Μ. Ζημιανίτης: 4 μυστικά για να αξιοποιήσετε το Business Intelligence

Η ενσωμάτωση του Business Intelligence, σε οποιαδήποτε μορφή (Descriptive Analytics, Prescriptive Analytics, Control Tower) πρέπει να θεωρείται σχεδόν επιβεβλημένη από τις εταιρείες, ειδικά στις ημέρες μας, που το περιβάλλον του Supply Chain είναι γεμάτο από νέες προκλήσεις και διαταράξεις.

Τα Analytics αποτελούν mega trend, καθώς προσφέρουν κρίσιμες πληροφορίες υψηλής αξίας, συνθέτοντας δεδομένα από διαφορετικές πηγές, βελτιστοποιώντας τη διαδικασία λήψης αποφάσεων και αυξάνοντας σημαντικά την απόδοση της Εφοδιαστικής Αλυσίδας. Αναλυτικά για το ζήτημα μίλησε ο Μάκης Ζημιανίτης, Logistics Consulting Services Manager του MANTIS Group.

Σε παρουσίαση του στο 16ο Συνέδριο & Έκθεσης Εφοδιαστικής Αλυσίδας & Logistics ο κ. Ζημιανίτης εξήγησε αρχικά στο κοινό που συμμετείχε στην εκδήλωση, ότι το business intelligence αναφέρεται στις διαδικασίες και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την ανάλυση επιχειρηματικών δεδομένων και τη μετατροπή τους σε χρήσιμες πληροφορίες ώστε να βοηθήσουν όλους όσοι ανήκουν σε έναν οργανισμό να λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις βασισμένες σε στοιχεία.

Στα οφέλη από το business intelligence ο κ. Ζημιανίτης τονίζει το πλεονέκτημα δημιουργίας νέας πηγής εσόδων, της βελτίωσης και επιτάχυνσης της λήψης αποφάσεων και της βελτιστοποίησης εσωτερικών επιχειρηματικών διαδικασιών. Μέσα από την εν λόγω διαδικασία, οι επιχειρήσεις βγαίνουν κερδισμένες εξαιτίας και του γεγονότος ότι προσδιορίζονται οι τάσεις της αγοράς, αυξάνεται η λειτουργική αποτελεσματικότητα και εντοπίζονται επιχειρηματικά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Ο Logistics Consulting Services Manager του MANTIS Group αποκάλυψε, μάλιστα, τέσσερα μυστικά που μετατρέπουν τα δεδομένα σε πληροφορίες, ικανές να αξιοποιηθούν στην πράξη.

«Προσδιορίστε μετρήσιμα επιχειρηματικά αποτελέσματα», ήταν η πρώτη του συμβουλή, για να τονίσει στη συνέχεια τη σημασία που έχει το να γνωρίζει ο Οργανισμός τις πηγές του και να κάνει αρχή με τα δεδομένα που ήδη διαθέτει. «Αξιολογήστε τους χρήστες σας και θα δείτε ποιος θα ήταν καλό να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα», εισηγήθηκε στη ακολούθως ως προς τα άτομα που θα χειριστούν τα data.

Tέλος, ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο να διατηρούν, οι επιχειρήσεις, τις υπάρχουσες ροές εργασίας.

Δειτε Επισης

Τέσσερα εμπόδια για νέους διευθυντές και ο ρόλος της εκπαίδευσης στην υπέρβασή τους
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Επεκτείνει την παρουσία του στην Κύπρο με το άνοιγμα νέων γραφείων ο Όμιλος Isystems
H Lidl Κύπρου στηρίζει σταθερά το Ayia Napa Youth Soccer Festival
Έρευνα CyEmployers: Διασύνδεση των δεξιοτήτων που αποκτούνται από την ανώτερη εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας
Ανοίγει τις πύλες της η γκαλερί που έρχεται να κάνει την ανατροπή
Η επίδραση της ΤΝ στις επαγγελματικές υπηρεσίες
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Ενδυνάμωση νέας γενιάς για καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο