Προς νέα χρεοκοπία στα cryptos: Οδεύει σε πτώχευση η Genesis

H Genesis Global Capital «στρώνει τον δρόμο» για την υποβολή αιτήματος χρεοκοπίας ακόμα και μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, όπως αναφέρουν πρόσωπα με γνώση του θέματος, τα οποία επικαλείται το Bloomberg.

Η πλατφόρμα δανεισμού κρυπτονομισμάτων της Digital Currency Group βρίσκεται σε εμπιστευτικές διαπραγματεύσεις με διάφορες ομάδες πιστωτών εν μέσω κρίσης ρευστότητας, όπως μετέδιδε νωρίτερα το πρακτορείο.

Εκπρόσωποι της Genesis Global Capital δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για κάποιο σχόλιο, καθώς οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη.

Οι οικονομικές πιέσεις στην DCG του Μπάρι Σίλμπερτ άρχισαν μετά την κατάρρευση του hedge fund, Three Arrows Capital. Η Genesis ανέστειλε τις αναλήψεις τον Νοέμβριο, αμέσως μετά την πτώχευση του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX, όπου η Genesis διατηρούσε ορισμένα από τα κεφάλαιά της.

Οι αποτυχίες αυτές είχαν μεγάλες επιπτώσεις στην στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Gemini Trust, που διευθύνεται από τους Κάμερον και Τάιλερ Γουίνκλβος.

Το Gemini Earn – μια υπηρεσία που επέτρεπε στους χρήστες του Gemini να έχουν απόδοση για τον δανεισμό των νομισμάτων τους μέσω του Genesis – σταμάτησε επίσης τις εξαργυρώσεις.

Οι πιστωτές, η Genesis και η DCG αντάλλαξαν αρκετές προτάσεις, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να καταλήξουν σε συμφωνία.

Η εταιρεία επεξεργάζεται σχέδιο αναδιάρθρωσης και έχει ανταλλάξει προτάσεις με τους πιστωτές της, ορισμένοι εκ των οποίων έχουν προτείνει τη λήψη ενός συνδυασμού μετρητών και μετοχών από την DGC.

Η DCG είπε στους μετόχους ότι αναστέλλει τα τριμηνιαία μερίσματα σε μια προσπάθεια διατήρησης μετρητών, σύμφωνα με επιστολή της 17ης Ιανουαρίου προς τους μετόχους.

Δειτε Επισης

Διάλεξη για τον εργασιακό εκφοβισμό από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος
Εβδομάδα Πυρασφάλειας από CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και Πυροσβεστική Υπηρεσία για 23η χρονιά
Ενεργή συμμετοχή MUSKITA στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
Συναντήσεις έμπνευσης #ΆκουΤοΣώμαΣου από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου
Η Action Global Communications αναδείχθηκε Mediterranean Consultancy of the Year
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων
Στις 18 Ιουνίου το 7ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας
Στην Κίνα για σειρά συναντήσεων και την... βάφτιση πλοίου της ΑAL Shipping η Μαρίνα Χατζημανώλη
Παρουσία Σκουρίδη η συμμετοχή Πανεπιστημίου Νεάπολις στον 47ο Διεθνή Διαγωνισμό ICPC
Yo2: Πρωτοπορία στην παγκόσμια σχεδιαστική συνεργασία από την Κύπρο με το «Touch of Dutch»