Κ. Χριστούδιας: Ο πληθωρισμός αντιμετωπίζεται με παραγωγικότητα

Τα προβλήματα στον παραδοσιακό τρόπο διανομής και τους λόγους που οδήγησαν στην αύξηση του πληθωρισμού ανέλυσε ο Κωνσταντίνος Χριστούδιας, IT Business Development Manager, της Christoudias Logistics, ο οποίος είπε πως το οικονομικό αυτό φαινόμενο μπορεί να αντιμετωπιστεί με παραγωγικότητα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Κλάδος της διανομής είναι οι διεθνείς πολιτικές αποφάσεις που επηρεάζουν τη διαθεσιμότητα φορτηγών, οι αυξανόμενες τιμές ενέργειας, η έλλειψη επαγγελματιών οδηγών, η μείωση των όγκων κατανάλωσης και γενική αστάθεια των τιμών λόγω κρίσης και οι ακατάλληλες υποδομές στα σημεία παράδοσης καθώς όπως είπε, συχνά «δεν υπάρχουν ράμπες και σημεία στάθμευσης για τα φορτηγά».

Είπε επίσης, ότι σημαντικά προβλήματα δημιουργούνται εξαιτίας των περιορισμένων χρόνων παράδοσης μεταξύ των ωρών 07:00 - 13:00   (τεμαχιακές παραδόσεις), ενώ μεγάλο ζήτημα είναι η συμφόρηση φορτηγών κατά τη διάρκεια των παραδόσεων, η συχνή εναλλαγή προσωπικού στα σημεία παράδοσης, που καθυστερεί τις παραδόσεις, η έλλειψη συντονισμού με τις ομάδες Merchandising  και το κυκλοφοριακό πρόβλημα. Όλ’ αυτά τόνισε «στο τέλος της ημέρας καταλήγουν στο κόστος».

Ο ίδιος επισήμανε ότι υπάρχον τρόποι επίλυσης των προβλημάτων παρουσιάζοντας μερικούς απ’ αυτούς. Όπως χαρακτηριστικά είπε οι νυχτερινές Παραδόσεις μπορούν να μειώσουν τα προβλήματα όπως επίσης και οι παραδόσεις κλειστής παλέτας.

Μιλώντας στο 16ο Συνέδριο & Έκθεσης Εφοδιαστικής Αλυσίδας & Logistics ο κ. Χριστούδιας είπε επίσης ότι ότι «οι απλοποιημένες διαδικασίες για Δελτία Αποστολής / POD (GPS based, ψηφιοποιημένα) και το outsourcing της διανομής σας κρατά ανταγωνιστικούς και μετατρέπει τα σταθερά σας κόστη σε μεταβλητά».

Τέλος, στα μέσα επίλυσης προβλημάτων είναι οι ομαδοποιημένες και Συγκεντρωτικές Παραδόσεις και η ψηφιοποίηση των διαδικασιών. Ολοκληρώνοντας την παρουσίασή του ο κ. Χριστούδιας τόνισε τη σημασία της συνεργασίας, ενώ, για τον πληθωρισμό, δήλωσε πως "αντιμετωπίζεται με παραγωγικότητα".

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett