Η πρώτη κυπριακή start-up παραγωγής φυτικού υποκατάστατου κοτόπουλου

Τα προϊόντα φυτικού “κοτόπουλου” της Mighty Kitchen είναι πλέον διαθέσιμα σε 100+ σημεία πώλησης σε όλο το νησί. Τα πιο πρόσφατα σημεία πώλησης συμπεριλαμβάνουν τις υπεραγορές Alpha Mega και Foodhaus, που προσφέρουν τα κατεψυγμένα προϊόντα της εταιρείας. Στους Φούρνους Ζορπάς οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μαγειρευτά γεύματα καθώς και να φτιάξουν τους δικούς τους γευστικούς συνδυασμούς στο τμήμα σαλάτας και σάντουιτς!

Η πεντανόστιμη σειρά από φιλετάκια, μαριναρισμένο γύρο, Κυπριακά κεφτεδάκια, παναρισμένα nuggets και tenders φυτικού εναλλακτικού κρέατος κοτόπουλου, με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και πλούσια γεύση συνθέτουν ένα εκπληκτικό γεύμα. Οποιαδήποτε και να είναι η διατροφική σας επιλογή, vegan, χορτοφαγία, εάν θέλετε να μειώσετε την κατανάλωση του κρέατος από την διατροφή σας ή νηστεύτε, τώρα μπορείτε να απολαύσετε ένα θρεπτικό γεύμα, με ρεαλιστική υφή και γεύση κρέατος, που ταυτόχρονα ταυτίζεται πολιτιστικά με την κυπριακή και την ελληνική κουζίνα.

Ο Γιώργος Βου, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της εταιρείας δήλωσε: «Η Mighty Kitchen είναι η μόνη εταιρεία παραγωγής υποκατάστατων κρέατος που επικεντρώνεται στη δημιουργία προϊόντων φυτικού “κοτόπουλου”,  προωθώντας τη Μεσογειακή κουλτούρα. Τα πρώτα μας κιόλας προϊόντα είναι ο φυτικός “γύρος κοτόπουλο”, μαριναρισμένος με ένα παραδοσιακό μείγμα μπαχαρικών, θέλοντας να τιμήσουμε τις γεύσεις της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Είμαστε περήφανοι που προσφέρουμε στο νησί μας προϊόντα που μένουν πιστά στις συνταγές των γιαγιάδων μας και ανακαλούν μνήμες από την οικογένεια και την παράδοση. Στόχος μας είναι να προκαλέσουμε το κοινό μας να αναθεωρήσει, τι εστί κατανάλωση φυτικής πρωτεΐνης, με τρόπο τεχνολογικά καινοτομικό και  στοχεύοντας στην τελειότητα της γεύσης και της τελικής εμπειρίας των πελατών μας.

«Τα προϊόντα της Mighty Kitchen βρίσκονται μόνιμα στην κατάψυξή μου από την πρώτη μέρα! Η ποιότητα, η γεύση και το διατροφικό προφίλ με κέρδισαν! Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι μέρος του ταξιδιού αυτής της κυπριακής εταιρείας», δήλωσε η Μαργαρίτα Φωτιάδη, Εμπορική Διευθύντρια του ομίλου IPH.

«Όταν δοκιμάσαμε για πρώτη φορά τα Mighty Chick*n Strips ξέραμε αμέσως ότι θέλαμε το προϊόν στο μενού μας! Η χρήση του συγκεκριμένου προϊόντος εναλλακτικού κρέατος μας έδωσε την επιλογή να παραμείνουμε πιστοί στην ασιατική μας κουζίνα και στην εμπειρία του φαγητού, και οι πελάτες μας το λατρεύουν, έτσι ώστε  τελικά όλοι είναι ευχαριστημένοι!», δήλωσε ο Σωτήρης Αγγελίδης - Συνιδρυτής της αλυσίδας εστιατορίων Wok in a Box.

Τα προϊόντα της Mighty Kitchen είναι διαθέσιμα και διαδικτυακά μέσω του e-shop της εταιρείας και του Foody Market. Εάν θέλετε να απολαύσετε τα προϊόντα εκτός σπιτιού,  μια μεγάλη ποικιλία εστιατορίων έχουν συμπεριλάβει το Mighty Kitchen Chick*n στα μενού τους, από το Wok in a box και το Elysian Plant Kitchen Bar, μέχρι το Marinado, το Brewery και το San Pedro.

Τα προϊόντα της εταιρείας είναι διαθέσιμα και στην Ελλάδα και στο Ηνωμένο Βασίλειο, με περισσότερες χώρες να προστίθενται σύντομα, βάζοντας την Κύπρο στον χάρτη ως παραγωγό εναλλακτικού κρέατος!

Λίγα λόγια για την εταιρεία

Ιδρυθείσα το 2019 στην Λάρνακα της Κύπρου, η The Mighty Kitchen επαναπροσδιορίζει την αγορά των εναλλακτικών προϊόντων κρέατος μέσω ανάπτυξης εξειδικευμένου λογισμικού, ανάλυσης δεδομένων και χημείας συστατικών για να παράγει εύγευστα και πλούσια σε υφή εναλλακτικά προϊόντα κοτόπουλου με βάση φυτικά υλικά καθώς και άλλα είδη κρέατος και συστατικά. Η ομάδα της The Mighty Kitchen είναι ένα μείγμα επιστημόνων τροφίμων, μηχανικών και επιτυχημένων επιχειρηματιών.

Η The Mighty Kitchen στοχεύει να εξελίξει την κουλτούρα του φαγητού παντρεύοντας παραδοσιακές γεύσεις με νέες διατροφικές επιλογές, οι οποίες θα έχουν θετική επίδραση στο περιβάλλον, στην υγεία των ανθρώπων και την ευημερία των ζώων παγκοσμίως.

Η μεσογειακή γκάμα προϊόντων της εταιρείας περιλαμβάνει φιλετάκια, γύρο και κεφτεδάκια φυτικού “κοτόπουλου”, καθώς και παναρισμένα nuggets και tenders. 

Δειτε Επισης

Το ηλεκτρικό SUV e:Ny1 της Honda στη 18η Save Energy
Διπλή νίκη-θρίαμβος για το Kia EV9 στα παγκόσμια βραβεία αυτοκινήτου 2024
Hyundai IONIQ 5 N: Παγκόσμιο αυτοκίνητο επιδόσεων στα World Car Awards
Η ιστορία και το προφίλ της J&P Fresca με κύρια δραστηριότητα την συσκευασία και εξαγωγή πατατών
Τα iF Design Awards τιμούν την Hyundai για 10η συνεχόμενη χρονιά
Το brand story της VALIO, η παρουσία και η εξέλιξη στην κυπριακή αγορά μέσω της ipH
Calvin Klein: Η νέα καμπάνια γυναικείας ένδυσης για την άνοιξη 2024 με πρωταγωνίστρια την Kendall Jenner
Τα ρολόγια που θα αναβαθμίσουν το ανοιξιάτικο στυλ σου!
Το νέο McCrispy® σε όλα τα εστιατόρια McDonald’s™ Κύπρου
Η Swarovski παρουσιάζει το θαύμα της αγάπης για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου