Κ. Χριστούδιας: Ο πληθωρισμός αντιμετωπίζεται με παραγωγικότητα

Τα προβλήματα στον παραδοσιακό τρόπο διανομής και τους λόγους που οδήγησαν στην αύξηση του πληθωρισμού ανέλυσε ο Κωνσταντίνος Χριστούδιας, IT Business Development Manager, της Christoudias Logistics, ο οποίος είπε πως το οικονομικό αυτό φαινόμενο μπορεί να αντιμετωπιστεί με παραγωγικότητα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Κλάδος της διανομής είναι οι διεθνείς πολιτικές αποφάσεις που επηρεάζουν τη διαθεσιμότητα φορτηγών, οι αυξανόμενες τιμές ενέργειας, η έλλειψη επαγγελματιών οδηγών, η μείωση των όγκων κατανάλωσης και γενική αστάθεια των τιμών λόγω κρίσης και οι ακατάλληλες υποδομές στα σημεία παράδοσης καθώς όπως είπε, συχνά «δεν υπάρχουν ράμπες και σημεία στάθμευσης για τα φορτηγά».

Είπε επίσης, ότι σημαντικά προβλήματα δημιουργούνται εξαιτίας των περιορισμένων χρόνων παράδοσης μεταξύ των ωρών 07:00 - 13:00   (τεμαχιακές παραδόσεις), ενώ μεγάλο ζήτημα είναι η συμφόρηση φορτηγών κατά τη διάρκεια των παραδόσεων, η συχνή εναλλαγή προσωπικού στα σημεία παράδοσης, που καθυστερεί τις παραδόσεις, η έλλειψη συντονισμού με τις ομάδες Merchandising  και το κυκλοφοριακό πρόβλημα. Όλ’ αυτά τόνισε «στο τέλος της ημέρας καταλήγουν στο κόστος».

Ο ίδιος επισήμανε ότι υπάρχον τρόποι επίλυσης των προβλημάτων παρουσιάζοντας μερικούς απ’ αυτούς. Όπως χαρακτηριστικά είπε οι νυχτερινές Παραδόσεις μπορούν να μειώσουν τα προβλήματα όπως επίσης και οι παραδόσεις κλειστής παλέτας.

Μιλώντας στο 16ο Συνέδριο & Έκθεσης Εφοδιαστικής Αλυσίδας & Logistics ο κ. Χριστούδιας είπε επίσης ότι ότι «οι απλοποιημένες διαδικασίες για Δελτία Αποστολής / POD (GPS based, ψηφιοποιημένα) και το outsourcing της διανομής σας κρατά ανταγωνιστικούς και μετατρέπει τα σταθερά σας κόστη σε μεταβλητά».

Τέλος, στα μέσα επίλυσης προβλημάτων είναι οι ομαδοποιημένες και Συγκεντρωτικές Παραδόσεις και η ψηφιοποίηση των διαδικασιών. Ολοκληρώνοντας την παρουσίασή του ο κ. Χριστούδιας τόνισε τη σημασία της συνεργασίας, ενώ, για τον πληθωρισμό, δήλωσε πως "αντιμετωπίζεται με παραγωγικότητα".

Δειτε Επισης

Οι κυρώσεις στην Ρωσία... βούλιαξαν τον κυπριακό στόλο
ΙδΕΚ-META Group ενώνουν δυνάμεις
Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού IN Business διαβάστε...
Η βελτιστοποίηση των City Logistics και η εφαρμογή νέων μοντέλων διανομής Logistics
Παίρνει σάρκα και οστά το University of Beirut-Mediterraneo στην Πάφο (pics)
Σε «Χάρης Γρούτας» μετονομάστηκε ο 1ος όροφος του Κέντρου Υγείας Λακατάμιας
Tax For All: Πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας
Οι Υπερ. ΑΛΦΑΜΕΓΑ και η Γαλακτοβιομηχανία ΑΦΟΙ Πέτρου τιμούν την Κύπρια γιαγιά
Tο αλεύρι Μιτσίδη στηρίζει τα πρόωρα μωρά στον αγώνα τους για ζωή
Ο ρόλος των private label προϊόντων στην εποχή του πληθωρισμού