Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Trinity College στο ΤΕΠΑΚ

Επίσημη επίσκεψη στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) πραγματοποίησε την Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου, τετραμελής αντιπροσωπεία του Trinity College της Ιρλανδίας.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν η Αντιπρόεδρος για θέματα Παγκόσμιας Συνεργασίας (Trinity Global), Δρ Emma Stokes και σ’ αυτή συμμετείχαν, επίσης, ο Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Κλασικών Σπουδών του Trinity College Dublin Δρ Γιώργος Παπαντωνίου, ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Trinity Global, αρμόδιος σε θέματα διεθνούς συνεργασίας και κινητικότητας, κ. Leo Mc Namee και η Eπίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Ψυχολογίας Δρ Tania Bosqui.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας συναντήθηκαν με τον Πρύτανη του ΤΕΠΑΚ, Καθηγητή Παναγιώτη Ζαφείρη, τον Διευθυντή Διοίκησης και Οικονομικών Δρ Κώστα Χόππα και μέλη του ακαδημαικού και διοικητικού προσωπικού, στην αίθουσα της Συγκλήτου στο Ισόγειο του κτηρίου της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Πρέσβης της Ιρλανδίας στην Κύπρο, κ. Conor Long και ο Λειτουργός Δημόσιας Διπλωματίας και Επικοινωνίας της Πρεσβείας, κ. Αλέξανδρος Κυριακίδης.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν οι δυνατότητες και προοπτικές συνεργασίας των δύο Πανεπιστημίων στους τομείς της εκπαίδευσης και της έρευνας καθώς επίσης της ανταλλαγής φοιτητών και μελών ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+.

Σημειώνεται πως η ανάπτυξη και ενίσχυση της εξωστρέφειας και της διεθνοποίησης του ΤΕΠΑΚ, μέσω της διεύρυνσης και εμβάθυνσης των συνεργειών και συνεργασιών με άλλα Πανεπιστήμια αποτελεί στρατηγικό στόχο του Πανεπιστημίου.

Κατά τη συνάντηση, συμφωνήθηκε επίσης όπως αντιπροσωπεία του ΤΕΠΑΚ επισκεφθεί, περί τα τέλη Απριλίου, το Trinity College για συνέχιση της συζήτησης μεταξύ των δύο ακαδημαικών ιδρυμάτων με απώτερο στόχο την υπογραφή στο μέλλον μιας Διμερούς Συμφωνίας Συνεργασίας.

Με το πέρας της συνάντησης, τα μέλη της αντιπροσωπείας ξεναγήθηκαν στα εργαστήρια του Τμήματος Καλών Τεχνών και στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου.

Δειτε Επισης

Πέραν των 66.000 φορολογουμένων συνδέθηκαν με TaxForAll
Σημαντικές αλλαγές στη μετοχική δομή της G.A.P. Vassilopoulos Ltd
ΕΚΟ Safe Rider Club: Συνεχίζονται για 6η χρονιά τα σεμινάρια για μοτοσικλετιστές
Lidl Κύπρου: Στήριξη για 3η χρονιά του Κέντρου Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ
Διαθεματική ημερίδα Αρχής Ραδιοτηλεόρασης σε συνεργασία με Πανεπιστήμιο Frederick
180.000 ευρώ από το Yianis Christodoulou Foundation στα σχολεία της Κύπρου
Ημέρες σταδιοδρομίας και επιχειρηματικότητας 2023 #YouthEmpowered
Frederick: Οι βασικοί στόχοι του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου
My Petrolina app: Διεκδίκησε ένα από τα 10 δωροκουπόνια αξίας 500 ευρώ
Γ.Δ. ΙδΕΚ: Επενδύστε σε έρευνα και καινοτομία και θα πετύχετε ακόμη περισσότερα