγηση «ΑΑ» της Γαλλίας, με αρνητικές προοπτικές
ΟΠΕΚ: Επεκτείνουν μέχρι Μάρτιο μειωμένη παραγωγή Ριάντ και Μόσχα
Παράταση τηλεργασίας στον ιδιωτικό τομέα στην Ιταλία για γονείς
Αργεντινή: Η νέα ΥΠΕΞ λέει πως η χώρα της δεν θα ενταχθεί στην ομάδα BRICS
Microsoft: Καμία πιθανότητα υπερευφυούς τεχνητής νοημοσύνης εντός 12 μηνών